- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltidsenheten
- Mat och meny i grundskolan
Mat och meny i grundskolan
I köket på Nya Centralskolan lagas maten till kommunens grundskolor.
Här arbetar vi med råvaror av hög kvalitet och med ett stort fokus på god mat till våra matgäster. Varje dag serveras två olika rätter, och på Nya Centralskolan också en tredje rätt som inte är planerad i förväg. På så sätt tar vi vara på rester och får ut det mesta av maten som köps in. Nästan varje dag finns dessutom hembakat bröd till lunchen. Det är uppskattat av våra matgäster, och dessutom ytterligare en smart restslukare.
På Lunneviskolan arbetar man också med månadens grönsak, en grönsak i säsong som man också inkluderar i den övriga pedagogiken på olika sätt.
Menyer grundskolan
Samtliga lunchrätter tillsammans med sina tillbehör skapar en komplett måltid.
Till lunchen serveras dessutom:
- En varierad salladsbuffé
- Ekologisk mjölk eller vatten som måltidsdryck
Höstlov och kockarna planerar lunchmatsedeln på egen hand
Vecka 45 (3 - 7 november)
Måndag: 
Kebabpytt med kebabsås
Panerad fisk med potatismos med dillmajonnäs
Tisdag: 
Broccolisoppa och mjuk smörgås med pålägg
Tacopaj 
Onsdag: 
Burgare "southern style" med tillbehör
Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Torsdag: 
Gnocchigratäng med tomat och mozarella
Asiatisk "taco" på kycklingfärs kryddad med ingefära, lime & chili, serveras med grönsaker och tortillabröd
Fredag: 
Kockarnas Pastabuffé
Vecka 46 (10 - 14 november)
Måndag: 
Råraka serveras med crème fraiche och rödlök
Fiskbullar med hemlagad dillsås serveras med kokt potatis
Tisdag: 
Röd Linssoppa med curry och kokos
Cowboysoppa med mjuk smörgås och pålägg
Onsdag: 
Tacobuffé med kycklingfärs och sojafärs och massa goa tillbehör
Torsdag: 
Japansk vitkålspannkaka "Okonomiyaki", serveras med majonnäs, majs, tonkatsusås och röd gari.
Yakiniku med jasminris
Fredag: 
Vego Schnitzel med ugnstekt potatis och bearnaise
Pasta "carbonara"
Frukost och mellanmål på fritids
På fritids planeras frukost och mellanmål självständigt. Fråga gärna kockarna om du undrar vad som serveras just idag.
Till frukost och mellanmål serveras i första hand:
- Bröd, gröt och flingor/müsli - nyckelhålsmärkta
- Smörgåsmargarin - rapsoljebaserat, nyckelhålsmärkt, berikat med D-vitamin
- Pålägg - ost av olika slag, messmör, ägg, majonnäs, kaviar och andra fiskpålägg, vegetariska röror, spreads och pålägg
- Frukt, bär och grönt efter säsong (sylt och äppelmos till gröt)
- Drycker - vatten, mjölk och juicer utan tillsatt socker
Någon gång ibland/sällan serveras:
- Sylt, äppelmos, russin eller annan torkad frukt till filen/yoghurten
- Hemlagad kräm eller soppa på bär och frukt
- Charkprodukter som pålägg, exmpelvis leverpastej, korv och skinka
- Korv och bröd
- Varm choklad, nyponsoppa, blåbärssoppa och andra söta soppor

Våra skolor deltar i EU:s skolprogram, med ekonomiskt bidrag från Europeiska gemenskapen.
