Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 17 januari 2022

Kultur i mer än bara Kulturhuset

Kultur- och fritidschef Mona Vesslén.

Sedan augusti 2021 är det Mona Vesslén som axlat rollen som kultur- och fritidschef i Grästorps kommun, och nu börjar teamet runt kulturen i Grästorp att hitta formen för hur man ska arbeta framöver.

 Under många år är det Kulturhuset som varit synonymt med kommunens kulturarrangemang, men i och med att kommunen köpt Konserthuset, blir arenorna både fler och större. Och Mona vill hitta nya samarbeten, nya vägar och nya arenor. Nya sätt att arbeta med kulturen i Grästorp.

Jag tycker vi har ett bra och rikt kulturliv idag, med våra populära onsdagskvällar, vår kulturskola och vårt fantastiska föreningsliv, och det vill vi utvidga ytterligare. Vi vill att folk ska känna glädje och vilja delta, att man ska vara stolt över vad Grästorp erbjuder.

Kulturteamet

Kulturteamet består först och främst av Mona Vesslén, kultur- och fritidschef, Inger Nordström, verksamhetsledare för Konserthuset, Jennifer Lerman, kulturutvecklare och bibliotekarie (som ersätter Hanna Sundblad under hennes tjänstledighet), Kenneth Ödlund, föreningssamordnare och Carina Andersson, bibliotekarie. Till sig knyter de andra aktörer, till exempel biblioteket, badet, kulturskolan och samarbetet med Grästorps alla föreningar - allt beroende på behov.

Kulturhuset och Konserthuset kommer att användas parallellt, vi väljer hus beroende på arrangemang, och vill få in ett helhetstänk med kulturen i Grästorp. Det är det som kulturteamet ska arbeta med, bland annat. Och så får vi inte glömma alla våra andra arenor och kulturbärare i Grästorp, så som naturparken i Forshall eller Lilla Bergaparken. Grästorp har mycket att erbjuda!

Snart släpps vårprogrammet för Kultur i Grästorp - ett spännande projekt i en föränderlig tid med restriktioner och maxantal besökare. Hela kulturgänget välkomnar input och idéer - det är bara att höra av sig!