Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 14 december 2022

En magisk luciakonsert med kulturskolan och 0514

Den trettonde december fylldes Grästorps kyrka med besökare då Grästorps lucia med följe hade konsert - en ny tradition som vi gärna gör om, säger Inger Nordström, chef för kulturskolan.

Sedan mitten av oktober har de ungdomar som varit intresserade av att vara med i Grästorps luciatåg övat tillsammans en gång i veckan.

"Det har inte varit krav på någon tidigare erfarenhet", säger Inger Nordström, chef för kulturskolan i Grästorp. "De som har varit intresserade har fått vara med, och alla har haft väldigt roligt tillsammans och verkligen hittat varandra."

Man har övat i 0514:s lokaler och senare i Kyrkans hus, då Grästorps pastorat varit ytterligare en samarbetspartner i årets luciafirande. Konserten hölls på luciadagen i en fullsatt kyrka där luciaföljet med lucian Filippa Wendt i spetsen bjöd på skönsång. Även kulturskolans musikelever fanns med och framförde julsånger på tvärflöjt, piano och saxofon.

"Det blev ett magiskt luciafirande", konstaterar Inger Nordström "Det enda vi vill göra annorlunda nästa år är att vi vill ha fler konserter, för det var så trångt i kyrkan."

Foto över altargången i en julpyntad kyrka.