Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter.

På vardagar är restaurang Jon Jesper öppen för allmänheten 11.30-13.30.

Sedan 3 februari finns i samma lokaler Jon Jespers café, med ett mindre utbud av kalla och varma drycker samt smörgåsar och kakor. Öppet 7.30-16.00.

Välkomna!

Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.

Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny


Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka: pensionärer 105 kr / övriga 115 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.

OBS! Från och med 1 januari 2025 gäller en ny prislista, vänligen se pdf längre ner eller anslag i restaurangen.

* Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, det beror på tillgången.

Vecka 15 (7-11 april)

Måndag: Vitkålsoppa med kalvfärs. Dessert: Keso cheesecake med jordgubbsspegel
Tisdag: Fisk Jonas (gratinerad fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke) med kokt potatis
Onsdag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel med parmesan), serveras med potatis och mustig tomatsås
Torsdag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Fredag: Coq au vin (kycklinggryta med vin, champinjoner och syltlök), sereras med kokt potatis

Vecka 16 (14-18 april)

Måndag: Husets fisksoppa. Dessert: Ugnsgratinerad ananas med toscatäcke, serveras med vaniljglass
Tisdag: Spaghetti och köttfärssås
Onsdag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med potatis
Skärtorsdag: Grillade revben med potatis, cidersås och äpplemos
Långfredag - stängt

Vecka 17 (21-25 april)

Annandag Påsk - stängt
Tisdag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis
Onsdag: Italiensk färsbiff smaksatt med parmesan och basilika, serveras med potatis och tomatsås
Torsdag: Isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
Fredag: Ugnsstekt kyckling med fetaost och soltorkad tomat, serveras med potatis

Vecka 18 (28 april - 2 maj)

Måndag: Kräftsoppa. Dessert: Knäckig rabarberpaj med vaniljsås
Tisdag: Senapsgratinerad falukorv och potatismos
Onsdag Valborgsmässoafton: Jon Jespers pannbiffar med potatis och rosépepparsås
Torsdag 1 maj - öppet: Ugnsbakad fiskfilé* med mandeltäcke, serveras med kokt potatis och skirat smör
Fredag: Chicken à la King (krämig kycklinggryta med paprika och svamp), serveras med kokt potatis

Vecka 19 (5-9 maj)

Måndag: Potatis- och purjolökssoppa. Dessert: Ananaspaj med vaniljglass
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Onsdag: Jon Jespers pannbiffar med gräddsås, potatis och lingonsylt
Torsdag: Korv stroganoff med kokt potatis
Fredag: Stekt kyckling med dragonsås och kokt potatis

Vecka 20 (12-16 maj)

Måndag: Grön sparrissoppa toppad med knaperstekt bacon. Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Tisdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och vitvinssås
Onsdag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka
Torsdag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Fredag: Kycklinggryta med curry och kokosmjölk, serveras med ris/potatis

 

Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Fiskart presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar.

Vecka 15 (7-13 april)

Måndag:
Middag: Vitkålsoppa med kalvfärs
Dessert: Keso cheesecake med jordgubbsspegel
Kvällsmål: Korv och mos med gurkmajonnäs
Tisdag:
Middag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke) serveras med kokt potatis
Dessert: Fruktsoppa med kardemummaskorpor
Kvällsmål: Skinkfrestelse
Onsdag:
Middag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel med parmesan), serveras med potatis och mustig tomatsås
Dessert: Tropisk fruktsallad med vipad grädde
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Torsdag:
Middag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Dessert: Äpplemos, vispad grädde och kanel
Kvällsmål: Krämig morotssoppa
Fredag:
Middag: Coq au vin (vindoftande kycklinggryta med champinjoner och syltlök), sereras med kokt potatis
Dessert: Bär gratinerade med vit choklad, serveras med glass
Kvällsmål: Köttbullar med stuvad blomkål
Lördag:
Middag: Kokt fisk* med potatis och äggsås
Dessert: Rabarberkaka med vispad grädde
Kvällsmål: Paj med fetaost och oliver
Söndag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde
Kvällsmål: Rotsaksplättar och bacon

Vecka 16 (14-20 april)

