Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 12 maj 2022

Det ska va gott att leva

Ett projekt som samarrangeras mellan Ungdomsverksamheten 0514, Familjehuset Agera och Svenska kyrkan Grästorps pastorat.

Den första maj i år drog projektet "Det ska va gott att leva" igång av tre aktörer som tillsammans känner att det finns en målgrupp i Grästorp som saknar att ha någonting att göra. Detta kan bero på att man inte trivs inom idrottsverksamheterna som erbjuds i kommunen eller att man passerat åldern för att kunna gå till ungdomsgården.

Syftet med projektet är att motverka psykisk ohälsa och ge alla möjligheten att få känna sig sedda och bekräftade för den de är. Projektet sträcker sig till 15 juni 2023 och aktörerna kommer anordna olika aktiviteter som så många som möjligt ska kunna ta del av. Aktiviteterna kommer vara lättillgängliga och passa alla eftersom det inte kommer finns någon åldersgräns.

På kommunens hemsida finns en undersida som heter Det ska vara gott att leva där du kan hålla koll på kommande aktiviteter och ta del av information från projektgruppen.

Nästa aktivitet

Första aktiviteten arrangeras av Familjehuset Agera som erbjuder en utflykt till Bergagården på Hunneberg den 27 maj. Avresa med buss från kyrkans parkering kl. 9, hemresa kl. 13.

Vi kommer umgås, leka i naturen, grilla korv med mera.

Kostnad: 50 kr/familj - betalning sker till vårt swishnummer 1236822993, skriv Hunneberg i meddelandefältet.

I priset ingår bussresa, korv med bröd, dryck, kaffe/te och kaka.

Tycker du det låter roligt och vill åka med?

Anmäl dig till oss på Familjehuset Agera senast fredagen den 20/5,
linda.odlund@grastorp.se

per.lundh@grastorp.se