Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 6 april 2023

Vårdpersonalens nya arbetskläder

Nu fasar vi äntligen ut de rosa arbetskläderna och välkomnar varmt de gröna tunikorna som matchar bättre med Grästorps färger.

De nya gröna tunikorna kommer att delas ut successivt. Ur ett hållbarhetsperspektiv använder vi de arbetskläderna som vi har kvar i rosa och svart tills lagren är slut.

Tunikan finns i storlekar från 2XS-4XL och är en unisex modell. Precis som tidigare bär vi nedtill svarta byxor med mudd. Arbetskläderna har ett tryck med Grästorps kommun. En del arbetsplatser har andra arbetskläder som är anpassade till verksamheten, till exempel kan personliga assistenter använda t-shirt och hemtjänsten använda jeans.

Materialet i de nya gröna tunikorna är Tencel® som är en av våra mest miljövänliga textilier, både i egenskap av råvara och tillverkningsprocess. Materialet är tillverkat av cellulosafibrer som kommer från hållbart skogsbruk där träd som används ersätts med nya. Plagg av Tencel® upplevs som mjuka, sköna och temperaturreglerande och är en bra ersättare för bomull, både i komfort och ur miljösynpunkt.

Stort tack till våra medledare som agerade fotomodeller!