Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 28 maj 2021

Kommunpristagare överraskades

Mycket lyckliga och överrumplade vinnare tog i veckan emot årets kommunala priser. Johan Hofling, Kristian Hjorth, Sandra Zackrisson och Anders Rane prisades samtliga för sina fina instatser.

Årets ungdomsledarpris tilldelades Johan Hofling som tillhör ungdomskommittén i Ekarnas GK. Johan leder Ekorrarna, golfklubbens yngsta spelare i åldern 5-10 år, och fick 2021 års pris eftersom han är en omtyckt ledare som bidragit till att stärka och utveckla klubbens ungdomsverksamhet.

En mycket förvånad pristagare överraskades hemma av kommunalrådet Kent Larsson som kom med blommor.
- Väldigt roligt och hedrande! Och det motiverar förstås till vidare engagemang, sammanfattade en glad Johan.

Dubbla kulturpriser
I år delade kommunen ut dubbla kulturpris, dels var nomineringarna fler än vanligt och dels fanns lite extra pengar kvar i potten.
Kristian Hjorth nominerades och fick pris för sin personliga och starka bok ”Att inte dö” som utkom 2020. Boken är självbiografisk och handlar om missbruksproblematik och om sjukhusvård betraktad ur en patients ögon. I nomineringen nämndes också de humoristiska anekdoter Kristian regelbundet delger sina följare på sociala medier.
Även Kristian blev minst sagt förvånad. Inte minst för att han i rollen som NLT-reporter åkte med och bevakade prisutdelningen och först efteråt fick veta att han själv också var en av de nominerade och utvalda.
- Oj, oj, där blev jag ordentligt lurad…Riktigt bra jobbat av er! utbrast han märkbart tagen och rörd.

Det andra kulturpriset tilldelades paret Sandra Zackrisson (med artistnamnet ”Gaeya”) och Anders Rane. De har under de senaste åren gjort stort avtryck i kommunens musikliv både genom sina liveframträdanden och genom sina digitala produktioner. De mångfasetterade musikerna Sandra och Anders har internationella kopplingar men har valt att bo och verka i Flakeberg, där de driver en vintage-inspirerad studio.

I år utsågs ingen pristagare i kategorin miljövård, som från och med nästa år görs om till hållbarhetspris för att bredda nomineringsunderlaget.

Till samtliga priser tillkommer ett diplom samt en check på 5 000 kronor.

Johan Hovling xx

En glad Johan Hovling överraskades av kommunalråd Kent Larsson.

Kristian Hjorth

En lurad men glad Kristian Hjorth efter beskedet att han blev en av 2021 års kulturpristagare.

Sandra Z och Anders R

Musikerparet Sandra Zackrisson och Anders Rane fick ett av årets två kulturpris.