Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 20 september 2022

Ny tipspromenad vid Skubbetrundan

Kenneth Ödlund, fritidssamordnare och Sofia Engström, folkhälsostrateg

Skubbetrundan har fått nya tipspromenadsskyltar som erbjuder både traditionell tipspromenad med papper och penna samt en modern digital runda, X-rundan, som flera andra kommuner redan har och Grästorp är inte sen att haka på!

Grästorps kommun har uppfyllt ett medborgarförslag där önskemålet var att få utplacerade tipspromenadsskyltar med tak över för skydd mot regn i motionsområdet Skubbet. Medborgarförslaget togs vidare eftersom kommunen ansåg att det var ett bidrag som kommer gynna invånarna ur ett folkhälsoperspektiv och kommer locka ut fler människor i fritidsaktiviteter.

- Fördelen med en digital tipspromenad är att man kan gå den när som helst och det blir lättare att ta sig ut i naturen när man har en kul frågesport att tävla i, säger Sofia Engström, folkhälsostrateg.

Sofia Engström, folkhälsostrateg har tillsammans med Kenneth Ödlund, fritidssamordnare utvecklat det befintliga motionsspåret som resulterade i 15 stycken digitala tipspromenadsskyltar och 12 stycken traditionella tipspromenadsskyltar med tak. X-rundan som den nya digitala tipspromenaden heter kommer erbjuda nya frågor varje vecka, indelad i olika nivåer med barnquiz 4-6 år eller 7-11 år samt ett Riksquiz för vuxna. I X-rundan har du chans att bli bäst i din kommun och blir automatiskt med och tävlar i rikstävlingen. 

- Vi hoppas att den nya tipsrundan tas emot på ett positivt sätt och att vi i framtiden kan sätta upp fler rundor på andra områden i Grästorp, berättar Kenneth Ödlund, fritidssamordnare.

På söndagar är X-rundans riksquiz avstängt och då hålls istället Korpens egna tipspromenader. Korpens tipspromenader är på söndagar kl. 10.30-12.00 och de utgår från Kulturhuset om inget annat anges i deras kanaler. Skubbetrundan är ett samarbete mellan Grästorps kommun och Korpen Grästorp.

Hur funkar det?
1. Ladda ner gratis-appen ”Xrundan” i din smartphone.
2. Registrera dig i appen.
3. Ta dig till en Xrunda i kommunen och följ kartan via appen.
4. Gå tipspromenadsrundan, QR-koderna scannas med kameran i smarphonen och frågorna besvaras sedan direkt i telefonen.

För detaljerad beskrivning, klicka här. Pdf, 1.1 MB.