Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 2 maj 2024

Trygghetsbostäder på Lärkfalken

På sammanträdet i måndags beslutade kommunfullmäktige att ge Grästorps Fastigheter AB i uppdrag att genomföra investering i Trygghetsbostäder på fastigheten Lärkfalken 9.

”Nu återstår bara en bolagsstämma där bolaget ska besluta om investeringen, sedan kan vi skriva kontrakt med den upphandlade entreprenören”, säger Stefan Jansson, vd för Grästorps Fastigheter AB.

På Lärkfalken 9, tidigare gröna villan, kommer ett trevåningshus med 28 trygghetsbostäder att uppföras.

Robert Fransson, kommunalråd, är nöjd:

”Det finns ett stort behov och en efterfrågan på trygghetsbostäder, och vi tror och hoppas att det här kan skapa flera positiva effekter i samhället. De som vill ska ha möjlighet att flytta till ett trygghetsboende, kanske från en större bostad där en barnfamilj i stället kan flytta in. På så sätt skapas flyttkedjor där fler får möjlighet att byta bostad – det gynnar många helt enkelt.”

Lägenheterna på Lärkfalken 9 byggs med utökad tillgänglighet och i enlighet med kraven för miljöbyggnad silver. Det innebär att fastigheten projekteras och byggs för att ge en låg energianvändning och en god inomhusmiljö, och att lägenheterna ska vara tillgängliga för personer med nedsatt rörelseförmåga. På taket installeras solceller.

Förutom lägenheter kommer huset inrymma en stor gemensamhetslokal. Det blir uteplatser för lägenheterna på bottenplan, och inglasade balkonger för övriga. Flera gemensamma uteplatser finns också med i planerna, samt parkeringsplatser och laddplatser för elbilar.

Byggnationen på plats kommer preliminärt att starta efter sommaren, och lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara i december 2025.

"Det ska bli väldigt roligt att starta det här projektet som jag ser kommer att vara till väldigt stor nytta för samhällsutvecklingen i kommunen. Huset har ett bra läge, och det kommer att bli jättefina lägenheter som jag hoppas hyresgästerna kommer att trivas i." säger Stefan Jansson.

Mer information om lägenheterna kommer

Det finns redan ett stort intresse för trygghetslägenheterna på Lärkfalken. Vidare information om lägenheterna, så som hyra, tv-kanaler, parkeringsplatser och intresseanmälan kommer längre fram.