Måndag:
Middag: Husets fisksoppa
Dessert: Ugnsgratinerad ananas med toscatäcke, serveras med vaniljglass
Kvällsmål: Blomkålsgratäng och stekt falukorv
Tisdag:
Middag: Spaghetti och köttfärssås
Dessert: Fruktsoppa med vispad grädde
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås
Onsdag:
Middag: Kassler med ananas och chilisås, serveras med potatis
Dessert: Krusbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Köttbullar med mimosasallad
Skärtorsdag:
Middag: Grillade revben med potatis, cidersås och äpplemos
Dessert: Aprikoshalvor med vispad grädde
Kvällsmål: Krämig tomatsoppa
Långfredag:
Middag: Ugnskokt lax med kokt potatis och romsås (tångrom)
Dessert: Ägglikörmousse
Kvällsmål: Janssons frestelse
Lördag Påskafton:
Middag: Jon Jespers varma påsklunch
Dessert: Påsktårta
Kvällsmål: Jon Jespers kalla påskbord
Söndag Påskdagen:
Middag: Stekt kycklingfilé med kokt potatis och paprikasås
Dessert: Polkagrispannacotta
Kvällsmål: Räksmörgås

Vecka 17 (21-27 april)

Måndag Annandag Påsk:
Middag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelek, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Körsbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Fyllda crêpes och grönsallad
Tisdag:
Middag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis
Dessert: Husets val av dessert
Kvällsmål: Omelett med skinkstuvning
Onsdag:
Middag: Italiensk färsbiff smaksatt med parmesan och basilika, serveras med potatis och tomatsås
Dessert: Chokladmousse
Kvällsmål: Primörsoppa
Torsdag:
Middag: Isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Blåbärssoppa med wafers
Kvällsmål: Rårakor med crème fraiche och picklad rödlök
Fredag:
Middag: Ugnsstekt kyckling med fetaost och soltorkad tomat, serveras med potatis
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Tonfiskgratäng
Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad hummersås, serveras med potatis
Dessert: Ostkaka med sylt och grädde
Kvällsmål: Korvgratäng
Söndag:
Middag: Portergryta med kokt potatis och svart vinbärsgelé
Dessert: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Skånsk äggakaka med rökt fläsk, serveras med lingonsylt

Vecka 18 (28 april - 4 maj)

Måndag:
Middag: Kräftsoppa
Dessert: Knäckig rabarberpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Tisdag:
Middag: Senapsgratinerad falukorv och potatismos
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Kasslergratäng
Onsdag Valborgsmässoafton:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis och rosépepparsås
Dessert: Hovdessert (=Marängsviss) på Kungens födelsedag
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås
Torsdag 1 maj:
Middag: Ugnsbakad fiskfilé* med mandeltäcke, serveras med kokt potatis och skirat smör
Dessert: Mazarinkaka
Kvällsmål: Crème Ninon (slät grön ärtsoppa), serveras med pepparrotsgrädde
Fredag:
Middag: Chicken à la King (krämig kycklinggryta med paprika och svamp), serveras med kokt potatis
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Grillad korv med potatismos och gurkmajonnäs
Lördag:
Middag: Kaviargratinerad fiskfilé*, serveras med kokt potatis
Dessert: Gino (ugnsgratinerad frukt med vit choklad), serveras med vaniljglass
Kvällsmål: Ost- och skinkpaj med kall dressing
Söndag:
Middag: Benfri fläskkotlett med potatis och rödvinssås
Dessert: Kanelstekta äpplen med vaniljsås
Kvällsmål: Medelhavsgratäng smaksatt med soltorkad tomat och fetaost

Vecka 19 (5-11 maj)

Måndag:
Middag: Potatis- och purjolökssoppa
Dessert: Ananaspaj med vaniljglass
Kvällsmål: Köttbullar och potatismos
Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Dessert: På "hembakatdagen" testar vi ett nytt recept - vilket det blir är en överraskning!
Kvällsmål: Äggröra och prinskorv
Onsdag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med gräddsås, potatis och lingonsylt
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde
Kvällsmål: Janssons frestelse
Torsdag:
Middag: Korv stroganoff med kokt potatis
Dessert: Rabarberkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med fetaostkräm
Fredag Europadagen:
Middag: Stekt kyckling med dragonsås och kokt potatis
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Lördag:
Middag: Ostgratinerad fiskfilé* med gräslök ("Fisk Bonjour"), serveras med kokt potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Kallskuret med potatisgratäng och fräsch sallad
Söndag:
Middag: Sirapsgratinerad fläsknoisette, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Chokladbollskaka
Kvällsmål: Husets soppa

