Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 29 november 2023

Eldsjälar prisades

Från vänster på bild: Ulrika Andersson, Kjell Andersson, Kerstin Johansson, Bengt Johansson

I början av november bjöd landshövdingen in till länsmiddag på residenset i Mariestad. Under middagen hyllades eldsjälar runtom i länet med tal, underhållning och en trerätters middag. Med från Grästorp fanns Bengt Johansson och Kjell Andersson med respektive.

"Våra två nominerade eldsjälar var väl värda uppskattningen, och det var ett stort nöje att se dem representera Grästorp och att bli uppvaktade tillsammans med andra eldsjälar från Skaraborg", säger Madeleine Vinberg, kommunfullmäktiges ordförande.

Nomineringarna för Grästorps eldsjälar var följande:

Kjell Andersson är en sann eldsjäl i Grästorps föreningsliv. Som pensionerad lärare har Kjell ett stort hjärta som klappar särskilt för barn och unga. Kjells engagemang syns inte minst genom alla de timmar han lägger på att vara en fin förebild för Grästorps unga.

Bengt Johansson lägger många ideella timmar på att dokumentera Grästorps bygd i bild och film. Bengt delar med sig av sina filmer till grästorpare som vill uppleva kommunens historia. Bengt är dessutom en duktig konstnär och målar vackra tavlor. Han håller också i kurser, bland annat för demenssjuka inom äldreomsorgen.

Ett stort grattis till Kjell och Bengt, och ett stort tack för allt ni gör för Grästorp och föreningslivet här!