Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 4 november 2021

Landshövdingen på besök i Grästorp

Anders Danielsson gör sin sista månad som landshövding i Västra Götaland i november 2021. Under torsdagen gjorde han sitt sista besök som landshövding i Grästorps kommun och bjöds med på en mängd olika aktiviteter.

Landshövdingen med sällskap möttes upp av första och andra kommunalråd; Kent Larsson (M) och Maria Toll (C ), kommundirektör Sophia Vikström, samt utvecklingschef Sofia Jessen. Dagen startade i Forshall, med kaffe, smörgås och underhållning av Gaeya runt elden på en av grillplatserna i naturparken.

Anders Danielsson har varit landshövding i Västra Götaland sedan september 2017, och har lång erfarenhet av statlig förvaltning inom olika myndigheter.

När landshövdingen tillträdde så delade han upp de 49 kommunerna i Västra Götaland mellan sina fem direktörer. På så sätt fick kommunerna en direktkontakt i Länsstyrelsen, och det har varit fantastiskt värdefullt, säger Kent Larsson, kommunalråd. Vi har haft ett väldigt gott samarbete, och en bra kontakt, och det är ju inte första gången han besöker Grästorp, fortsätter Kent.

Det späckade programmet i Grästorp under torsdagsförmiddagen bjöd också på en hård match i boule, där Grästorps bouleklubb fanns på plats för att tävla med landshövdingen - vars lag tog hem segern.

Efter det besökte delegationen skolans och hemkunskapens lokaler, där landsbygdsprojektet Rätt från Slätt provlagade lokalodlade linser tillsammans med skolkockar från kommunerna som deltar i projektet.

Besöket avslutades med en tur i Lilla Bergaparken, lek- och aktivitetsparken som byggs med inspiration av Platåbergens geopark.

Det har varit en fantastisk förmiddag, och det är så roligt att få visa upp Grästorp. Våra platser och aktiviteter, och att vi är stolta över vår kommun och alla som bor och verkar här, säger Sophia Vikström, kommundirektör. Vårt värdskap är en stor del av vilka vi är, och jag hoppas och tror att landshövdingen kände sig välkommen här idag, avslutar hon.