Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter. Allmänheten är välkomna till restaurang Jon Jesper under vardagarna.

Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.

Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny

Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!

I samma lokal finns även Jon Jespers café, med ett mindre utbud av kalla och varma drycker samt smörgåsar och kakor. Öppet 7.30-16.

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka: pensionärer 105 kr / övriga 115 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.

Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, eftersom tillgången varierar.

 

Viktig information till våra lunchgäster på Jon Jesper

Vi kommer under hösten att byta kassasystem. Tyvärr kommer inte våra nuvarande rabattkort (10-kort) att fungera i den nya kassan. Vi kommer heller inte att ha möjlighet att återlösa gamla kort som har måltider kvar.

Måltider som finns på nuvarande rabattkort kommer att kunna användas fram till 10 oktober.

Pris per lunch är från och med 12 september och tills det nya kassasystemet är på plats:
Pensionär 95 kr

Övriga 110 kr

Mer info finns i restaurangen och i pdf-fil längst ner på sidan.

 

Vecka 42 (13-17 oktober)

Måndag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs), serveras med vitlökssås
Tisdag: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med kokt potatis
Onsdag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Torsdag Grynkorvens dag: Erikssons grynkorv, serveras med senapssås,
kokt potatis/potatismos och gröna ärter
Fredag: Ost- och broccolisoppa. Dessert: Chokladtryffelkaka

Vecka 43 (20-24 oktober)

Måndag: Tomat- och äppelgratinerad falukorv med potatis/havreris
Tisdag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt
Onsdag: Köttfärslimpa med potatis, champinjonsås och inlagd gurka
Torsdag: Potatis- och rotfruktssoppa. Dessert: Knäckig paj med vaniljsås
Fredag: Fläskköttsgryta med indiska smaker, serveras med ris/potatis

Vecka 44 (27-31 oktober)

Måndag: Stekt isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
Tisdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och citronsås
Onsdag: Kåldolmar med kokt potatis, skysås och lingonsylt
Torsdag: Ugnsstekt kyckling med potatis och bearnaisesås
Fredag: Pumpasoppa smaksatt med ingefära. Dessert: Husets paj med vaniljsås

 

Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Fiskart presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar.

Vecka 42 (13-19 oktober)

Måndag:
Middag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs), serveras med vitlökssås
Dessert: Dessertsoppa
Kvällsmål: Krämig tomatsoppa
Tisdag:
Middag: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med kokt potatis
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Köttbullar med potatismos
Onsdag:
Middag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Kavring med gubbröra och kokt potatis
Torsdag Grynkorvens dag!
Middag: Grynkorv med potatis, senapssås och ärter
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Rotfruktsgratäng med ost och örter
Fredag:
Middag: Ost- och broccolisoppa
Dessert: Chokladtryffelkaka
Kvällsmål: Bacon med äggröra
Lördag:
Middag: Stekt kycklingfilé med paprikasås, serverar med kokt potatis
Dessert: Gammeldags fruktkräm
Kvällsmål: Husets soppa
Söndag:
Middag: Ugnsbakad lax med kokt potatis och romsås
Dessert: Mormors kaffekräm med en hint av amerotto
Kvällsmål: Fyllda crêpes och grönsallad

Vecka 43 (20-26 oktober)

Måndag:
Middag: Tomat- och äppelgratinerad falukorv med potatis
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med kesoröra
Tisdag:
Middag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt
Dessert: Nyponsoppa med visapd grädde
Kvällsmål: Ägghalvor med potatis och stuvad spenat
Onsdag:
Middag: Köttfärslimpa med potatis, champinjonsås och inlagd gurka
Dessert: Konserverad frukt med vispad grädde
Kvällsmål: Fiskburgare
Torsdag:
Middag: Potatis- och rotfruktssoppa
FN-dagen Dessert: Knäckig paj med vaniljsås
Kvällsmål: Köttfärslåda med paprika, ost och oregano
Fredag:
Middag: Fläskköttsgryta med indiska smaker, serveras med ris/potatis
Dessert: Kokospäron med ingefärsgrädde
Kvällsmål: Ost- och skinkpaj
Lördag:
Middag: Kyckling med kokt potatis och dragonsås
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och mandarinklyftor
Kvällsmål: Husets soppa
Söndag:
Middag: Fisk Dugléré (tomat- och vitvinsgratinerad fisk*) med kokt potatis
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Ugnspannaka med sylt

Vecka 44 (27 oktober- 2 november)

Måndag:
Middag: Stekt isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Tisdag:
Middag: Pocherad fisk* med kokt potatis och citronsås
Dessert: Konserverad frukt med vispad grädde
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås
Onsdag:
Middag: Kåldolmar med kokt potatis, skysås och lingonsylt
Dessert: Blåbärssoppa med vispad grädde
Kvällsmål: Rotfruktspytt med korv och senapssmetana
Torsdag:
Middag: Ugnsstekt kyckling med potatis och bearnaisesås
Dessert: Vaniljglass med chokladsås
Kvällsmål: Omelett med skinkstuvning
Fredag Allhelgonadagen:
Middag: Pumpasoppa smaksatt med ingefära
Dessert: Hustes paj med vaniljsås
Kvällsmål: Köttbullar med mos
Lördag Alla helgons dag:
Middag: Kaviargratinerad fiskfilé* med kokt potatis
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Fyllda crêpes med grönsallad
Söndag Alla själars dag:
Middag: Pepparrotskött med kokt potatis
Dessert: Gammeldags fruktkräm
Kvällsmål: Potatisbullar med lingonsylt

 

Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

Vecka 42 (13-19 oktober)

Måndag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis
Tisdag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs)
Onsdag: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med kokt potatis
Torsdag Grynkorvens dag! Erikssons grynkorv med senapssås, potatis och gröna ärter
Fredag: Köttbullar med potatismos och brunsås
Lördag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor**
Söndag: Kycklinggryta med svamp, serverar med kokt potatis

Vecka 43 (20-26 oktober)

Måndag: Ugnsbakad lax med kokt potatis och romsås
Tisdag: Tomat- och äppelgratinerad falukorv med potatis
Onsdag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt**
Torsdag: Köttfärslimpa med potatis, champinjonsås och inlagd gurka**
Fredag: Schnitzel med potatis och mustig tomatsås
Lördag: "Potatis- och rotfruktssoppa
Dessert: Knäckig paj med vaniljsås"
Söndag: Pannbiff med potatis och gräddsås

Vecka 44 (27 oktober- 2 november)

Måndag: Fisk Dugléré (tomat- och vitvinsgratinerad fisk*) med kokt potatis
Tisdag: Isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor**
Onsdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och citronsås
Torsdag: Kåldolmar med kokt potatis, skysås och lingonsylt**
Fredag: Fläskköttsgryta med indiska smaker, serveras med ris
Lördag Alla helgons dag: Ugnsstekt kyckling med potatis och bearnaisesås
Söndag: Pasta med köttfärssås och riven ost