Dela sidan på sociala medier

E-faktura till kommunen

Vi vill att du skickar elektroniska fakturor till oss! Från 1 april 2019 är det obligatoriskt för kommuner, landsting, regioner och offentliga myndigheter att ta emot elektroniska fakturor.

Kravet på e-fakturering omfattar alla fakturor som en leverantör utfärdar till kommunen, oavsett hur upphandlingen och inköpet gått till.

Vi önskar därför att så många som möjligt av våra leverantörer ansluter sig till tjänsten.

Allmän information om e-faktura finner du här (inexchange.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

PEPPOL eller Svefaktura

Grästorps kommun kan ta emot elektroniska fakturor (e-fakturor) i formatet PEPPOL eller Svefaktura från våra leverantörer.

Grästorps kommuns elektroniska adress

PEPPOL ID 0007:2120001595
GLN 7362120001590

Observera att PDF inte är ett godkänt format och anses inte vara en elektronisk faktura.

E-faktura innebär att leverantören skickar faktura från sitt system direkt till kommunens fakturasystem. Det blir en snabbare, säkrare och mer miljövänlig fakturahantering.

Det kommer, under en kortare övergångsperiod, vara möjligt att skicka pappersfakturor till kommunens fakturaadress. Pappersfakturorna kommer då att skannas för att kunna hanteras digitalt i kommunens fakturasystem.

Kom i gång med att skicka e-faktura

InExchange är kommunens samarbetspartner/operatör när det gäller e-faktura och de kan erbjuda olika lösningar för dig som leverantör.

Har du som leverantör frågor kring e-faktura och vill komma igång kontaktar du InExchange, 0500-44 63 60, om hur du enklast skickar e-fakturor till oss.

Har ni redan idag en tjänst för att skicka e-fakturor kontaktar ni er befintliga operatör vid behov av hjälp.

Om ni inte har denna tjänst eller inte vill investera i någon ny programvara erbjuder InExchange er att fakturera Grästorps kommun direkt via en fakturaportal på webben med upp till totalt 100 fakturor/år kostnadsfritt.

Efter att du klickat på länken nedan måste du skapa ett konto där du fyller i nödvändiga uppgifter

Registrera ditt företag på fakturaportalen för att skicka e-faktura till Grästorps kommun (inexchange.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När du som leverantör har skapat ett konto och ska komma igång med InExchange web finns mer information och en film hur man gör här (inexchange.com) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Frågor kring e-faktura

Har du frågor kring e-faktura eller andra fakturafrågor är du välkommen att kontakta ekonomienheten på uppgifterna nedan.

Carina Walfridsson, ekonomienheten
carina.walfridsson@grastorp.se
0514- 581 25