Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 31 maj 2023

Välkomna på invigning!

Den 6:e juni invigs Lilla Bergaparken med kalas och invigningsaktiviteter för hela familjen! Välkomna mellan 10-12.

Äntligen är det dags att inviga Grästorps egen aktivitetspark med geologitema! Här finns miniatyrer av bergen i Platåbergens Geopark, Sveriges första UNESCO globala geopark, helt klättervänliga för små ben fulla av spring och lek. I Lilla Bergaparken kan man dessutom gå in i jordens inre och lära sig mer om geologi på massa olika sätt! De stora kalkstensblocken från Hällekis precis vid ingången är fulla av fossil, och muren runt parken är gjord av sprängsten från Klyftamon i Götene. På den växer det blommor åt våra pollinerande insekter, och hela muren fungerar dessutom som ett stort insektshotell, med små skrymslen och vrår för insekterna att söka skydd i.

Vad händer på invigningen?

Invigningen hålls den 6 juni klockan 10-12. Då blir det pollineringstävling med Hunnebergs Naturskola och skattjakt med geokids. Platåbergens Geopark finns på plats, och det gör även Naturskyddsföreningen i Grästorp. Det blir glass till alla barn, och klockan 11 klipper andra kommunalråd Maria Toll bandet för att officiellt inviga vårt unika besöksmål, mitt i centrala Grästorp.

PS. Ni missar väl inte det fina nationaldagsfirandet vid Konserthuspaviljongen på eftermiddagen? All information finns i vår evenemangskalender: https://www.vastsverige.com/grastorp/evenemang/ Länk till annan webbplats.

Varmt välkomna den 6:e juni!