Dela sidan på sociala medier

21 september 2016 kl. 19:00-20:00  OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Teater med Kayo i Kulturhuset

Den 21 september kommer Kayo Shekoni till Grästorp för att spela den överraskande teatern Vit kanin Röd kanin av Nassim Soleimanpour.

Missa inte när den välkända artisten och skådespelerskan Kayode Shekoni kommer till Grästorp i en unik teaterföreställning.

Vit kanin röd kanin är pjäsen med en ny skådespelare för varje ort – med samma förutsättningar: ingen har läst pjäsen, inga repetitioner. På ett bord ligger ett kuvert med ett manus som är hemligstämplat. Här börjar föreställningen.

Texten är full av överraskningar och är en magnifik uppvisning i ordets möjligheter att förflytta rum, känslor och upplevelser; en sann gåva och ett riktigt äventyr för en lekfull och nyfiken publik. Att skådespelare och publik upplever texten och dess hemligheter i samma ögonblick skapar en exceptionell närvaro och gemenskap. Som publik upplever du ett teaterexperiment som spelats framgångsrikt på över 15 språk.

Manuset är skrivet av iranske dramatikern Nassim Soleimanpour under utreseförbud från Iran. Något som genomsyrar verket. En personlig berättelse med universell igenkänningsfaktor.

”När jag skrev pjäsen saknade jag pass för jag hade vägrat att göra militärtjänsten. Föreställ dig att du är på en öde ö och vill kommunicera. Hur gör man då? Hittar en flaska, stoppar i ett meddelande och kastar flaskan i havet. Pjäsen är en flaskpost. Och pjäsen i sig, är svaret på, varför jag skrev den” säger dramatikern Nassim Soleimanpour.

Plats: Kulturhuset

Tid: 19.00–20.00

Obs! Ring och boka plats, telefon: 0514-580 30

Kontaktperson: Kajsa Forsell, telefon 0514-582 09

Alla onsdagsevenemang i Kulturhuset är gratis och som vanligt har Kulturcaféet öppet sin servering. Numera serverar de även drycker både med och utan alkohol vid dessa evenemang.

Välkommen!