Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 7 juni 2021

Skolavslutning

Även i år behöver vår skolavslutning ställas om och anpassas till rådande omständigheter kopplat till covid-19.

Rektor och lärare har tillsammans med eleverna planerat för hur skolavslutningen ska bli festlig och minnesvärd, samtidigt som vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Detta innebär likt föregående år att man håller sig uppdelade klass- och/eller årskursvis.

Gemensamt för både Lunneviskolan och Nya Centralskolan är att skolavslutningarna genomförs utan vårdnadshavare och andra anhöriga. Skolavslutningarna utförs årskurs- eller klassvis tillsammans med lärare i de ordinarie skollokalerna eller utomhus på skolan. För att undvika folksamlingar kommer alla elever som vanligtvis åker skolskjuts att göra det till och från skolan även på skolavslutningsdagarna.

Följande tider gäller för det sista dagarna av läsåret 20/21:

ONSDAG 9 juni
Årskurs 9 har avslutningsfest på kvällen kl 18:30-23:30.

TORSDAG 10 juni
Årskurs F-3 är på plats i skolan kl. 8:00 - 15:15 och har skolavslutningsaktiveter i sina respektive årskurser under dagen.

Årskurs 4-8 har friluftsdag kl. 9:00 - 14:20.
Årskurs 9 har avslutning kl. 9:00-10.30.

FREDAG 11 juni
Årskurs 4-8 har avslutning kl. 9-11.
Årskurs F-3 och årskurs 9 lediga.

Skolskjutsar är anpassade till start- och sluttid för alla årskurser.
Undantag är avslutningsfest för årskurs 9 på onsdag kväll, då vårdnadshavarna uppmanas köra och hämta eleverna.

Vi vet att skolavslutningen är en viktig och högtidlig dag för elever och vårdnadshavare och rektorer och lärare gör allt för att den ska bli det i år också för alla elever, trots pandemi.

Vi tror att det finns en förståelse för att hjälpas åt så att eleverna får en fin skolavslutning med sina lärare i skolan och därefter med sina familjer på hemmaplan.

Vi önskar alla elever en härlig sommar och önskar våra blivande gymnasieelever lycka till med sin gymnasieutbildning på nya skolor till hösten!

Höstterminen börjar igen för förskoleklass till årskurs 9 den 18 augusti.