Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 7 november 2022

Orange Week

Grästorps kommun arrangerar En vecka fri från våld 21-25 november.

Den 25 november inträffar den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, även kallad Orange Day, som FN instiftat.

Grästorps kommun kommer arrangera En vecka fri från våld 21-25 november, Orange Week. Veckan syftar till att sprida kunskap kring mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Budskapet är att våld går att förebygga.

En vecka fri från våld 21-25 november

  • Gratis föreläsning med Peter Rung om att förebygga våld, trakasserier och kränkningar i vår vardag.
    Tisdag 22/11 kl. 18.00-19.30 i samlingssalen på Kommunens hus, Jon Jespersg. 28 i Grästorp. Föreläsningen är kostnadsfri men har begränsat antal platser, läs mer och boka din plats på: Föreläsning Peter Rung 22/11 kl. 18.00 i Grästorp - Startsida (grastorp.se) Länk till annan webbplats.

  • Under veckan kommer Grästorps kommun arrangera aktiviteter på temat orange för att sprida budskapet om att våld går att förebygga.

  • Följ Grästorps kommun på sociala medier för att ta del av verksamheternas aktiviteter under Orange Week.

Våld i en nära relation kan drabba alla

Våld förekommer i alla samhällsklasser och i alla åldrar. Det går inte att säga att det gäller särskilda typer av personer eller relationer. Varje år drabbas många människor av brott där förövaren är en anhörig eller bekant.

Våld i en nära relation kan förekomma mellan par i såväl heterosexuella som samkönade relationer, samt mellan syskon eller andra släktingar.

För att få samtala om din situation, och för att få råd och stöd kan du kontakta en socialsekreterare. Du når socialsekreterare via kommunens växel på nummer 0514-58 000, måndag, onsdag-fredag kl. 8.30-9.30.