Dela sidan på sociala medier

0514 Ungdomsverksamheten

Ungdomsverksamheten 0514 är till för alla ungdomar mellan årskurs 6 till årskurs 2 på gymnasiet och riktar sig till ungdomar i Grästorps kommun.

Det är gratis att delta och vi erbjuder ungdomarna gratis mellanmål varje dag.

Ungdomsverksamheten ligger i karlavagnens lokal (röd byggnad mitt emot Nya Centralskolan).

Ungdomsverksamheten vänder sig till dig som är ung och bor i Grästorp. Vi verkar för att främja social- och personlig utveckling hos unga. Personalen har som uppgift att stötta och uppmuntra unga att bli aktiva & delaktiga i verksamheten och i samhället. Genom att arbeta med delaktighet och inflytande av unga uppmuntrar verksamheten till jämställdhet, mångfald, kreativitet och engagemang.

På ungdomsgården kan du fika, chilla, baka, pyssla, spela spel, Xbox, musik, skapa, hänga, spela pingis, laga mat och se på film! Ibland planerade aktiviteter som bubbleball, besöka Spökhuset och bowling. Ungdomsverksamheten 0514 erbjuder dig en meningsfull fritid där du får inflytande och kan påverka.

Under hösten 2022 görs en storsatsning i lokalen genom att öppna upp verksamheten alla vardagar i veckan. Från och med vecka 34 kommer ungdomsgården ha öppet tisdagar och torsdagar för årskurs 6. Måndag, onsdag och fredag är det öppet för årskurs 7 till 2 på gymnasiet.

Öppettider hösten 2022

 • Måndagar 14.30-20.00 (åk 7-2 på gymnasiet)
 • Tisdagar 15.30-19.00 (åk 6)
 • Onsdagar 14.30-20.00 (åk 7-2 på gymnasiet)
 • Torsdagar 15.30-19.00 (åk 6)
 • Fredagar 14.00-21.00 (åk 7-2 på gymnasiet)

Facebook & Instagram

Gilla gärna vår Facebooksida 0514 Ungdomsverksamheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Instagram Ungdomsverksamheten 0514 Länk till annan webbplats. så får du uppdateringar om vad som händer!

Personal

Varje kväll med verksamhet är vi flera vuxna på plats som är vana vid att arbeta med ungdomar i kommunen.

Ungdomsverksamheten 0514 har telefonnummer: 072-0236821

Aktiviteter på lov

Inför sport- och höstlov trycker Föreningsservice en aktivitetsbroschyr som delas ut till alla elever. I den finns ett rikligt utbud med olika aktiviteter.
Föreningsservice har telefon 0514-582 83.

Trivselregler

Hos oss visar vi respekt för varandra och har ett schysst beteende. Med detta menas med att du som besökare ansvarar för att i alla lägen vara en schysst kompis och inte kränka andra i ord eller handling.

Vi värnar om en trygg och trivsam ungdomsverksamhet.
0514 är en mötesplats för ungdomar i Grästorp mellan 12-19 år där ALLA ska trivas.

Att uppvisa ett schysst beteende innebär också att du inte stjäl eller ägnar dig åt skadegörelse. Vi tillåter inte heller våld eller skojbråk.

Personalen på 0514 arbetar efter likabehandlingsplanen och hos oss är det viktigt att såväl personal som besökare respekterar allas lika värde. Vårt arbete med likabehandling omfattar de sju diskrimineringsgrunder som är definierade av FN:

 1. Kön
 2. Sexuell läggning
 3. Könsöverskridande identitet
 4. Etnisk bakgrund
 5. Religion
 6. Funktionsnedsättning
 7. Ålder

Konsekvenser av ett oschysst beteende
Om personalen får veta att du är kränkande eller har ett oschysst beteende mot andra besökare så får du först en varning. Vid upprepade överträdelser får du gå hem för dagen och är välkommen nästa dag. Om det rör sig om våld, grova kränkningar och/eller mobbning, (systematiska kränkningar), stängs du av på obestämd tid tills personalen hunnit utreda frågan med dig, eventuellt dina vårdnadshavare.

Skräpar du ner ombeds du städa efter dig.

På 0514 har vi nolltolerans emot droger och alkohol! Det betyder att du inte får ha med dig detta till 0514, du får heller inte förtära energidryck inne hos oss.

0514 lokaler är rökfria och man får inte röka utanför. Det är heller inte tillåtet att ha med sig tändare, tändstickor eller nikotinpreparat såsom exempelvis: Nikotinplåster, cigaretter, e-cigaretter, snus och vapen inne hos oss.

OBS! 0514 ansvarar inte för besökares kläder och värdesaker.


Välkommen!
/hälsar personalen