Dela sidan på sociala medier

Vuxenutbildning

Studiestödstart till vuxenutbildning

Grästorps kommun erbjuder vuxenutbildning via Campus Västra Skaraborg i Lidköpings kommun.

All kommunal vuxenutbildning för invånare i Grästorps kommun hanteras av Campus Västra Skaraborg. Du finner mer information här: https://campusvastraskaraborg.se/ Länk till annan webbplats.

Vem kan läsa vuxenutbildning?

Du har rätt att delta i grundläggande och gymnasial vuxenutbildning från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år eller när du har avslutat ett nationellt program på gymnasieskolan.

Grundläggande och gymnasiala vuxenstudier berättigar till studiemedel från CSN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Studie- och yrkesvägledning

Vill du ha vägledning och information om hur du kommer vidare i din utbildning eller se vad du har för möjligheter? Då kan du boka vägledningssamtal med Campus västra Skaraborgs studie- och yrkesvägledare. De erbjuder vägledningssamtal via telefon, digitalt via Teams eller personligt möte både på plats i Grästorp eller på Campus i Lidköping.

Klicka här för att boka tid för ett vägledningssamtal. Länk till annan webbplats.

Här hittar du kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare. Länk till annan webbplats.

Studiestartsstöd

Med studiestartsstödet kan du som är arbetslös komma igång med dina studier.
Läs mer om studiestartsstöd här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Omställningsstudiestöd

Omställningsstudiestödet är till för dig som är mitt i arbetslivet och vill bredda din kompetens så att du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden. Det söker du via CSN.