Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 27 september 2021

Kulturkvällar i Konserthusets biosalong

Nu har kommunens onsdagsevenemang rullat igång igen. Under hösten genomförs programmen i Konserthusets stora biosalong för att besökarna ska kunna hålla tryggt avstånd till varandra.

- Det känns jätteroligt att vara igång och åter kunna erbjuda Grästorpsborna och tillresta kulturupplevelser efter ett så här långt uppehåll. Under september månad är det förbokning via Konserthuset och max 50 personer som gäller, därefter drop in utan bokning, säger Hanna Sundblad, kulturvecklare på Kulturhuset som arrangerar kvällarna.

Programmet är brett och innefattar bland annat föreläsningar om västgötskt vikingaliv, om de svenska frivilliga i spanska inbördeskriget, arbete som kirurg under knappa omständigheter i etiopiska byar och om livet som ung elitidrottare. Det musikaliska utbudet sträcker sig från amerikansk modern folkmusik till förtrollande operaarior från de stora scenerna.

Det finns möjlighet att köpa kaffe eller annan dryck med smörgås och kaka i samband med evenemangen och även att förbeställa önskad fika eller annat för ett sällskap.

Under denna vecka kommer höstens programfolder att delas ut till samtliga hushåll i Grästorps tätort.