Föreningsservice

Grästorp har ett stort och aktivt föreningsliv, med över 80 föreningar. På föreningsservice kan föreningar få hjälp och stöd av olika slag. Föreningsservice hittar du på andra våningen i kulturhuset.

Hos föreningsservice kan föreningar få hjälp med administrativa tjänster, råd och hjälp för att söka bidrag, hjälp med digitala möten eller hjälp med att kopiera. Är du intresserad av att starta en förening, veta vilka som redan finns eller etablera kontakter så hjälper vi dig.

Öppettider föreningsservice

Vardagar 10.00-12.00

Det går även att boka tid utanför ordinarie öppettider.

Telefon: 0514-58243
E-post: foreningskansli@grastorp.se

Kopiering

Svartvita kopior är gratis och färgkopior kostar 1 kr per sida (2 kr för dubbelsidig utskrift). Om ingen finns på plats på föreningsservice går det bra att lämna materialet i biblioteket som då vidarebefordar det till föreningsservice

Ordföranderåd

Grästorps kommun anordnar ett ordföranderåd tre gånger per år, där samtliga föreningar bjuds in. Där ger kommunen information, och föreningarna samverkar och planerar kommande aktiviteter. På ordföranderådet medverkar även kommunalråd, andre kommunalråd och övriga representanter från kommunen.

  • Motioner kan lämnas in senast en månad innan mötet och skickas ut med kallelsen.
  • Ordföranderådet separerar inte idrott och kultur. Ibland kan vi inleda med en gemensam del, för att sedan dela upp och behandla specifika frågor.
  • Utöver ordföranderådet så träffas alla studieförbund och representanter från kommunen i ett folkbildningsråd två gånger per år för att diskutera samverkan och aktiviteter.

Anslagstavlor och evenemangskalender

På kulturhuset finns två anslagstavlor som föreningar kan använda för att marknadsföra sina evenemang.

Vill man ha med evenemanget på kommunens turist- och evenemangssida finns det ett formulär att fylla i här. Länk till annan webbplats.

Lokaler att hyra och låna

Hos kommunen finns hallar och lokaler att hyra och låna. På kulturhuset finns exempelvis lokaler som är utrustade för digitala möten, och runt skolområdet finns idrottshallar.

Här finns mer information om lokaler i kulturhuset.