Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 7 juni 2022

Årets pristagare

Anna Broberg, Håkan Torpenberg och Sofia Jessen.

Vid nationaldagsfirandet delades prisen för årets ungdomsledare, kulturpriset och hållbarhetspriset ut, inför en månghövdad publik vid konserthuspaviljongen.

Ungdomsledarpriset - Anna Broberg

Motivering:

Anna finns alltid närvarande när det gäller både planering och praktiska saker. Hon är med och fixar cuper, årsfest, ljusfestival, kommunfest och dessutom är hon lagledare för U16 och hockeymamma. Det skulle betyda mycket för Grästorps IK om Anna förärades med Ungdomsledarpriset. Vi vill kunna fortsätta vårt arbete för barn och unga, och ge ännu fler barn möjlighet att vara en del i den gemenskap som idrott ger.

Hållbarhetspriset - Rätt från slätt

Motivering:

Sofie Skalstad, anställd av Grästorps kommun, driver projektet Rätt från slätt och har ett enastående engagemang i projektet. Rätt från slätt är ett viktigt projekt, särskilt när man nu i kristider ser hur sårbart det är att tvingas importera livsmedel. Att kunna odla, förädla och förtära spannmål och andra livsmedel där man bor blir allt viktigare, och det är precis det som Rätt från slätt handlar om.

Sofia Jessen tog emot priset.

Kulturpriset - Håkan Torpenberg

Motivering:

Håkan Torpenberg har försett Grästorp med musik i åtminstone tre decennier. Han jobbar i det dolda, men ställer alltid upp. Tack vare honom har vi stora, nationellt kända artister på ljusfestivalen varje år, och han är med överallt i byn och ser till att kulturen flödar.