Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 15 april 2021

Meddelande från Landshövding Anders Danielsson

Nu gör vi det enkelt: Håll avstånd!

Smittspridningen i Sverige är den högsta i Europa. Här i Västra Götaland har vi fortfarande en mycket hög smittspridning och allt fler blir inlagda på länets sjukhus. Läget är inte bra och det speglas tydligt i att smittskyddsläkaren nu har beslutat att förlänga de regionala rekommendationerna , som nu gäller till den 2 maj.

Många tycker att regler och rekommendationer är svåra att förhålla sig till, att det är många datum och annat att hålla reda på. Så kan det vara. Men i så fall har jag ett råd som är väldigt enkelt att följa: Håll avstånd!

Det är den enskilt viktigaste åtgärden i alla sammanhang, förutom att tvätta händerna. Det är också den huvudregel som Folkhälsomyndigheten lyfter fram i alla sammanhang. Håller du tillräckligt avstånd till människor som du inte bor tillsammans med, så blir du knappast smittad.

Längre fram kommer tillräckligt många människor att vara vaccinerade för att smittspridningen verkligen ska minska. Men till dess säger jag: håll i och håll ut, håll igång men framför allt: håll avstånd!

Anders Danielsson
Landshövding

Regionala rekommendationer förlängs till 2 maj - Västra Götalandsregionen (vgregion.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.