Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 15 mars 2022

Föreningsservice i Grästorp

Grästorp har ett stort och aktivt föreningsliv, med över 80 föreningar. På föreningsservice - det som förut kallades föreningskansliet - kan föreningar få hjälp och stöd av olika slag.

Föreningsservice utgår från Kulturhuset, men finns också via mail och telefon. Kenneth Ödlund är föreningssamordnare i kommunen, och arbetar bland annat med att hjälpa och stötta föreningar i olika frågor.

Hos föreningsservice kan föreningar få hjälp med administrativa tjänster, råd och hjälp för att söka bidrag, hjälp med digitala möten eller hjälp med att kopiera. Är du intresserad av att starta en förening, veta vilka som redan finns eller etablera kontakter så hjälper vi dig. Grästorps kommun anordnar även ett ordföranderåd 3-4 gånger per år, där föreningars ordförande är välkomna till ett möte med kommunalråd, andre kommunalråd och även andra representanter från kommunen.

Hos kommunen finns hallar och lokaler att hyra och låna. På kulturhuset finns exempelvis lokaler som är utrustade för digitala möten, och runt skolområdet finns idrottshallar.

Öppettider föreningsservice

Vardagar 10.00-12.00

Det går även att boka tid utanför ordinarie öppettider.

Telefon: 0514-58243
E-post: foreningskansli@grastorp.se

Evenemangskalender och anslagstavlor

På kommunens turist- och evenemangssida finns det ett formulär att fylla i om man vill ha med sitt arrangemang i kommunens evenemangskalender. Här kommer du till formuläret. Länk till annan webbplats.

På kulturhuset finns också två anslagstavlor som föreningar kan använda för att marknadsföra sina evenemang.

Anslagstavlan i kulturcaféet, kulturhuset.

Anslagstavlan på väggen mot biblioteket i kulturhuset.