Dela sidan på sociala medier

Driva företag i Grästorp

Lille gårdens grönt

Grästorp är en liten kommun. Det gör oss flexibla och snabba i arbetet med att skapa förutsättningar för ett grönskande näringsliv och besöksnäring. Här har vi samlat infomation som som företagare kan ha nytta av.

Starta företag

Vill du starta eget eller är du nybliven företagare? Då kan du få stöd av Nyföretagarcentrum Väst.

Nyföretagarcentrum Väst i Trollhättan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en näringslivsdriven stiftelse vars syfte är att stimulera entreprenörskap och framväxten av livskraftiga nya företag. De kan hjälpa dig med:

  • enskild rådgivning - kostnadsfri, personlig och konfidentiell utbildning i ”Starta eget”
  • delta i ett mentorprogram
  • vara med i Club Eget, ett nätverk för nystartade företag som träffas regelbundet på exempelvis temakvällar
  • gå i ”Affärsskola för företagare” och fördjupa dig i olika ämnen inom företagande

Nyfiken på Nyföretagarcentrums stöd?
Kontakta gärna Anna Döse, näringslivsutvecklare i kommunen, på telefon 0514-580 21 om du är intresserad av att starta eget företag eller om du är företagare och vill delta i Nyföretagarcentrum Västs aktiviteter.

Verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Verksamt.se samlar information om det mesta som du behöver veta när du driver eller vill starta företag. Här finns sammanfattad information och tjänster från flera myndigheter; Skatteverket, Bolagsverket, Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen.

Växa och utvecklas

När ditt företag vill ta nästa steg och utvecklas och växa finns det flera rådgivningsparter som kan vara till hjälp. Här har vi samlat några som finns i vårt område:

Almi Företagspartner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Har till uppgift att bistå små och medelstora företag att växa genom både rådgivning och mikrolån.

Connect Väst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Stöttning för tillväxtföretag som vill utvecklas ytterliggare.

IDC West Sweden AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Skaraborgsregionens utvecklingsbolag för tillverkningsindustrin.

Lokalproducerat i Väst 
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arbetar för att främja handel av lokalproducerade livsmedel i Västra Götaland. 

Företagsfakta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
FöretagsFakta är ett informationsverktyg där du kan hitta nya leverantörer, kunder och samarbetspartners.

Innovationer och uppfinningar

Har du en bra uppfinning eller ett nytänkande som du vill gå vidare med? Här finns länkar till kontakter som kan hjälpa dig!

Innovatum Länk till annan webbplats. (www.innovatum.se) Länk till annan webbplats.
Innovatum Teknikpark i Trollhättan är ett utvecklingscentrum med fokus på produktionsteknik, audiovisuell teknik samt energi- och miljöteknik. Det består av en projektarena, ett science center, en inkubator och konferens & service. Här drivs projekt, forskning, utveckling och nyföretagande medan lusten till teknik väcks hos människor i alla åldrar.

Science Park Skövde (scienceparkskovde.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Gothia Science Park är en teknik- och forskningspark med IT-profil. Den består av verksamheter, processer, miljöer och individer. I en innovationsmiljö växer företag snabbare och mer uthålligt vilket bidrar till såväl regional attraktivitet som regional tillväxt. GSP:s fokusområden är kopplade till Högskolan i Skövde med spets inom simulering, beslutsstöd samt spel för underhållning och lärande.

ALMI Väst Länk till annan webbplats. (almi.se/vast) Länk till annan webbplats.
ALMI Väst har totalt ca 45 medarbetare på olika kontor i regionen. Här kan man få hjälp med finansiering, affärsutveckling och innovationsrådgivning.

Drivhuset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Trollhättan
Drivhuset är en mötesplats för dig som vill utveckla affärsidéer och entreprenöriellt driv. Genom våra insatser vill vi få fler att våga ta steget till att starta och driva eget. Fokus ligger på entreprenören, inte på idén, för idéer bedömer vi aldrig. Drivhuset arbetar högskolenära över hela landet.

Axima

Mer om Grästorp som näringslivsort

Grästorps kommun har ett mycket varierat näringsliv med småindustrier, rikt handelsutbud med intressanta och framgångsrika verksamheter, många serviceföretag och en stor mängd jordbruksföretag.

De största företagen är Linjemontage AB, Ahlsell Sverige AB (Gelia), DataVäxt AB, LOK Industri AB och Axima AB. Hitta fler företag i vårt företagsregister.

De senaste åren har flera kvalificerade IT-företag etablerat sig här och ligger inom sina områden i teknikens absoluta framkant.

Bra placering

Grästorp ligger strategiskt vid riksvägarna 47 och 44, mitt i Västra Götalandsregionen, med närhet till Trollhättan, Vänersborg, Lidköping och övriga Västsverige. Rakt genom kommunen går järnvägen Uddevalla-Borås-Varberg, vilket innebär att vi har täta anslutningar till Västra stambanan Stockholm-Göteborg och södra delarna av landet via Borås.

Flyg till och från Stockholm går från Trollhättan-Vänersborgs flygplats som vi når på cirka 20 minuter. Resan till Stockholm tar en timme.

Framförallt erbjuder Grästorps kommun en fantastisk boendemiljö. Ett mycket rikt föreningsliv, stora möjligheter till sport- och fritidsaktiviteter och bra hus- och tomtpriser gör att många väljer att bosätta sig och etablera företag här.

Gröna gåvan