Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 30 oktober 2023

Nybyggt tak vid boulebanan

Under pandemin ökade intresset för utomhusaktiviteter. Några som blev fler och fler var gänget som spelar boule i Grästorp. I september 2020 uppvaktade de Grästorps kommun med förfrågan om ett tak vid boulebanan.

"Från början handlade det bara om ett tak där vi kunde ha våra grejor, men sedan blev det större när vi skissade tillsammans med kommunen", berättar Göran Enström från Grästorps bouleförening - en förening som bildades just för att de skulle kunna ansöka om föreningsstöd från kommunen. Ett par år och ett bygglov senare finns taket på plats, med en tillhörande bod för utrustning och belysning under kvällstid.

"Ett jättefint tak, och ett bra samarbete mellan kommunen och föreningarna", säger Robert Fransson, kommunalråd och KSO i Grästorp som är med och testar taket i dagens ösregn.

Kommunens snickare har byggt taket, och bouleföreningen har själva lagt plattorna under taket och runt planen - plattor som förut låg på golvet i badhuset innan det renoverades.

Stort intresse

Intresset för boule har vuxit, nu är man mellan 10-20 personer som ses måndag, onsdag och fredag från klockan 10 och ett par timmar framåt för att spela boule. Och nu finns också ett rejält tak där bord och bänkar ryms precis vid boulebanan.

"Alla som vill spela är välkomna, det är bara att dyka upp", säger Göran Enström.

Välkomna på höstlovsboule

Under höstlovet har inbjudan gått ut särskilt till höstlovslediga elever. Tisdag och onsdag klockan 11-13 arrangeras höstlovsboule vid bouleplanen. Klot finns att låna.

Bouleplanen ligger mellan Åse-Viste-hallen och tennishallen och är en del av Lunnevi IP.