- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltidsenheten
- Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter. Allmänheten är välkomna till restaurang Jon Jesper under vardagarna.
Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.
Jon Jespers restaurang - Lunchmeny
Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!
I samma lokal finns även Jon Jespers café, med ett mindre utbud av kalla och varma drycker samt smörgåsar, kakor och godis. Öppet 7.30-16.
Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka: pensionärer 105 kr / övriga 115 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.
Nya priser från 260101, se pdf längre ner eller fråga personalen.
Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, eftersom tillgången varierar.
_________________________________________________________________________________
Välkommen även på julafton, juldagen och nyårsafton!
OBS förbokning krävs.
Boka din plats senast den 22 december för juldagarna och senast den 29 december för nyårsafton. Säg till i restaurangen när du besöker oss eller ring på tel 0514-58161.
Dessa tre dagar är du välkommen till restaurangen mellan kl 12-12.30 för att påbörja måltiden och sitter sedan kvar så länge du vill. Ordinarie lunchpris.
_________________________________________________________________________________
Vecka 50 (8-12 december)
Måndag: Stekt falukorv med kokt potatis och stuvad vitkål
Tisdag: Stekt strömming med potatismos och lingonsylt
Onsdag Nobeldagen: Viltfärsbiffar (av dovhjort och vildsvin från Skaraborg), serveras med potatis- och palsternacksstomp, svampsås och råröda lingon
Torsdag: Gulaschsoppa på köttfärs. Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Fredag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili- och crèmefraichetäcke) serveras med kokt potatis
Vecka 51 (15-19 december)
Måndag: Stekt fläsk med kokt potatis och löksås/bruna bönor
Tisdag: Stekt fisk* med kokt potatis och västkustsallad
Onsdag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Torsdag: Grynkorv med potatis, senapssås och gröna ärter
Fredag: Husets fiskgryta med kokt potatis
Vecka 52 (22-26 december)
Måndag: Lutfisk med kokt potatis, vit sås och gröna ärter
Tisdag: Revbensspjäll med kokt potatis och apelsinsås
Julafton ÖPPET obs förbokning, se mer info ovan: En kall och en varm jultallrik. Körsbärssoppa med vaniljglass till dessert.
Juldagen ÖPPET obs förbokning, se mer info ovan: Stekt örtkryddad kalkonfilé med potatis och äppelcidersås. After eight till kaffet.
Annandag Jul - stängt
Vecka 1 (29 december-2 januari)
Måndag: Köttfärslimpa med potatis och grönpepparsås
Tisdag: Korv stroganoff med kokt potatis alternativt havreris
Nyårsafton ÖPPET obs förbokning, se mer info ovan: Fläskfilé med potatisgratäng, rödvinssås och grönsallad. Dessert: Pannacotta med bär
Nyårsdagen - stängt
Fredag: Flygande Jakob (klassisk kycklingrätt från 70-talet) serveras med potatis
Vecka 2 (5-9 januari)
Måndag: Krämig lasagne med morot och tomat
Tisdag Trettondedag jul - stängt
Onsdag: Rimmad fläskbog med rotmos och pepparrotscrème
Torsdag: Grynkorv med potatis, senapssås och gröna ärter
Fredag: Stekt kycklingfilé med kokt potatis och paprikasås
Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny
* Fiskart presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.
Med reservation för ändringar.
