Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 2 december 2020

Barn och elever ska stanna hemma vid konstaterad covid-19 i hushållet

Enligt en ny rekommendation från Folkhälsomyndigheten så ska barn och elever stanna hemma från förskola och skola om någon i hushållet har konstaterad covid-19.

Rekommendationen gäller från den 1 december 2020, och innebär att även friska barn och elever ska stanna hemma om någon i hushållet visar sig ha covid-19.

Förändringen syftar till att skapa lugn och arbetsro, och till att möjliggöra att fokus läggs på det pedagogiska arbetet i skolan. Vi hoppas att rekommendationen kan stilla den oro som vi vet att många lärare och annan personal har känt kring att ta emot barn med covid-19 hos någon i hemmet, säger Britta Björkholm, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.

Folkhälsomyndigheten vill betona att bedömningen om barnens låga smittsamhet, att de generellt sett får milda symtom och att de inte är drivande i smittspridningen kvarstår. Personal i för- och grundskola har heller inte en högre risk att diagnostiseras med covid-19 än andra yrkesgrupper.

Det förebyggande arbetet i förskola, skola, fritidshem och på fritiden är fortsatt det viktigaste för att minska smittspridningen; hålla avstånd, tvätta och sprita händerna samt stanna hemma med symptom.

Elever i Grästorp kan följa undervisningen via Teams när de är hemma.

Länk till nyhet från Folkhälsomyndigheten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Edwise är den primära informationskanalen för vårdnadshavare

All information till vårdnadshavare i Grästorps kommun läggs upp på Edwise. Bildningsverksamhetens sidor om corona och covid-19 på grastorp.se uppdateras också löpande.