Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 17 juni 2021

Sophia Vikström ny kommundirektör

Igår togs det formella beslutet i Grästorps kommunstyrelse och det står nu klart att Sophia Vikström blir ny kommundirektör i Grästorps kommun.

Sophia som bor i Vänersborg lämnar sitt nuvarande uppdrag som utvecklingschef på Orust kommun och tillträder som Kommundirektör efter sommaren.

Att få ta över stafettpinnen efter Linda Esseholt Hermansson känns otroligt hedrande och roligt.
För mig är Grästorp en kommun med förankring i värdskapet som vågar möta de förändringar vi står inför när det gäller välfärden och samhällsutvecklingen. Den lilla kommunen som från början tänker helhet och våga vara innovativ. Därlärande, tillit, frihet, förändringskompetens och balans i livet är viktiga ledord. Det känns så otroligt bra och kul att få uppdraget som kommundirektör och fortsätta denna utvecklingsresa, säger Sophia Vikström, ny kommundirektör i Grästorps kommun.

Innan sin roll som utvecklingschef på Orust var Sophia kommunchef i Melleruds kommun och arbetade dessförinnan som förvaltningschef för samhällsbyggnad på Vänersborgs kommun.
Hon beskriver sig själv som en person med ett brinnande intresse för ledarskap, samhällsutveckling och hållbarhet.

Jag ser mycket fram emot att Sophia kommer till oss. Jag är övertygad om att hon kommer tillföra mycket i vårt fortsätta arbete med att utveckla vår kommun, både när det kommer till samhällsutvecklingen men även digitaliseringen vi står inför, säger Kent Larsson, kommunstyrelsens ordförande.

Sophia tillträder som ny kommundirektör i Grästorp den 1 september 2021.