- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltidsenheten
- Mat och meny i grundskolan
Mat och meny i grundskolan
I köket på Nya Centralskolan lagas maten till kommunens grundskolor.
Här arbetar vi med råvaror av hög kvalitet och med ett stort fokus på god mat till våra matgäster. Varje dag serveras två olika rätter, och på Nya Centralskolan också en tredje rätt som inte är planerad i förväg. På så sätt tar vi vara på rester och får ut det mesta av maten som köps in. Nästan varje dag finns dessutom hembakat bröd till lunchen. Det är uppskattat av våra matgäster, och dessutom ytterligare en smart restslukare.
På Lunneviskolan arbetar man också med månadens grönsak, en grönsak i säsong som man också inkluderar i den övriga pedagogiken på olika sätt.
Specialkost
Behöver ditt barn specialkost? Här kan du ansöka om specialkost. Pdf, 146 kB.
Menyer grundskolan
Samtliga lunchrätter tillsammans med sina tillbehör skapar en komplett måltid.
Till lunchen serveras dessutom:
- En varierad salladsbuffé
- Ekologisk mjölk eller vatten som måltidsdryck
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter pris och tillgång.
Lunchmenyer
vecka 49
Måndag: Kycklinginnerfilé med sambal oelek, serveras med svenskt havreris/potatis
Green Corner: Quornbitar med sambal oelek, serveras med svenskt havreris/potatis
Tisdag: Pannkaksbuffé - Önskat av Nya 08A,B, 10B, 13 A,B,C
Onsdag: Köttfärs- och potatisgratäng - Önskat av Nya 12 A,B
Green Corner: Potatisbullar med keso och lingonsylt
Torsdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och äggsås
Green Corner: Grönkålsgratäng med ädelost
Fredag: Vegschnitzel med kulpotatis och äppelchutney
Green Corner: Pasta med morotspesto och rostade svarta bönor
vecka 50
Måndag: Cowboysoppa med smörgås - Önskat av Nya 13 C
Green Corner: Tacopaj
Tisdag: Fiskfigurer med potatismos och gurkmajonnäs
Green Corner: Crispy nuggets med potatismos och gurkmajonnäs
Onsdag: Luciadagen: Risgrynsgröt, mjuk smörgås med skinka
Green Corner: Spenatsoppa med ägghalva
Torsdag: *** JULBORD ***
Fredag: Kökets val
vecka 51-1 2024
mån-tis: Kockarnas val
Onsdag Skolavslutning
En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar alla glada kockar!
Under jullovet planerar fritidskockarna dagens meny. Fråga gärna om du undrar vad som serveras. Vi ses igen den 9 januari!
Frukost och mellanmål på fritids
På fritids planeras frukost och mellanmål självständigt. Fråga gärna kockarna om du undrar vad som serveras just idag.
Till frukost och mellanmål serveras i första hand:
- Bröd, gröt och flingor/müsli - nyckelhålsmärkta
- Smörgåsmargarin - rapsoljebaserat, nyckelhålsmärkt, berikat med D-vitamin
- Pålägg - ost av olika slag, messmör, ägg, majonnäs, kaviar och andra fiskpålägg, vegetariska röror, spreads och pålägg
- Frukt, bär och grönt efter säsong (sylt och äppelmos till gröt)
- Drycker - vatten, mjölk och juicer utan tillsatt socker
Någon gång i bland/sällan serveras:
- Sylt, äppelmos, russin eller annan torkad frukt till filen/yoghurten
- Hemlagad kräm eller soppa på bär och frukt
- Charkprodukter som pålägg, exmpelvis leverpastej, korv och skinka
- Korv och bröd
- Varm choklad, nyponsoppa, blåbärssoppa och andra söta soppor

Mjölken som serveras i Grästorps förskolor och skolor finansieras delvis av Europeiska garantifonden.