Vecka 50 (8-14 december)
Måndag:
Middag: Stekt falukorv med kokt potatis och stuvad vitkål
Dessert: Konserverad frukt med vispad grädde
Kvällsmål: Potatis- och köttfärsgratäng
Tisdag:
Middag: Stekt strömming med potatismos och lingonsylt
Toscagratinerad ananas med vaniljglass
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Onsdag Nobeldagsmiddag:
Förrätt:
Toast med hackat ägg och en röra på varmrökt sik från Vänern
Huvudrätt:
Viltfärsbiffar (av dovhjort och vildsvin från Skaraborg), serveras med palsternacks- och potatisstomp, svampsås och råröda lingon
Dessert:
Vaniljglass med varma hallon
Kvällsmål: Ostpaj med dressing och grönsallad
Torsdag:
Middag: Gulaschsoppa på köttfärs
Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Kvällsmål: Raggmunkar med lingonsylt
Fredag:
Middag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili- och crèmefraichetäcke) serveras med kokt potatis
Dessert: Morotskaka med färskostglasyr
Kvällsmål: Köttbullar med stuvade makaroner och ketchup
Lördag Luciadagen:
Middag: Kycklinggryta med äpple och curry, serveras med kokt potatis/ris
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Söndag 3:e advent:
Middag: Helstekt kotlettrad med potatis och gräddig julmustsås
Dessert: Mousse
Kvällsmål: Tonfiskgratäng med kall sås
Vecka 51 (15-21 december)
Måndag:
Middag: Stekt fläsk med kokt potatis och löksås/bruna bönor
Dessert: Kökets val av dessert
Kvällsmål: Klar kött- och grönsaksoppa
Tisdag:
Middag: Stekt fisk* med kokt potatis och västkustsallad
Dessert: Knäckig paj med vaniljglass
Kvällsmål: Bondomelett
Onsdag:
Middag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Kavring/kokt potatis med gubbröra
Torsdag:
Middag: Grynkorv med potatis, senapssås och gröna ärter
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde
Kvällsmål: Köttbullar med morotslåda
Fredag:
Middag: Husets fiskgryta med kokt potatis
Dessert: Marängswiss
Kvällsmål: Kallskuret med krämig potatisgratäng
Lördag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, pepparsås och inlagd gurka/lingonsylt
Dessert: Konserverad frukt med vispad grädde
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt
Söndag 4:e advent:
Middag: Ädelostgratinerad kycklingfilé med potatis
Dessert: Mjuk pepparkaka med glasyr
Kvällsmål: Medelhavsgratäng med soltorkad tomat och fetaost
Vecka 52 (22-28 december)
Måndag:
Middag: Lutfisk med kokt potatis, vit sås och gröna ärter
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Janssons frestelse + helgens godis skickas med kvällsvagnen
Tisdag H M Drottningens födelsedag:
Middag: Revbensspjäll med kokt potatis och apelsinsås
Dessert: Silviakaka
Kvällsmål: Hemkokt risgrynsgröt
Onsdag Julafton:
Middag: Jon Jespers varma jullunch
Dessert: Körsbärssoppa med vaniljglass
Kvällsmål: Julbordets kalla tallrik
Torsdag Juldagen:
Middag: Stekt örtkryddad kalkonfilé med potatis och äppelcidersås
Dessert: Ris à la Malta
Kvällsmål: Smörgås med julskinka
Fredag Annandag Jul:
Middag: Lax med saffranssås och kokt potatis
Dessert: Varma päron med mintchoklad, serveras med vaniljglass
Kvällsmål: Crêpes med grönsallad
Lördag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Lingonmousse
Kvällsmål: Husets soppa
Söndag:
Middag: Glöggdoftande kycklinggryta med kokt potatis
Dessert: Kanel- och honungssteka äpplen med vaniljsås
Kvällsmål: Potatisbullar med lingonsylt
Vecka 1 (29 december-4 januari)
Måndag:
Middag: Köttfärslimpa med potatis och grönpepparsås
Dessert: Konserverad frukt med vispad grädde
Kvällsmål: Svampsoppa
Tisdag:
Middag: Korv stroganoff med kokt potatis
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmål: Omelett med stuvning + helgens godis skickas med kvällsvagnen
Onsdag Nyårsafton:
Middag: Förrätt: Crème Ninon (slät grön ärtsoppa), serveras med pepparrotsgrädde. Huvudrätt: Fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås
Dessert: Pannacotta med bär
Kvällsmål: Västerbottenspaj med kräftröra och grönsallad
Torsdag Nyårsdagen:
Middag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med potatis
Dessert: Gino (ugnsgratinerad frukt med vit choklad), serveras med vaniljglass
