Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 8 januari 2021

Information till föreningar i Grästorp

Smittspridningen i Grästorp är fortsatt mycket hög, och kommunen kommer därför att hålla sina hallar stängda ytterligare.

Igår eftermiddag fick vi tillgång till de nya sifforna gällande smittspridningen i Grästorps kommun. Tyvärr så ser vi ytterligare en dubblering av antalet smittade och tillhör nu en av de tre kommuner i hela Västra Götaland som har flest procentuellt bekräftade fall av Covid-19. Detta är ett mycket allvarligt läge.

Liksom i många andra kommuner kommer högstadiet i Grästorp börja med distansundervisning på måndag den 11 januari för att dämpa smittspridningen.

Detta gör sammantaget att vi fortsatt kommer att behöva hålla våra kommunala hallar stängda och ber er att avvakta med träningsstarter. Vi förstår verkligen att detta ställer till det för er, på många plan, men vårt viktigaste fokus just nu måste vara att få ner den lokala smittspridningen, på alla tänkbara sätt. Detta för att våra vårdplatser ska kunna räcka till och att alla som blir riktigt sjuka i covid-19 ska kunna få den vård och intensivvård de behöver. Vi befinner oss nu i ett kritiskt läge även där.

Vi fattar beslut vecka för vecka, vilket innebär att detta gäller för nästa vecka. När vi får tillgång till nya fakta på torsdag nästa vecka så fattar krisledningsgruppen tillsammans med ordförande ett nytt beslut.

Vår ambition är självklart att öppna upp hallarna så fort som möjligt då vi precis som ni ser träning som en mycket viktig del i folkhälsan och som en del av en meningsfull fritid.

Linda Esseholt-Hermansson,

kommundirektör