Dela sidan på sociala medier

Vuxenutbildning

Studiestödstart till vuxenutbildning

Grästorps kommun erbjuder vuxenutbildning via Campus Västra Skaraborg i Lidköpings kommun.

All kommunal vuxenutbildning för invånare i Grästorps kommun hanteras av https://campusvastraskaraborg.se/ Länk till annan webbplats.

För mer information om vilka möjligheter som finns för dig som vuxenstuderande kan du boka in ett vägledningssamtal med en studie- och yrkesvägledare på Campus i Lidköping via Självservice.

Klicka här för att boka tid för ett vägledningssamtal. Länk till annan webbplats.

Här hittar du kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare. Länk till annan webbplats.

Vem kan läsa vuxenutbildning?

Du har rätt att delta i grundläggande och gymnasial vuxenutbildning från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år eller när du har avslutat ett nationellt program på gymnasieskolan.

Grundläggande och gymnasiala vuxenstudier berättigar till studiemedel från CSN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Anmälan

Här anmäler du dig till Campus Lidköping och här hittar du också mer information om vilka utbildningar som finns. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studiestartsstöd

Med studiestartsstödet kan du som är arbetslös komma igång med dina studier.
Läs mer om studiestartsstöd här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Omställningsstudiestöd

Omställningsstudiestödet är till för dig som är mitt i arbetslivet och vill bredda din kompetens så att du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden. Du söker det hos CSN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.