Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 3 november 2022

Madeleine Vinberg (C) vald till kommunfullmäktiges ordförande

På första sammanträdet för nya kommunfullmäktige valdes Madeleine Vinberg (C) till första kvinna på posten som kommunfullmäktiges ordförande i Grästorp.  

Den 31 oktober hölls mandatperiodens första sammanträde i Grästorps kommunfullmäktige. Ålderspresident Dag Hardyson (L), som suttit längst i kommunfullmäktige, ledde sammanträdet.

På sammanträdet valdes Madeleine Vinberg (C) som första kvinna till ordförande för Grästorps kommunfullmäktige. Madeleine Vinberg (C) har suttit i kommunfullmäktige sedan 2014, och går nu in på sin tredje mandatperiod som politiker i Grästorp.

”Det är ett stort hedersuppdrag, jag är glad för förtroendet och ska göra mitt allra bästa som ordförande för kommunfullmäktige. Det blir såklart en del nytt att lära sig, men vi har ett mycket gott samarbete med verksamheten och med kommunsekreteraren, och jag ser fram emot att ta mig an uppdraget”, säger Madeleine Vinberg (C).

Till presidiet valdes också Henrik Svensson (M) till vice ordförande och Jens Persson (S) till andre vice ordförande.

Kommunfullmäktige är en kommuns högsta beslutande organ. Där fattas beslut om bland annat kommunens budget, om kommunalskatt och om kommunal service och hur den ska finansieras och följas upp. Kommunfullmäktige väljer även ledamöter och ersättare till kommunstyrelsen och nämnderna i kommunen.

I Grästorps kommunfullmäktige sitter 31 ledamöter med följande mandatfördelning: Moderaterna 11 mandat, Arbetarepartiet Socialdemokraterna 6 mandat, Liberalerna 1 mandat, Centerpartiet 6 mandat, Miljöpartiet de gröna 1 mandat, Kristdemokraterna 1 mandat och Sverigedemokraterna 5 mandat.

Kommunfullmäktige livesänds

Grästorps kommunfullmäktige livesänds. Du kan titta på sammanträdet 14 dagar efter det att sändningen avslutades. Alla kallelser och protokoll finns också publicerade via vår hemsida.

Man har också rätt att fysiskt närvara på kommunfullmäktiges sammanträden.

Länk till sändningen den 31 oktober. Länk till annan webbplats.

Länk till kallelser och protokoll. Länk till annan webbplats.

Övriga ledamöter

Här finns uppgifter om samtliga förtroendevalda i Grästorps kommun. Länk till annan webbplats.