Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 28 april 2021

Uppfinning skapar nya äventyr på cykel

För att Rickard Karlsson, på gruppboendet Smultronvägen, ska kunna göra det han trivs allra bäst med i Coronatider, krävdes det att personalen tänkte nytt.


- Vi sitter så nära varandra på cykeln vilket gör det svårt att cykla tillsammans. Genom att vi måste ha cykelhjälmar på oss är det svårt med visir, säger Malin Nygren, som arbetar på smultronvägen.

Genom att experimentera med ett redan söndrigt visir, konstruerade Malin ett visir som passar på cykelhjälmen och vips, så kunde de återgå till att cykla tillsammans.

Rickard älskar att cykla på sin dubbelcykel tillsammans med personalen på boendet, men på grund av Corona har de inte gjort det på ett år.

- Ibland har personalen varit ute och cyklat med Rickard i över 2 timmar. Jag som inte är från Grästorp känner ju inte heller till vägarna varför det ibland blir omvägar, säger Malin Nygren.

Malin har tidigare kollat på internet efter någon liknande lösning, men har inte hittat något. Möjligtvis så är hon först i Sverige med ett visir till cykelhjälmar, vilket Richard är extra glad för.