Kvällsmål: Råraka med romsås och rödlök
Fredag:
Middag: Flygande Jakob (klassisk kycklingrätt från 70-talet) serveras med potatis
Dessert: Chokladkaka
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng
Lördag:
Middag: Kaviargratinerad fiskfilé* med kokt potatis
Dessert: Ostkaka med sylt och vispad grädde
Kvällsmål: Köttbullemacka, rödbetssallad
Söndag:
Middag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris/kokt potatis
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Rotfruktsgratäng med ost och örter
Vecka 2 (5-11 januari)
Måndag:
Middag: Krämig lasagne med morot och tomat
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Tisdag Trettondedag jul:
Middag: Lutfisk med kokt potatis, vit sås och gröna ärter
Dessert: Glöggmarinerade körsbär med vaniljglass
Kvällsmål: Smörgås med rostbiff och mimosasallad
Onsdag:
Middag: Rimmad fläskbog med rotmos och pepparrotscrème
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Fiskbullar med kokt potatis och hemlagad dillsås
Torsdag:
Middag: Grynkorv med potatis, senapssås och gröna ärter
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Risgrynspudding med saffran, serveras med sylt
Fredag:
Middag: Stekt kycklingfilé med kokt potatis och paprikasås
Dessert: Nån smarrig dessert med choklad
Kvällsmål: Korvkaka från Erikssons chark, serveras med lingonsylt
Lördag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Gammeldags fruktkräm med vispd grädde
Kvällsmål: Husets soppa
Söndag:
Middag: Ugnsbakad lax med kokt potatis och varm citronsås
Dessert: Mormors kaffekräm (med en hint av amerotto)
Kvällsmål: Fläskpannkaka med lingonsylt
Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny
Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.
Med reservation för ändringar.
Vecka 50 (8-14 december)
Måndag: Ugnsbakad lax med kokt potatis och varm citronsås
Tisdag: Stekt falukorv med kokt potatis och stuvad vitkål
Onsdag: Stekt strömming med potatismos och lingonsylt** (OBS bytt dag från torsdag)
Torsdag: Potatis- och köttfärsgratäng (OBS bytt dag från onsdag)
Fredag: Viltfärsbiffar (av dovhjort och vildsvin från Skaraborg), serveras med palsternacks- och potatisstomp och svampsås
Lördag Luciadagen: Gulaschsoppa på köttfärs. Dessert: Morotskaka med färskostglasyr
Söndag 3:e advent: Köttbullar med rotfruktsgratäng
Vecka 51 (15-21 december)
Måndag: Kycklinggryta med äpple och curry, serveras med ris
Tisdag: Helstekt kotlettrad med potatis och gräddig julmustsås
Onsdag: Stekt fisk* med kokt potatis och västkustsallad
Torsdag: Stekt fläsk med kokt potatis och löksås/bruna bönor
Fredag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Lördag: Fiskgratäng med kokt potatis
Söndag 4:e advent: Grynkorv med potatis, senapssås och gröna ärter
Vecka 52 (22-28 december)
Måndag: Ädelostgratinerad kycklingfilé med potatis
Tisdag: Lutfisk med kokt potatis, vit sås och gröna ärter
Julafton: Jon Jespers jullunch (Två lådor varav en varm och en kall)
Juldagen: Janssons frestelse med prinskorv och brysselkål
Annadag Jul: Revbensspjäll med kokt potatis och apelsinsås
Lördag: Stekt örtkryddad kalkonfilé med potatis och äppelcidersås
Söndag: Fiskpudding med kokt potatis och smält smör
Vecka 1 (29 december-4 januari)
Måndag: Glöggdoftande kycklinggryta med kokt potatis
Tisdag: Köttfärslimpa med potatis och grönpepparsås
Nyårsafton: Fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås
Nyårsdagen: Västerbottenspaj med romsås. Dessert: husets kaka
Fredag: Korv stroganoff med kokt potatis
Lördag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med potatis
Söndag: Ärtsoppa och pannkakor
Vecka 2 (5-11 januari)
Måndag: Kaviargratinerad fiskfilé* med kokt potatis
Tisdag Trettondedag jul: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris
Onsdag: Lutfisk med kokt potatis, vit sås och gröna ärter
Torsdag: Rimmad fläskbog med rotmos och senap**
Fredag: Stekt kycklingfilé med kokt potatis och bearnaisesås
Lördag: Fiskbullar med kokt potatis och hemlagad dillsås
Söndag: Grynkorv med potatis, senapssås och gröna ärter
