Dela sidan på sociala medier

Föreningar

Grästorps kommun har ett stort och aktivt föreningsliv med över åttio föreningar. Här finns föreningar för alla intressen med allt från idrottsföreningar med verksamhet på elitnivå till kulturföreningar, hembygdsföreningar och mycket annat!

Föreningslivet är viktigt för Grästorps kommun, och vi strävar efter ett gott och givande samarbetet med föreningarna. På de här sidorna hittar du information om föreningsservice, om föreningsbidrag, föreningsregister, evenemangskalender och mycket annat.

Har du några frågor? Välkommen att höra av dig till oss!
Telefon: 0514-58243
E-post: foreningskansli@grastorp.se

Föreningsservice i Kulturhuset

Hos föreningsservice kan föreningar få hjälp med administrativa tjänster, råd och hjälp för att söka bidrag, hjälp med digitala möten eller hjälp med att kopiera. Är du intresserad av att starta en förening, veta vilka som redan finns eller etablera kontakter så hjälper vi dig!

Öppettider föreningsservice

Vardagar 10.00-12.00

Det går även att boka tid utanför ordinarie öppettider.

Telefon: 0514-58243
E-post: foreningskansli@grastorp.se

Kopiering

Föreningsservice kan även hjälpa till med kopiering.

Svartvita kopior är gratis och färgkopior kostar 1 kr per sida (2 kr för dubbelsidig utskrift). Om ingen finns på plats på föreningsservice går det bra att lämna materialet i biblioteket som då vidarebefordar det till föreningsservice.

Ordföranderåd

Tre gånger per år anordnar Grästorps kommun ett ordföranderåd där samtliga föreningar bjuds in. Där ger kommunen information, och föreningarna samverkar och planerar kommande aktiviteter. På ordföranderådet medverkar även kommunalråd, andre kommunalråd och andra aktuella representanter från kommunen.

  • Motioner kan lämnas in senast en månad innan mötet och skickas ut med kallelsen. Maila till kenneth.odlund@grastorp.se
  • Ordföranderådet separerar inte idrott- och kulturföreningarna. Ibland kan vi inleda med en gemensam del, för att sedan dela upp och behandla specifika frågor.
  • Utöver ordföranderådet så träffas alla studieförbund och representanter från kommunen i ett folkbildningsråd två gånger per år för att diskutera samverkan och aktiviteter.

Anslagstavlor och evenemangskalender

På kulturhuset finns två anslagstavlor som föreningar kan använda för att marknadsföra sina evenemang.

Vill ni ha med evenemanget på kommunens turist- och evenemangssida finns det ett formulär att fylla i här. Länk till annan webbplats.

Vill du starta en förening?

Hur går det till när man startar en förening, och vad behöver man veta?

Du kan läsa mer på:

Eller kontakta föreningsservice, så hjälper vi dig!