Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 18 januari 2023

Göteborg Wind Orchestra gästar Kulturskolan

Under onsdagen är Göteborg Wind Orchestra på besök i Konserthuset med två konserter för barn och elever i Grästorps skola. Tanken är att fler ska få upp ögonen för blåsinstrument och kanske vilja spela ett instrument i Kulturskolan.

Göteborg Wind Orchestra är en professionell blåsorkester som ger konserter i Göteborg i och hela Västra Götaland. Ett viktigt uppdrag för GWO är att inspirera, locka till ökat och breddat deltagande och att ge konstnärlig kunskap till barn och unga. En stor del av verksamheten är just spelningar i samarbete med kulturskolor, berättar Göran Marcusson, flöjtist i GWO.

Förra året spelade de i tio kommuner i Skaraborg. Kulturskolan i Grästorp är första stoppet för i år, och här ger man två konserter för elever i grundskolan under onsdagen, det första arrangemanget i Konserthuset sedan renoveringen.

"Det är otroligt roligt att kunna erbjuda det här, att kunna visa barnen kraften i en blåsorkester och förhoppningsvis locka flera att börja spela hos oss på Kulturskolan", säger Inger Nordström, chef för Kulturskolan Grästorp.

Är du nyfiken på Kulturskolan och på att börja spela ett instrument?

Läs mer här!