Vecka 20 (12-18 maj)

Måndag:
Middag: Grön sparrissoppa toppad med knaperstekt bacon
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Raggmunk och blodpudding, serveras med lingonsylt
Tisdag:
Middag: Pocherad fisk* med kokt potatis och vitvinssås
Dessert: Ananasmousse
Kvällsmål: Skinkgratäng
Onsdag:
Middag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka
Dessert: Nyponsoppa med grädde och mandelbiskvier
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås
Torsdag:
Middag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Blomkålssoppa
Fredag:
Middag: Kycklinggryta med curry och kokosmjölk, serveras med ris/potatis
Dessert: Kladdkaka med smaksatt grädde
Kvällsmål: Ost- och grönsakspaj med kall dressing
Lördag:
Middag: Lax med kräftsmak, serveras med kokt potatis
Dessert: Dronning Mauds dessert (med grädde, portvin och choklad)
Kvällsmål: Crêpes med grönsallad + snacks till kvällen
Söndag:
Middag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Konserverade aprikoser med vaniljglass
Kvällsmål: Räksmörgås

 

Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

Vecka 15 (7-13 april)

Måndag: Skinkstek med potatis, gräddsås och äppelmos**
Tisdag: Vitkålssoppa med kalvfärs. Dessert: husets cheesecake
Onsdag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke) serveras med kokt potatis
Torsdag: Skinkfrestelse
Fredag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel med parmesan), serveras med potatis och mustig tomatsås
Lördag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Söndag: Sötsur fläskköttsgryta med ananas och ingefära, serveras med ris

Vecka 16 (14-20 april)

Måndag: Kokt fisk* med potatis och äggsås
Tisdag: Jon Jespers pannbiffar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Onsdag: Spaghetti och köttfärssås
Torsdag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med potatis
Långfredag: Ugnskokt lax med kokt potatis och romsås
Påskafton: Påsklunch
Påskdagen: Grillade revben med potatis, cidersås och äpplemos**

Vecka 17 (21-27 april)

Måndag: Stekt kycklingfilé med potatis och paprikasås
Tisdag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelek, serveras med potatis
Onsdag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis
Torsdag: Italiensk färsbiff smaksatt med parmesan och basilika, serveras med potatis och tomatsås
Fredag: Primörsoppa. Dessert: Ostkaka med sylt**
Lördag: Isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor**
Söndag: Stekt fläsk med raggmunk och lingonsylt**

Vecka 18 (28 april - 4 maj)

Måndag: Portergryta med kokt potatis och svart vinbärsgelé**
Tisdag: Kräftsoppa. Dessert: Knäckig rabarberpaj med vaniljsås
Onsdag: Senapsgratinerad falukorv och potatismos
Torsdag: Kasslergratäng med ris
Fredag: Jon Jespers pannbiffar med potatis och rosépepparsås
Lördag: Ugnsbakad fiskfilé* med mandeltäcke, serveras med kokt potatis och skirat smör
Söndag: Ugnsstekt kyckling med fetaost och soltorkad tomat, serveras med potatis

Vecka 19 (5-11 maj)

Måndag: Benfri fläskkotlett med potatis och rödvinssås
Tisdag: Potatis- och purjolökssoppa. Dessert: Ananaspaj
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Torsdag: Pannbiffar med gräddsås, potatis och lingonsylt**
Fredag: Janssons frestelse och köttbullar
Lördag: Korv stroganoff med kokt potatis
Söndag: Chicken à la King (krämig kycklinggryta med paprika och svamp), serveras med kokt potatis

Vecka 20 (12-18 maj)

Måndag: Sirapsgratinerad fläsknoisette, serveras med potatis och vinbärsgelé**
Tisdag: Grön sparrissoppa toppad med bacon. Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Onsdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och vitvinssås
Torsdag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka**
Fredag: Skinkgratäng
Lördag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Söndag: Stekt kyckling med dragonsås och kokt potatis