Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 19 oktober 2023

Föreläsning med Anders Hansen - rörelse som superkraft

Välkommen på föreläsning med Anders Hansen!

Skaraborgs framtid är en angelägenhet för oss alla. Vår hälsa och vårt välmående är en avgörande faktor för att utveckla och skapa tillväxt i Skaraborg. Fysisk aktivitet har visat sig vara en verklig superkraft som inte enbart stärker vår fysiska hälsa, utan också vårt mentala välmående. En hälsosam och aktiv livsstil är en investering som kan ha långsiktiga positiva effekter på vår hälsa och livskvalitet. Samtidigt är det en verklighet att vi som samhälle blir allt mer stillasittande.

Med detta som bakgrund vill Folkhälsa och social hållbarhet i Skaraborg och Skaraborg kommunalförbund nu bjuda in dig till en föreläsning med Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hjärnstark, om rörelse som superkraft. Efter föreläsningen leder Jonna Nyberg från Retorikverkstaden en medborgardialog där vi pratar om utmaningar och möjligheter kopplat till fysisk aktivitet bland våra invånare.

Vi har alla en viktig roll i arbetet med att skapa ett mer rörelserikt Skaraborg, därför bjuder vi också in representanter från kommunerna så som skola, samhällsbyggnad, närings- och föreningsliv samt fastighetsägare till föreläsningen och medborgardialogen.

Välkommen!

Evenemangsinformation

  • 13 november klockan 18.00, Jubileumsteatern i Mariestad
  • 14 november klockan 18.00, Aulan i Skara Stadshus
  • 14 november klockan 18.00, digitalt via länk

Anmälan öppnar 20 oktober.

Evenemanget är kostnadsfritt. Begränsat antal platser.

Anmäl dig till föreläsningen här! Länk till annan webbplats.

Kontakt

Karin Skagelin, folkhälsostrateg
072-16 03 198
Karin.skagelin@skara.se

Marina Timm, folkhälsostrateg
076-79 87 397
marina.timm@tibro.se

Malin Gustafsson, folkhälsostrateg
0502-60 64 46
Malin.gustafsson@tidaholm.se