- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltidsenheten
- Mat och meny i grundskolan
Mat och meny i grundskolan
I köket på Nya Centralskolan lagas maten till kommunens grundskolor.
Här arbetar vi med råvaror av hög kvalitet och med ett stort fokus på god mat till våra matgäster. Varje dag serveras två olika rätter, och på Nya Centralskolan också en tredje rätt som inte är planerad i förväg. På så sätt tar vi vara på rester och får ut det mesta av maten som köps in. Nästan varje dag finns dessutom hembakat bröd till lunchen. Det är uppskattat av våra matgäster, och dessutom ytterligare en smart restslukare.
På Lunneviskolan arbetar man också med månadens grönsak, en grönsak i säsong som man också inkluderar i den övriga pedagogiken på olika sätt.
Menyer grundskolan
Samtliga lunchrätter tillsammans med sina tillbehör skapar en komplett måltid.
Till lunchen serveras dessutom:
- En varierad salladsbuffé
- Ekologisk mjölk eller vatten som måltidsdryck
Vecka 49 (1-5 december)
Måndag:
Kebabpytt med kebabsås
Hamburgare med bröd, dressing och pommes
Tisdag:
Husets pizza
Pasta med ostsås
Onsdag:
Potatisbullar med lingonsylt och keso
Fiskbullar i dillsås med potatismos och kokt morot
Torsdag:
Ugnspannkaka med sylt och keso
Potatis- och purjolökssoppa och mjukt bröd med pålägg
Fredag:
Kebabnuggets med ris/havreris, sötsur sås samt kebabsås
Husets kycklingnuggets med ris/havreris, sötsur sås samt kebabsås.
Vecka 50 (8-12 december)
Måndag:
Grönsaksbiff med gurkmajonnäs och potatismos
Frasgratinerad fiskfile med prästost samt potatismos
Tisdag:
Stekt marinerad quornfilé med grönpepparsås och klyftpotatis
Stekt kycklingfilé med grönpepparsås och klyftpotatis
Onsdag:
Pulled pork med rotfrukter, krispig sallad och picklad rödlök, rostad potatis och vitlöksås
Kökets val
Torsdag:
Kockarna planerar menyn
Fredag:
Risgrynsgröt, mjuk smörgås med skinka eller ost samt clementin
Vecka 51 (15-19 december)
Måndag:
Tortelloni med ost och spenat serverade med en krämig tomatsås
Brysselkålspaj
Tisdag:
JULLUNCH
Onsdag-Torsdag: Kökets val
Fredag:
Jullov - fritids har öppet
Under jullovet planerar fritidskockarna dagens meny. Fråga gärna dem om du undrar vad som serveras. Här kommer nya matsedlar igen från 8:e januari.
Frukost och mellanmål på fritids
På fritids planeras frukost och mellanmål självständigt. Fråga gärna kockarna om du undrar vad som serveras just idag.
Till frukost och mellanmål serveras i första hand:
- Bröd, gröt och flingor/müsli - nyckelhålsmärkta
- Smörgåsmargarin - rapsoljebaserat, nyckelhålsmärkt, berikat med D-vitamin
- Pålägg - ost av olika slag, messmör, ägg, majonnäs, kaviar och andra fiskpålägg, vegetariska röror, spreads och pålägg
- Frukt, bär och grönt efter säsong (sylt och äppelmos till gröt)
- Drycker - vatten, mjölk och juicer utan tillsatt socker
Någon gång ibland/sällan serveras:
- Sylt, äppelmos, russin eller annan torkad frukt till filen/yoghurten
- Hemlagad kräm eller soppa på bär och frukt
- Charkprodukter som pålägg, exmpelvis leverpastej, korv och skinka
- Korv och bröd
- Varm choklad, nyponsoppa, blåbärssoppa och andra söta soppor

Våra skolor deltar i EU:s skolprogram, med ekonomiskt bidrag från Europeiska gemenskapen.
