Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 22 september 2022

Höstens aktiviteter med projektgruppen Det ska va gott att leva

Gratis föreläsning med Jonas Helgesson i kyrkan och familjeaktivitet på Hunneberg, det är några av höstens aktiviteter som allmänheten bjuds in till.

Den första maj i år drog projektet Det ska va gott att leva igång av tre aktörer som tillsammans känner att det finns en målgrupp i Grästorp som saknar att ha någonting att göra. Detta kan bero på att man inte trivs inom idrottsverksamheterna som erbjuds i kommunen eller att man passerat åldern för att kunna gå till ungdomsgården.

Syftet med projektet är att motverka psykisk ohälsa och ge alla möjligheten att få känna sig sedda och bekräftade för den de är. Projektet sträcker sig till 15 juni 2023 och aktörerna kommer anordna olika aktiviteter som så många som möjligt ska kunna ta del av.

Höstaktiviteter för allmänheten:

 • Onsdag 5/10 avfärd kl. 9.00 och hemfärd kl. 15.00:
  Familjeutflykt till Bergagården
  Välkommen att följa med Familjehuset Agera på utflykt till Bergagården, Hunneberg. För 50 kr per familj får ni möjlighet att åka buss med era barn, få korv med bröd och enklare fika. Bussen avgår från Kyrkans Hus. Anmälan görs till linda.odlund@grastorp.se eller per.lundh@grastorp.se

 • Torsdag 6/10 kl. 18.00 i Grästorps kyrka:
  Föreläsning Ett CP-bra liv med Jonas Helgesson
  - Är livet bara till för de perfekta? Den frågan utgår Jonas från när han inspirerar oss att leva livet fullt ut. Det finns de som fyller sitt liv med dagar och så finns det de som fyller sina dagar med liv. Jonas förmedlar en tro på livet och får oss att skippa våra ursäkter för att inte ge allt för det vi drömmer om. Med många känslor beskriver Jonas sitt liv och sin vardag med en oemotståndlig värme - och är samtidigt knivskarpt tydlig i frågor om människovärde, fördomar och vad som egentligen är normalt?
  Kom och lyssna på en inspirerande föreläsning som är både kostnadsfri och anmälningsfri!