Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 28 augusti 2023

Grästorpsveckan för psykisk hälsa

Under vecka 36, mellan den 4/9-10/9, arrangeras olika aktiviteter kring ämnet psykisk hälsa i Grästorp.

För andra året i rad arrangeras temaveckan Grästorpsveckan för psykisk hälsa i kommunen, det är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. Under veckan finns det olika evenemang och föreläsningar som berör ämnet psykisk hälsa - helt gratis!

Program för veckan

 • Måndag 4/9 Föreläsning Våga fråga äldre
  Suicide Zero bjuder in till en digital föreläsning där vi pratar om hur vi som medmänniskor kan göra skillnad för att minska antalet självmord. Föreläsningen visas i samlingssalen, Kommunens hus kl. 14.00-15.30.
 • Tisdag 5/9 Föreläsning Livsviktiga snack
  Suicide Zero bjuder in till en digital föreläsning som baseras på boken Livsviktiga snack, där du som förälder får ta del av kunskap och tips om hur du kan rusta ditt barn för livet. Föreläsningen visas i Bellmansalen på Kulturhuset kl. 18.00-19.30.
 • Torsdag 7/9 Föreläsning Det berör oss alla
  En hoppfull föreläsning om att ta sig igenom psykisk ohälsa med Joel Jonsson. Föreläsning i Bellmansalen på Kulturhuset kl. 18.00-19.30.
 • Söndag 10/9 Öppen kyrka
  På Suicidpreventiva dagen finns diakon Eva Lundell på plats i Grästorps kyrka kl. 15.00-16.30 där det kommer ges möjlighet till ljuständning och att sitta ned i stillhet.

  Veckans aktiviteter kräver ingen föranmälan och är kostnadsfria, välkommen!

  Även i år kommer vi att dela ut gröna band som symboliserar psykisk hälsa, genom att bära bandet ökar vi medvetenheten om mental hälsa. Banden finns för utdelning på Kompassen, AME, ungdomsverksamheten 0514, Familjehuset Agera, biblioteket, seniorcenter, kyrkan och i medborgarkontoret.
Förstora bilden