Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 16 november 2022

Invigning Lära mera-rummet

På fotot klipper Svante Classon (C) och Hans Ekensskär, socialchef invigningsbandet tillsammans.

Idag invigdes Lära mera-rummet, en ny lärmiljö för kunskapsutveckling inom vård, omsorg och stöd.

En trappa ned i Kommunens hus finns den nya lärmiljön, vid namn Lära mera-rummet, som invigdes med bandklippning av Svante Classon (C) tillsammans med Hans Ekensskär, socialchef. Välfärdsutvecklingsutskottet (VÄU) var inbjudna på en rundvisning i den nya lärmiljön som inom kort kommer börja användas av omsorgspersonal.

Syftet med Lära mera-rummet är att göra personalen mer trygg och van vid den nya tekniken. Detta i sin tur gör vårdtagarna trygga och vänligt inställda till ny teknik.

Lära mera-rummet ska också vara en del i vårt förebyggande arbete för seniorer i Grästorp och deras anhöriga. Externa intressenter är välkomna på studiebesök i lärmiljön för att bekanta sig med hjälpmedel och ny teknik som visar på möjligheten till ökad trygghet och självständighet i det ordinära hemmet.

Madeleine Vinberg (C) fick prova äldredräkten

I lärmiljön kan personal prova äldredräkten som simulerar vanligt förekommande begränsningar som äldre drabbas av. Madeleine Vinberg (C) fick prova äldredräkten som gav henne känslan av artros i ena knäet, stela leder, tyngdväst, skor som ger obalans, glasögon som ger samma synfel som vid diabetes.

- Det var jobbigt och artrosen gjorde väldigt ont men det värsta var synen, sa hon.

Grästorp är bland de första kommunerna i Skaraborg som skaffar en egen lärmiljö.

SE MER AV LÄRA MERA-RUMMET
Besök Lära mera-rummets egna sida på hemsidan för mer info!