Dela sidan på sociala medier

Bibliotek

Kulturhuset i sommarsäsong.

Grästorp har ett modernt och välutrustat bibliotek där du kan nyttja allt från tidskrifter och ljudböcker till massagesits och ljuddusch. Vi finns i Kulturhuset, mitt i Grästorp. Välkommen!

Öppettider

Sommartider, 15 juni - 18 augusti 2024

Måndag - torsdag 10-17
Fredag 10-15

Öppettider 19 augusti 2024 - 13 juni 2025

Måndag - torsdag 9-19
Fredag 9-16
Lördag 9-13

Ändrade öppettider vid storhelger. Biblioteket har inte öppet röda dagar.

Låna om, sök, reservera, läs

Välkommen till biblioteket!

Biblioteket i Grästorp ligger i Kulturhuset vid torget. Här kan du låna romaner och faktaböcker, tidskrifter, dagstidningar, böcker med stor stil, och lättlästa böcker för olika åldrar.

Vi har även filmer on-line eller på DVD, e-böcker, e-ljudböcker, ljudböcker på CD och Mp3, språkkurser, talböcker i appen Legimus eller på skiva (DAISY) och och musik på CD – allt är givetvis självklart att låna utan kostnad.

Biblioteket är placerat på första och andra våningen. Det finns en hiss och i Kulturhusets entré finns ledstråk för synskadade.

Tidningar och tidsskrifter

De flesta dagstidningar kommer på eftermiddagen. Du kan läsa dem i Kulturcaféet precis utanför biblioteket, eller logga in med ditt bibliotekskort och läsa dem hemifrån via Pressreader.

Så här fungerar Pressreader

Hämta själv-hylla

Dina reserverade böcker hämtar du själv i hyllan intill självutlåningsstationen. De står uppställda efter löpnummer som finns i ditt meddelande. Låna sedan boken själv eller hos personalen.

Utskrift från mobil

Nu kan du skriva ut direkt från din mobil, surfplatta eller dator på bibliotekets skrivare.