Dela sidan på sociala medier

Driva företag i Grästorp

Gröna gåvan

Grästorp är en liten kommun. Det gör oss mycket flexibla och snabba. Vi gömmer oss inte bakom en snårig byråkrati, utan vi samarbetar effektivt tillsammans med det lokala näringslivet.

Grästorps kommun jobbar mycket med att se till så att förutsättningarna är så bra som möjligt för de företagare som finns och som vill etablera sig i kommunen.

Storgatan

Bra placering

Grästorp ligger strategiskt vid riksvägarna 47 och 44, mitt i Västra Götalandsregionen, med närhet till Trollhättan, Vänersborg, Lidköping och övriga Västsverige. Rakt genom kommunen går järnvägen Uddevalla-Borås-Varberg, vilket innebär att vi har täta anslutningar till Västra stambanan Stockholm-Göteborg och södra delarna av landet via Borås.

Flyg till och från Stockholm går från Trollhättan-Vänersborgs flygplats som vi når på cirka 20 minuter. Resan till Stockholm tar en timme.

Framförallt erbjuder Grästorps kommun en fantastisk boendemiljö. Ett mycket rikt föreningsliv, stora möjligheter till sport- och fritidsaktiviteter och bra hus- och tomtpriser gör att många väljer att bosätta sig och etablera företag här.

Axima

Företag i Grästorp

Grästorps kommun har ett mycket varierat näringsliv med småindustrier, rikt handelsutbud med intressanta och framgångsrika verksamheter, många serviceföretag och en stor mängd jordbruksföretag.

De största företagen är Linjemontage AB, Ahlsell Sverige AB (Gelia), DataVäxt AB, LOK Industri AB och Axima AB.

De senaste åren har flera kvalificerade IT-företag etablerat sig här och ligger inom sina områden i teknikens absoluta framkant.

Sofia Jessen

Position Väst - ett nytt samarbete för ökad tillväxt

Position Väst är tillväxtzonen mellan Göteborg och Oslo. Här samarbetar 18 kommuner för att få fler företag att etablera sig. En av kommunerna är Grästorp.

Information om samarbetet i Position Väst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.