Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 6 september 2022

Grästorpsveckan för psykisk hälsa

Under vecka 36, mellan den 5/9-11/9, arrangeras olika aktiviteter kring ämnet psykisk hälsa i Grästorp.

Den 5-11 september är det dags för Grästorpsveckan för psykisk hälsa! Det är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. Under veckan kan du ta del av olika arrangemang och föreläsningar som berör ämnet psykisk hälsa, helt gratis!

Program för veckan

 • TISDAG 6/9: FÖRELÄSNING SUICIDE ZERO
  Våga fråga föreläsning av Suicide Zero kl. 18.00-19.00 i Samlingsalen på Kommunens hus. Ingen anmälan.
  Varje år tar nära 1 500 personer sitt liv. Det är fyra om dagen. Men självmord går att förebygga! I föreläsningen "Våga fråga " får du lära dig hur du kan agera när du misstänker att någon i din närhet har det svårt. ”Våga fråga” går igenom fakta och myter om självmord, hur man identifierar varningstecken på psykisk ohälsa och hur man stöttar någon som mår dåligt. Att prata om hur vi mår är det mest förebyggande vi kan göra - det kan rädda liv.
 • ONSDAG 7/9: TRÄFFA UNGDOMSMOTTAGNINGEN
  Ungdomsmottagningen håller öppet hus kl. 16.00-18.00 i Familjehuset Ageras lokal (intill CaféKiosken). Kurator Pernilla Blomberg och barnmorska Marie Svensson finns på plats och berättar om deras arbete kring psykisk hälsa. Möjlighet till frågor, kortare samtal och tidsbokning.
 • TORSDAG 8/9: SNACKISCAFÉ PÅ TORGET
  Snackiscafé på torget, kom och prata om livet kl. 16.00-18.00 där Linda Hurtig från Familjehuset Agera, Maria Toll från Seniorcenter och Eva Lundell från Grästorps pastorat finns på plats. Vi bjuder på fika!
 • LÖRDAG 10/9: GRÄSTORPS KYRKA
  Suicidpreventiva dagen. Kantor Karin Helgesson och Diakon Eva Lundell finns i Grästorps kyrka kl. 16.00-18.00. Varje halvtimme är det ett litet program på 15-20 minuter varvat med musik och prat. Det finns också möjlighet att tända ljus, bara sitta ner eller samtal för den som önskar.


  Välkommen!