Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 29 september 2023

Hej från Saga, prao på allmän verksamhet

I veckan har allmän verksamhet haft en prao från årskurs 8. Saga har fått hänga med både kansli, HR, näringsliv och kommunikation under sina dagar här på kommunens hus. Från kommunikation fick hon uppgiften att dokumentera sin vecka här i text och bild.

Jag heter Saga och jag kommer från Nya Centralskolan årskurs 8. Denna vecka har jag fått möjligheten att praoa här på allmän verksamhet. Det har varit väldigt roligt att få en inblick i hur man jobbar här och vad man gör, för det visste inte jag innan. Jag tänkte berätta några av de grejer jag har fått göra.

Bland annat har jag varit med och förberett inför kommunfullmäktiges sammanträde vilket var väldigt intressant. Jag fick vara med och ställa i ordning borden där alla politiker skulle sitta.

Jag har även fått intervjua kommundirektör Eva Dahl när hon var på en utbildning i Kulturhuset med andra härifrån. Det var ganska svårt att intervjua för att man var tvungen att vara ganska bra på att kunna lyssna och skriva samtidigt, men det får jag öva på.

På onsdagen fick jag följa med en av kommunikatörerna till Nya Centralskolan där det serverades ärtsoppa ur en kokvagn. Där fanns även en krislåda nu när det är beredskapsvecka, så den fick jag också ta bilder på.

Igår så fick jag vara med HR på introträffen för alla nyanställda här i kommunen.

Jag tycker att denna vecka har varit väldigt lärorik. Jag har fått göra väldigt många olika saker och det tror jag är bättre än att bara göra en sak under sin prao. Det har varit väldigt lätt att praoa här för att alla har varit väldigt trevliga och dom har lärt mig väldigt mycket. Jag har känt mig väldigt välkomnad och det var lätt att trivas. Om jag har tyckt att något har varit svårt så förklarade dom för mig så att jag skulle förstå. Jag har inte tyckt att något varit speciellt svårt för jag hade kunnat tänka mig ett sådant här arbete i framtiden så jag har bara försökt att ta in och lära mig allt.