Dela sidan på sociala medier

Kommunalt aktivitetsansvar

Är du 16-20 år, arbetslös och saknar gymnasieexamen? Eller funderar du på att hoppa av gymnasiet? Vi hjälper dig gärna med dina tankar och idéer för att komma vidare mot arbetsmarknaden. Vi kan också hjälpa dig att hitta studiealternativ.

Det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) innebär att kommunen ska erbjuda aktiviteter för dig som är mellan 16-20 år, är arbetslös och saknar gymnasieexamen.

Det ingår även i kommunens ansvar att följa upp. Kommunen kommer därför regelbundet att ta kontakt med dig som ingår i målgruppen för att erbjuda dig en aktivitet.

Vilket stöd kan du få?

Tillsammans med kommunens arbetskonsulent kan du få stöd och möjlighet att göra en planering för ditt framtidsmål. Några exempel på aktiviteter som kommunen kan erbjuda dig
är praktik, studie- och yrkesvägledande samtal eller någon annan sysselsättning.

Hit kan du vända dig

Om du vill ha hjälp eller har några frågor om det kommunala aktivitetsansvaret är du välkommen in till oss på AME-huset på Oskarsgatan 9. Du kan också ta kontakt med vår arbetskonsulent Marie Eriksson på telefon 0514-58048.

Mer information om det kommunala aktivitetsansvaret går att läsa på www.skolverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.