Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 4 februari 2021

Aktiviteter för gymnasieungdomar och information om biblioteket

Nu öppnar Folkhälsomyndigheten upp för att äldre ungdomar som är födda 2002 eller senare kan delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter, både inomhus och utomhus, och så gör även Grästorps kommun.

Bedömningen är att de positiva aspekterna av barn och ungas fysiska aktivitet överväger och därför görs en ändring i de allmänna råden. Fysisk aktivitet är viktigt för barn och ungas fysiska och psykiska hälsa, och för folkhälsan på sikt. Under den pågående pandemin har betydelsen av att barn och ungdomar fortsätter vara fysiskt aktiva påtalats.

Idrottsföreningar och ungdomsverksamhet

Detta innebär att kommunen öppnar upp för föreningsaktiviteter samt ungdomsverksamheten 0514 för ungdomar födda 2002 och framåt.

Läs hela nyheten från Folkhälsomyndigheten, publicerad 4 februari. Länk till annan webbplats.

Boka tid i biblioteket

Biblioteket fortsätter med begränsad verksamhet. Dörrarna hålls stängda, men man kan ringa och beställa böcker för utlämning utomhus på baksidan. Det finns också möjlighet att boka tid för att få komma in i biblioteket och låna böcker, läsa tidningar eller låna en dator.

Mer information finns på bibliotekets egen sida.

För att komma i kontakt med Grästorps bibliotek, ring 0514-580 30

Kulturhuset håller fortsatt stängt

Med undantag för bibliotekets begränsade verksamhet, håller kulturhuset fortsatt stängt för allmänheten. Det gäller även kulturcaféet.