Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 27 september 2021

Krisberedskapsveckan

Vecka 39 (27 september - 3 oktober) arrangeras årets nationella Krisberedskapsveckan av MSB. Det är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför kriser och ytterst krig.

Krisberedskapsveckan syftar till att fler privatpersoner ska reflektera över hur de kan lösa vardagen om det sker en samhällsstörning eller kris. Varje människa är en viktig resurs i vårt lands samlade förmåga att möta olika kriser.

I år firar Sverige 100 år av demokrati. Det vill Krisberedskapsveckan särskilt uppmärksamma genom att lyfta budskap om hur vi i vardagen kan värna vårt lands frihet och självständighet liksom våra mänskliga rättigheter. ”Du är en del av Sveriges beredskap” är årets kampanjbudskap som ska få människor att känna sig delaktiga i arbetet för ett öppet samhälle, ett samhälle som också har kraft att stå emot det som kan hota vår självständighet.

Det här kan du ha i din krislåda

För att lära dig mer om krisberedskap besök kommuntältet på Nossans ljusfestival på lördag den 2 oktober kl.17:00-21:30, då vår säkerhetssamordnare finns där för att visa hur du kan sätta ihop din egen krislåda om det exempelvis skulle ske ett långvarigt strömavbrott eller någon annan störning i samhället. Om du har en hemberedskap med en förberedd krislåda för att tillgodose dina grundläggande behov kan du klara en besvärlig situation bättre.