Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 22 februari 2024

Händelse vid skolområdet

Under eftermiddagen den 22 februari inträffade en händelse vid skolområdet vid Lunnevi. Skolans stödfunktioner är insatta och polisen hanterar ärendet.

23 februari 09:15

Just nu florerar det mycket rykten kopplade till gårdagens händelse och till skolan, framför allt på Snapchat. Rykten på sociala medier sprids snabbt och förstoras lätt upp. Vi ber både vuxna och barn att inte sprida vidare rykten.

Polisen finns på plats i Grästorp under dagen för allas trygghet, men bedömer hotbilden som mycket låg. Skolan hanterar händelsen och vidtar de åtgärder som krävs. Elevhälsan är inkopplad och alla vuxna i skolan finns på plats för elever och barn. Elevernas trygghet och välmående är vårt främsta fokus.

Vi ber också vårdnadshavare att prata med sina barn om sociala medier, om källkritik och om hur snabbt rykten kan spridas där. Rädda barnen har tips och råd att läsa här: https://www.raddabarnen.se/rad-och-kunskap/foralder/barns-sjalvkansla-minska-sociala-mediers-paverkan/ Länk till annan webbplats.

22 februari 18:15

Under eftermiddagen inträffade en händelse vid skolområdet vid Lunnevi. Skolans stödfunktioner är insatta och polisen hanterar ärendet.