Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till dagverksamheterna i kommunen. Under lunchtid på vardagar är restaurang Jon Jesper öppen för allmänheten.

Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.

Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny


Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka 95 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.

Med reservation för ändringar

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Vecka 39 (25-29 september)

Måndag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med kokt potatis
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Onsdag: Hermanssons låda (gratäng med potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Torsdag: Högsbosoppa (krämig morotssoppa). Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Fredag: Äpplekyckling med currycream, serveras med ris/kokt potatis

Vecka 40 (2-6 oktober)

Måndag: Stekt falukorv med kokt potatis och stuvad vitkål
Tisdag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke), serveras med kokt potatis
Onsdag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel), serveras med potatis och tomatsås
Torsdag: Potatis- och rotsellerisoppa. Desert: Äpplepaj med vaniljsås
Fredag: Ädelostgratinerad kycklingfilé med kokt potatis alternativt svenskt havreris

Vecka 41 (9-13 oktober)

Måndag: Korvgryta med rotsaker, serveras med pasta/potatis
Tisdag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt
Onsdag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris/potatis
Torsdag: Rödbetssoppa med ädelostkräm. Dessert: Morotskaka med färskostfrosting
Fredag: Stekt kycklingfilé med paprikasås och potatis

Vecka 42 (16-20 oktober)

Måndag: Stekt fläsk med kokt potatis, bruna bönor och löksås
Tisdag: Fisk- och skaldjursgryta, serveras med kokt potatis
Onsdag: Grekisk pannbiff med fetaost, serveras med klyftpotatis och vitlökssås
Torsdag Grynkorvens dag: Erikssons grynkorv med senapssås och potatis/potatismos
Fredag: Kycklingsoppa med rotsaker. Dessert: Bärpaj med vaniljsås


Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar.


Vecka 39 (25 september - 1 oktober)

Måndag:
Middag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med kokt potatis
Dessert: På Äpplets dag serverar vi Äpplekaka med kardemummagrädde
Kvällsmål: Krämig tomatsoppa

Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Dessert: Mangosoppa med en kula vaniljglass
Kvällsmål: Äggstanning med purjolök och tomat

Onsdag:
Middag: Hermanssons låda (gratäng med potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Dessert: Jordgubbskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Raggmunk med lingonsylt

Torsdag:
Middag: Högsbosoppa (krämig morotssoppa)
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Frukostkorv med potatismos

Fredag:
Middag: Äpplekyckling med currycream, serveras med ris/kokt potatis
Dessert: Gammaldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Köttbullar och stuvade makaroner

Lördag:
Middag: Fiskpudding med kokt potatis, skirat smör och gröna ärter
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng

Söndag:
Middag: Skinkstek med potatis och äppelmos
Dessert: Gräddtårta
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med kesoröra

Vecka 40 (2-8 oktober)

Måndag:
Middag: Stekt falukorv med kokt potatis och stuvad vitkål
Dessert: Rabarberkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Spenatsoppa med ägghalva

Tisdag:
Middag: Fisk Jonas (gratinerad fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke), serveras med potatis
Dessert: Citrussoppa med wafers
Kvällsmål: Omelett med alspånsrökt, skinnfri kycklingprinskorv

Onsdag:
Middag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel), serveras med potatis och tomatsås
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor

Torsdag:
Middag: Potatis- och rotsellerisoppa
Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Kvällsmål: Köttfärslåda med paprika, ost och oregano

Fredag:
Middag: Ädelostgratinerad kycklingfilé, serveras med potatis och gelé
Dessert: Marängsviss
Kvällsmål: Janssons frestelse

Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad hummersås och kokt potatis
Dessert: Ostkaka med sylt och grädde
Kvällsmål: Kavringssmörgås med köttbullar och rödbetssallad

Söndag:
Middag: Pannbiff med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde och riven choklad
Kvällsmål: Fläskpannkaka med lingonsylt

Vecka 41 (9-15 oktober)

Måndag:
Middag: Korvgryta med rotsaker, serveras med potatis
Dessert: Kanel- och honungsstekta äppleklyftor med vaniljsås
Kvällsmål: Ost- och broccolisoppa

