Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 31 mars 2021

Lars Lundmark blir ny teknisk chef

Grästorps kommun omorganiserar samhällsbyggnadsverksamheten och byter namn till teknisk verksamhet. Ny chef för teknisk verksamhet blir Lars Lundmark, tidigare enhetschef över fastigheter.

Den tidigare tjänsten som samhällsbyggnadschef kommer att försvinna. En tjänst som har varit vakant sen den tidigare samhällsbyggnadschefen slutade. Ett samhällsbyggnadsteam bestående av samhällsplanerare och planarkitekt kommer att ta över samhällsbyggnadsuppdraget.

- Vi ser Lars Lundmark som en perfekt lösning, då fokus i den nya tjänsten är projektledning och verkställan. Lars har stor kännedom om verksamheten i kommunen sedan tidigare, med ett stort förtroende i organisationen och en bakgrund av att få saker och ting att hända, säger Linda Esseholt Hermansson, kommundirektör i Grästorps kommun.

Lar Lundmark har sedan november arbetat som tillförordnad och tillträder den nyskapade tjänsten den 6 april. Lars Lundmark har en lång erfarenhet som anställd i Grästorps kommun och som bördig från Grästorp har han ett stort kontaktnät.

- Jag ser fram emot den nya tjänsten med allt spännande som är på gång i Grästorp, med bland annat att bygga en hållbar samhällsbyggnadsverksamhet som kan leva upp till de uppdrag och mål som vi har, säger Lars Lundmark, ny teknisk chef på Grästorps kommun.

För att stärka upp samhällsbyggnadsverksamheten kommer en av de första uppgifterna att bli att rekrytera en planarkitekt till Grästorps kommun. Tillsammans med samhällsplaneraren kommer de bli en nyckelfaktor för att ta fram nya planer för att få Grästorp att växa. Även en projektledare kan bli aktuell att anställa för att kunna matcha takten i investeringsplanen.