Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 18 april 2023

Välkomna på medborgarråd

Den 25 april är det dags för medborgarråd. Dit är alla kommunens medborgare välkomna för information och dialog med kommunen.

Medborgarrådet är en arena för närmare dialog mellan medborgare och kommun, och är en sammanslagning mellan tidigare landsbygdsråd, råd för pensionärer och funktionshindrade samt ungdomsråd. Medborgarrådet hålls två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten.

Medborgarrådet är inte ett beslutande organ, utan ett organ för samråd och ömsesidig information mellan kommunen och medborgare. Kommunens företrädare ska informera rådet om de planer och förändringar av samhällsinsatser, utformning och organisation som rör medborgarrådets intressen.

Från kommunens sida består rådet av kommundirektör och kanslichef som representanter för kommunen, ledamöterna i KSAU samt representanter för de olika intresseområdena som berörs av medborgarrådet. I övrigt kallas tjänstepersoner som föredragande i frågor.

Medborgarrådet den 25 april

Medborgarrådet hålls tisdag den 25 april klockan 18.00 i Bellmanssalen. Under kvällen kommer bland annat följande punkter att diskuteras:

  • Information om Brännebacka
  • Information om Lilla Bergaparken
  • Workshop: Vad gör vi på Södergatan?

Välkomna!