Tisdag:
Middag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt
Dessert: Fruktsoppa och mandelskorpa
Grötens dag Kvällsmål: Risgrynsgröt

Onsdag:
Middag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris/potatis
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och mandariner
Kvällsmål: Äggstanning med rotfrukter

Torsdag:
Middag: Rödbetssoppa, serveras med ädelostkräm
Dessert: Morotskaka med färskostfrosting
Kvällsmål: Grillkorv med potatismos och gurkmajonnäs

Fredag:
Middag: Stekt kycklingfilé med paprikasås och potatis
Dessert: Gino på fruktcocktail med vaniljglass
Kvällsmål: Potatis- och köttfärsgratäng

Lördag:
Middag: Kokt fisk* med äggsås och kokt potatis
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Potatis- och baconbullar med lingonsylt

Söndag:
Middag: Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde och mandelbiskvier
Kvällsmål: Jon Jespers räksmörgås

Vecka 42 (16-22 oktober)

Måndag:
Middag: Stekt fläsk med kokt potatis, bruna bönor och löksås
Dessert: Aprikossoppa med glasskula
Kvällsmål: Potatis- och purjolökssoppa

Tisdag:
Middag: Fisk- och skaldjursgryta, serveras med kokt potatis
Dessert: Keso cheesecake med mangospegel
Kvällsmål: Råraka med skinkröra

Onsdag:
Middag: Grekisk pannbiff med fetaost, serveras med klyftpotatis och vitlökssås
Dessert: Mandelpudding med körsbärskompott
Kvällsmål: Kycklingfärssås smaksatt med vitlök och ingefära, serveras med ris/potatismos

Torsdag Grynkorvens dag::
Middag: Erikssons grynkorv, serveras med senapssås, kokt potatis/potatismos och gröna ärter
Dessert: Äpplekräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Omelett med svampstuvning

Fredag:
Middag: Kycklingsoppa med rotsaker
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Skink- och broccoligratäng

Lördag:
Middag: Parmesangratinerad fiskfilé* på spenatbädd, serveras med kokt potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Grönsakspaj med dressing

Söndag:
Middag: Grillade revben med potatis, gräddsås och äpplemos
Dessert: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Fyllda crêpes och grönsallad


Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.


Vecka 39 (25 september - 1 oktober)

Måndag: Stekt kycklingfilé med rödvinssås och potatis
Tisdag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med kokt potatis
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Torsdag: Hermanssons låda (gratäng med spotatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Fredag: Högsbosoppa (krämig morotssoppa). Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Lördag: Frukostkorv med potatismos
Söndag: Äpplekyckling med currycream, serveras med ris

Vecka 40 (2-8 oktober)

Måndag: Skinkstek med potatis och gräddsås
Tisdag: Stekt falukorv med kokt potatis och stuvad vitkål
Onsdag: Fisk Jonas (fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke), serveras med potatis
Torsdag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel) med potatis och tomatsås
Fredag: Potatis- och rotsellerisoppa. Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Lördag: Potatis- och köttfärslåda med paprika, ost och oregano
Söndag: Ädelostgratinerad kycklingfilé med potatis

Vecka 41 (9-15 oktober)

Måndag: Pannbiff med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Tisdag: Korvgryta med rotsaker, serveras med potatis
Onsdag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt**
Torsdag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris
Fredag: Rödbetssoppa, serveras med ädelostkräm. Dessert: Morotskaka med färskostfrosting
Lördag: Grillkorv med potatismos och gurkmajonnäs
Söndag: Stekt kycklingfilé med paprikasås och potatis

Vecka 42 (16-22 oktober)

Måndag: Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Tisdag: Stekt fläsk med kokt potatis, bruna bönor och löksås
Onsdag: Fisk- och skaldjursgryta, serveras med kokt potatis
Torsdag: Erikssons grynkorv, serveras med senapssås, potatismos och gröna ärter
Fredag: Kycklingfärssås smaksatt med vitlök och ingefära, serveras med ris
Lördag: Grekisk pannbiff med fetaost, serveras med klyftpotatis och vitlökssås
Söndag: Kycklingsoppa med rotsaker. Dessert: Bärpaj med vaniljsås