- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltidsenheten
- Mat och meny i grundskolan
Mat och meny i grundskolan
I köket på Nya Centralskolan lagas maten till kommunens grundskolor.
Här arbetar vi med råvaror av hög kvalitet och med ett stort fokus på god mat till våra matgäster. Varje dag serveras två olika rätter, och på Nya Centralskolan också en tredje rätt som inte är planerad i förväg. På så sätt tar vi vara på rester och får ut det mesta av maten som köps in. Nästan varje dag finns dessutom hembakat bröd till lunchen. Det är uppskattat av våra matgäster, och dessutom ytterligare en smart restslukare.
På Lunneviskolan arbetar man också med månadens grönsak, en grönsak i säsong som man också inkluderar i den övriga pedagogiken på olika sätt.
Menyer grundskolan
Samtliga lunchrätter tillsammans med sina tillbehör skapar en komplett måltid.
Till lunchen serveras dessutom:
- En varierad salladsbuffé
- Ekologisk mjölk eller vatten som måltidsdryck
Vecka 37 (8-12 september)
Måndag:
Fylld paprika med tomatsås
Fiskbullar med hemlagad dillsås serveras med kokt potatis
Tisdag:
Pannkaksbuffé
Onsdag:
Falafel med libabröd och vitlöksdressing
Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Torsdag:
Vegokebab med pommes och kebabsås
Kycklingkebab med pommes och kebabsås
Fredag:
Spenatsoppa med ägghalva och mjukt bröd
Potatisbullar med lingonsylt alternativt kesoröra smaksatt med grillad paprika
Vecka 38 (15-19 september)
Måndag:
Citronpasta med edamamebönor
Tacofrestelse med vitlökssås
Tisdag:
Pizzabuffé
Onsdag:
Ratatouillepaj
Sprödbakad kolja med kokt potatis och dillmajonnäs
Torsdag:
Potatis- och purjolökssoppa med mjukt bröd och pålägg samt pannkakor till efterrätt
Lasagne med tomat och basilika
Fredag:
Råraka som serveras med crème fraiche och rödlök
"Djungelkyckling" med curry som serveras med ris, banan, och mango chutney
Frukost och mellanmål på fritids
På fritids planeras frukost och mellanmål självständigt. Fråga gärna kockarna om du undrar vad som serveras just idag.
Till frukost och mellanmål serveras i första hand:
- Bröd, gröt och flingor/müsli - nyckelhålsmärkta
- Smörgåsmargarin - rapsoljebaserat, nyckelhålsmärkt, berikat med D-vitamin
- Pålägg - ost av olika slag, messmör, ägg, majonnäs, kaviar och andra fiskpålägg, vegetariska röror, spreads och pålägg
- Frukt, bär och grönt efter säsong (sylt och äppelmos till gröt)
- Drycker - vatten, mjölk och juicer utan tillsatt socker
Någon gång ibland/sällan serveras:
- Sylt, äppelmos, russin eller annan torkad frukt till filen/yoghurten
- Hemlagad kräm eller soppa på bär och frukt
- Charkprodukter som pålägg, exmpelvis leverpastej, korv och skinka
- Korv och bröd
- Varm choklad, nyponsoppa, blåbärssoppa och andra söta soppor

Våra skolor deltar i EU:s skolprogram, med ekonomiskt bidrag från Europeiska gemenskapen.