Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 23 mars 2022

Gode män och förvaltare sökes

Överförmyndaren Västra Skaraborg söker dig som är intresserad av att bli god man för ensamkommande barn. Som god man eller förvaltare fungerar man som stöd för den som inte klarar sig själv.

På grund av flyktingströmmarna från Ukraina ser överförmyndaren att ett ökat behov av gode män för ensamkommande barn kan uppstå.

Som god man eller förvaltare fungerar man som ett stöd för den som inte klarar sig själv. Det kan till exempel handla om att betala räkningar, hjälpa till med myndighetskontakter och i kontakter med vården. Som god man agerar du ställföreträdare för någon som saknar förmåga att företräda sig själv i olika situationer.

Är du intresserad av att bli god man eller förvaltare? Läs mer om vad uppdraget innebär och hur du anmäler dig på Vi söker gode män - Lidköpings kommun (lidkoping.se) Länk till annan webbplats.

Överförmyndare Västra Skaraborg är kommunerna Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara och Vara tillsammans. Vill du veta mer innan du anmäler intresse är du varmt välkommen att höra av dig till via e-post kommun@lidkoping.se eller via telefon 0510-77 00 00