Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 1 december 2023

Budget för 2024

Drönarbild över en spegelblank Nossan med Brännebackabron längre bort.

I måndags antog kommunfullmäktige budgeten för Grästorps kommun 2024. Det är en återhållsam budget med ett lågt resultat, något som är möjligt tack vare tidigare år med goda resultat.

”Vi och verksamheten har jobbat hårt för att lyckas presentera en budget där vi inte höjer skatten för våra invånare, och det har vi lyckats med. Det blir inte heller några drastiska åtgärder i verksamheterna, men 2024 kommer att märkas, och alla kommer att få vara med i arbetet med att anpassa verksamheterna för att klara de finansiella målen.” säger Maria Toll, kommunalråd och första vice KSO.

På kommunstyrelsens sammanträde under onsdagen togs exempelvis ett beslut om att sluta köpa in fika till politiska sammanträden, en kostnad som nu försvinner och som blir betydelsefull för helheten.

”Lågkonjunkturen och ränteläget är en utmaning framåt, och också befolkningsmängden. Men trots kärva tider har vi fortsatt lyckats att prioritera nya bostäder och bostadsområden, verksamhetsmark och centrumutveckling, utveckling av nya mötesplatser och asfaltering av våra gator i budgeten. Kort sagt så fortsätter vi att utveckla Grästorp till en plats där människor vill bo och leva, och där företag vill etablera sig", säger Robert Fransson, kommunalråd och KSO.

Här kan du läsa verksamhetsplan och budget för 2024 med ekonomisk plan 2025-2026 i sin helhet Pdf, 1.8 MB..