- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltidsenheten
- Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter. Under lunchtid på vardagar är restaurang Jon Jesper öppen för allmänheten.
Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.
Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny
Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!
Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka 105 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.
* Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, det beror på tillgången.
Vecka 42 (14-18 oktober)
Måndag: Pumpasoppa med ingefära. Dessert: Äpplekaka med kardemummagrädde
Tisdag: Ostgratinerad fiskfilé* på spenatbädd, serveras med kokt potatis
Onsdag: Plommonspäckad köttfärslimpa med katrinplommonmos, potatis och gräddsås
Torsdag Grynkorvens dag: Erikssons grynkorv, serveras med senapssås, kokt potatis/potatismos och gröna ärter
Fredag: Stekt panerad fläskschnitzel med potatis och grönpepparsås
Vecka 43 (21-25 oktober)
Måndag: Ugnsgratinerad korv med tomat, bostongurka och senap, serveras med potatismos
Tisdag: Stekt panerad fisk* med kokt potatis och romsås (tångrom)
Onsdag: Grekisk pannbiff med fetaost och soltorkade tomater, serveras med klyftpotatis och vitlökssås
Torsdag FN-dagen: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: Pannkakor med sylt och grädde
Fredag: Flygande Jakob med ris/potatis och vinbärsgelé
Vecka 44 (28 oktober-1 november)
Måndag: Stekt isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
Tisdag: Fisk- och skaldjursgryta med kokt potatis
Onsdag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Torsdag: Kokosdoftande rotfrukts- och grönsakssoppa med röd curry. Dessert: Pumpakaka med kokosfrosting
Fredag: Dillkött på kyckling med kokt potatis
Vecka 45 (4-8 november)
Måndag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* med hackade inlagda rödbetor och kapris, serveras med kokt potatis och smält smör
Onsdag: Pannbiff med stekt lök, gräddsås och potatis
Torsdag: Mustig soppa med köttfärs och rotfrukter. Dessert: Citronkladdkaka med vispad grädde
Fredag: Stekt kycklingfilé med potatis, gorgonzolasås och grillade tomater
Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny
* Fiskart presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.
Med reservation för ändringar.
Vecka 41 (7-13 oktober)
Måndag:
Middag: Korvgryta med rotsaker, serveras med potatis
Dessert: Krusbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Potatis- och purjolökssoppa
Tisdag:
Middag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde
Kvällsmål: Mannagrynspudding
Onsdag:
Middag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris/potatis
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och mandariner
Kvällsmålet har skördetema:
Rotsaksbiffar med prästostpotatis, smörstekta kantareller och hemkokt äppelchutney
Torsdag:
Middag: Ost- och broccolisoppa
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Fredag:
Middag: Kokt fisk* med äggsås och kokt potatis
Dessert: Husets val av dessert
Kvällsmål: Köttbullar och potatismos
Lördagens mat är inspirerad av Spaniens nationaldag:
Middag: Paella mixta - risrätt med kyckling och räkor, serveras med aioli. Äpplecider att dricka.
Dessert: Crema Catalana
Kvällsmål: Tapas - Tortilla de patata (spansk potatisomelett), choritzoslantar, oliver och ost
Söndag:
Middag: Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Potatisbullar med lingonsylt
Vecka 42 (14-20 oktober)
Måndag:
Middag: Pumpasoppa smaksatt med ingefära
Dessert: Äpplekaka med kardemummagrädde
Kvällsmål: Jon Jespers ägg- och räksmörgås
Tisdag:
Middag: Ostgratinerad fiskfilé* på spenatbädd, serveras med kokt potatis
Dessert: Aprikossoppa med glasskula
Kvällsmål: Korv med potatismos och gurkmajonnäs
Onsdag:
Middag: Plommonspäckad köttfärslimpa med katrinplommonmos, potatis och gräddsås
Dessert: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Husets val av kvällssoppa
Torsdag Grynkorvens dag!
