Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 27 december 2023

Information om sophämtning

Information från AÅS om tider för sophämtning samt sortering av matavfall med start 2024.

Till dig som fått ett brev om nya tömningsdagar 2024

På grund av tekniskt fel i produktionen av informationsbreven kan vissa av er ha fått fel information. Du som har ett permanentboende kommer därför att få ett nytt brev med korrekt information i januari.

Läs mer på AÅS hemsida: https://avfallskaraborg.se/Nyheter/felaktigt-utskick-till-kunder-med-sommarhamtning-i-esuuna-grastorp-gotene-och-vara/ Länk till annan webbplats.

Sortering av matavfall

Från den 1 januari 2024 börjar villahushållen i Grästorp att sortera matavfall. Matavfallet läggs i bruna papperspåsar i den nya tunnan som ställdes under november-december.

Fyll matavfallspåsen till 2/3 med till exempel skal av frukt och grönsaker, bröd, kött och fisk, mejeriprodukter, godis, kaffe- och tefilter, vissna blomblad, hushållspapper och servetter.

Lägg inte plast, jord, kattsand, tyg, grenar, köttben, cigarettfimpar, blöjor, snus eller förpackningar i matavfallspåsen.

Mer information och sorteringsguide finns på AÅS hemsida: https://avfallskaraborg.se/matavfall--sortering/matavfall-och-sortering-vad-ar-pa-gang/dags-att-sortera-matavfall/ Länk till annan webbplats.

Har ni frågor eller funderingar? Kontakta Avfall och Återvinning Skaraborg:

Telefon: 0500-49 81 85

E-post: info@avfallskaraborg.se