Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 26 januari 2022

Stefan Jansson blir ny samhällsbyggnadschef

Grästorps kommun har nöjet att hälsa Stefan Jansson välkommen som ny samhällsbyggnadschef över teknisk verksamhet. Han tillträder i april 2022, och tar över efter Lars Lundmark.

Vi hade ett stort intresse för tjänsten som samhällsbyggnadschef, vilket givetvis är jätteroligt, säger Sophia Vikström, kommundirektör. Efter en urvalsprocess med intervjuer tillsammans med chefer och fackliga representanter inom teknisk verksamhet, så var beslutet inte svårt att fatta.

Stefan Jansson kommer från Trollhättan, där han bor och arbetar sedan en lång tid tillbaka. Han har gedigen erfarenhet av samhälls- och fastighetsutveckling, då han arbetat i 19 år på Eidar i Trollhättan och där varit en av kuggarna i stora utvecklingsprojekt i Trollhättan.

Då Grästorp står inför liknande utmaningar i den nära framtiden, tror vi att vi kan ha stor nytta av Stefans tidigare erfarenhet av att driva stora projekt och att utveckla kommunen för att bli fler invånare och bygga fler bostäder. Med sin erfarenhet och sitt intresse för ledarskap så ser vi att Stefan kommer att bli en tillgång och en trygghet för både Samhällsbyggnadsverksamheten och för Grästorps kommun, avslutar Sophia Vikström.