Middag: Erikssons grynkorv, serveras med senapssås, kokt potatis/potatismos och gröna ärter
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Omelett med svampstuvning
Fredag:
Middag: Stekt panerad fläskschnitzel med potatis och grönpepparsås
Dessert: Mousse
Kvällsmål: Grönsakspaj med dressing
Lördag:
Middag: Pocherad fisk* med vitvinssås och kokt potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Skink- och broccoligratäng
Söndag:
Middag: Grillade revben med potatis, gräddsås och äpplemos
Dessert: Lingonkaka med frosting
Kvällsmål: Fyllda crêpes och grönsallad
Vecka 43 (21-27 oktober)
Måndag:
Middag: Ugnsgratinerad korv med täcke av tomat, bostongurka och senap, serveras med potatismos
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Potatis- och palsternackssoppa
Tisdag:
Middag: Stekt panerad fisk* med kokt potatis och romsås
Dessert: Blåbärssoppa med glasskula
Kvällsmål: Råraka med skinkröra
Onsdag:
Middag: Grekisk pannbiff med fetaost och soltorkade tomater, serveras med klyftpotatis och vitlökssås
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Torsdag:
Middag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk
Dessert: Tunna pannkakor med sylt och vispad grädde
Kvällsmål: Köttbullar med makaronilåda
Fredag:
Middag: Flygande Jakob, serveras med ris/potatis och vinbärsgelé
Dessert: Mandelpersika med kryddig vispgrädde
Kvällsmål: Janssons frestelse
Lördag:
Middag: Laxpudding med skirat smör
Dessert: Konsvererade päron med vispad grädde
Kvällsmål: Rotfruktsgratäng med västerbottensost och örter
Söndag:
Middag: Portergryta med kokt potatis och svart vinbärsgelé
Sommartid slutar Dessert: Fantastisk höstdessert (Rödvinsmarinerad frukt med vaniljglass)
Kvällsmål: Skånsk äggakaka med rökt fläsk, serveras med lingonsylt
Vecka 44 (28 oktober-1 november)
Måndag:
Middag: Stekt isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Broccolisoppa
Tisdag:
Middag: Fisk- och skaldjursgryta med kokt potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Köttbullar och äggröra
Onsdag:
Middag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Rabarberkräm med kardemumma, serveras med gräddmjölk
Kvällsmål: Kavringssmörgås med gubbröra och kokt potatis
Torsdag:
Middag: Kokosdoftande rotfrukts- och grönsakssoppa med röd curry
Dessert: Pumpakaka med kokosfrosting
Kvällsmål: Varmkorv och potatismos
Fredag Allhelgonadagen:
Middag: Dillkött på kyckling med kokt potatis
Dessert: Husets val av dessert
Kvällsmål: Tonfiskgratäng
Lördag Alla helgons dag:
Middag: Fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås
Dessert: Varma päron med mintchoklad, serveras med vaniljglass
Kvällsmål: Ugnspannkaka med lingonsylt
Söndag Alla själars dag:
Middag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med bacon och purjolök, serveras med potatis
Dessert: Apelsinsoppa och mandelbiskvier
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Vecka 45 (4-10 november)
Måndag:
Middag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Dessert: Aprikoskräm med äpple, ananas och russin serveras med gräddmjölk
Kvällsmål: Klar grönsakssoppa
Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med hackade inlagda rödbetor och kapris, serveras med kokt potatis och smält smör
Dessert: Hustes val av dessertsoppa
Kvällsmål: Mannagrynspudding
Onsdag Gustav Adolfsdagen:
Middag: Pannbiff med stekt lök, gräddsås och potatis
Dessert: Gustav Adolfsbakelse
Kvällsmål: Stekt prinskorv med stuvad blomkål
Torsdag:
Middag: Mustig soppa med köttfärs och rotfrukter
Dessert: Citronkladdkaka med vispad grädde
Kvällsmål: Kalvsylta och köttbullar, serveras med potatismos och rödbetssallad
Fredag:
Middag: Stekt kycklingfilé med potatis, gorgonzolasås och grillade tomater
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Broccolipaj med dressing
Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad dillsås och kokt potatis
Dessert: Ostkaka med sylt
Kvällsmål: Potatis- och köttfärsgratäng
Söndag Fars dag:
Middag: Skinkstek med potatis och gräddig äppelsås
Dessert: Lingonmousse
Kvällsmål: Fläskpannkaka med lingonsylt
Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny
Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.
Med reservation för ändringar.
Vecka 41 (7-13 oktober)
Måndag: Pannbiff med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Tisdag: Korvgryta med rotsaker, serveras med potatis
Onsdag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt**
Torsdag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris
Fredag: Ost- och broccolisoppa. Dessert: bärpaj med vaniljsås
Lördag: Kokt fisk* med äggsås och kokt potatis
Söndag: Hemgjorda kycklingbiffar med potatis och tomatsalsa
Vecka 42 (14-20 oktober)
Måndag: Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Tisdag: Pumpasoppa smaksatt med ingefära. Dessert: Äpplekaka
Onsdag: Ostgratinerad fiskfilé* på spenatbädd, serveras med kokt potatis
Torsdag Grynkorvens dag: Erikssons grynkorv, serveras med senapssås, potatismos och ärter
Fredag: Plommonspäckad köttfärslimpa med potatis och gräddsås
Lördag: Fiskpudding med kokt potatis, ärter och smält smör
Söndag: Stekt panerad fläskschnitzel med potatis och grönpepparsås
Vecka 43 (21-27 oktober)
Måndag: Grillade revben med potatis, gräddsås och äpplemos**
Tisdag: Ugnsgratinerad korv med tomat, bostongurka och senap, serveras med potatismos
Onsdag: Stekt panerad fisk*, serveras med kokt potatis och romsås
Torsdag: Grekisk pannbiff med fetaost och soltorkade tomater, serveras med klyftpotatis och vitlökssås
Fredag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: Tunna pannkakor
Lördag: Flygande Jakob, serveras med ris
Söndag: Janssons frestelse med köttbullar
Vecka 44 (28 oktober-1 november)
Måndag: Laxpudding med skirat smör
Tisdag: Stekt isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor**
Onsdag: Fisk- och skaldjursgryta med kokt potatis
Torsdag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Fredag: Kokosdoftande rotfrukts- och grönsakssoppa med röd curry. Dessert: Pumpakaka med kokosfrosting
Lördag Alla helgons dag: Jon Jespers pannbiffar med potatis och kantarellsås
Söndag: Alla själars dag: Dillkött på kyckling med kokt potatis
Vecka 45 (4-10 november)
Måndag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med bacon och purjolök, serveras med kokt potatis
Tisdag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* med hackade inlagda rödbetor och kapris, serveras med kokt potatis och smält smör
Torsdag: Pannbiff med stekt lök, gräddsås och potatis
Fredag: Mustig soppa med köttfärs och rotfrukter. Dessert: Citronkladdkaka
Lördag: Korv stroganoff med ris
Söndag Fars dag: Stekt kycklingfilé med potatis, gorgonzolasås och grillade tomater