Dela sidan på sociala medier

Sms från kommunen

Grästorps kommun erbjuder möjligheten att få information från oss via sms. Det kan vara aktuellt vid planerad eller oplanerad driftstörning, samt annan händelse som kan få stor påverkan. Det kan exempelvis vara vid störningar gällande vattenleverans eller andra händelser som påverkar samhället där vi vill vara säkra att information når fram.

Frågor och svar

Hur har vi fått ditt mobilnummer?

Är du folkbokförd på en adress i Grästorps kommun, och har en mobiltelefon som är registrerad på samma adress – så kommer du automatiskt att få våra sms-utskick om din adress påverkas.

Sms-tjänsten kommer inte att användas för någon form av försäljning eller marknadsföring.

Jag har en jobbtelefon eller kontantkortstelefon, kan jag lägga till mitt nummer?

Ja! Har du en mobiltelefon som inte är registrerad på din hemadress, eller en telefon med ett oregistrerat kontantkort, fyll bara i dina uppgifter i formuläret längst ner på sidan. När du gjort det får du en engångskod till din mobiltelefon. Skriv koden i rutan som kommer upp, så kommer du vidare till en ny sida där du enkelt kopplar din bostadsadress till ditt mobilnummer.

Hur kan ett meddelande från Grästorps kommun se ut?

Sms kommer att skickas med avsändare KOMMUNEN.

Parallellt med att information skickas ut via sms, så läggs också mer utförlig information upp på kommunens hemsida om det rör sig om ett större avbrott eller händelse.

Jag vill inte ha sms-utskick, kan jag avregistrera mig?

Vill du inte ha sms-information vid driftstörningar kan du fylla i samma formulär som när du registrerar ett nytt mobiltelefonnummer, så tar vi bort dig från listan.

Kan jag få meddelande via e-post?

Ja du kan registrera både mobilnummer och e-post, eller endast e-post i formuläret ovan.

Hur vet jag om mitt nummer är registrerat?

Logga in via formuläret ovan och kontrollera om ditt nummer är registrerat.

Vad är skillnaden på VMA via sms och sms från kommunen?

VMA (viktigt meddelande till allmänheten) gäller svårare samhällsstörningar, som till exempel. farliga/giftiga utsläpp, utrymning, explosioner eller svåra olyckor. Otjänligt vatten når exempelvis inte upp till kriterierna för att skicka ut ett VMA-Meddelande. Det är alltså inte kommunen som bedömer eller skickar ut VMA.

Grästorps kommun har därför en sms-tjänst som ger oss möjlighet att informera kring planerade och akuta händelser för adresser inom Grästorps kommun, som inte omfattas av VMA.