Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter. Allmänheten är välkomna till restaurang Jon Jesper under vardagarna.

Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.

Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny

Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!

I samma lokal finns även Jon Jespers café, med ett mindre utbud av kalla och varma drycker samt smörgåsar och kakor. Öppet 7.30-16.

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka: pensionärer 105 kr / övriga 115 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.

Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, eftersom tillgången varierar.

 

Viktig information till våra lunchgäster på Jon Jesper

Vi kommer under hösten att byta kassasystem. Tyvärr kommer inte våra nuvarande rabattkort (10-kort) att fungera i den nya kassan. Vi kommer heller inte att ha möjlighet att återlösa gamla kort som har måltider kvar.

Måltider som finns på nuvarande rabattkort kommer att kunna användas fram till 10 oktober.

Pris per lunch är från och med 12 september och tills det nya kassasystemet är på plats:
Pensionär 95 kr

Övriga 110 kr

Mer info finns i restaurangen och i pdf-fil längst ner på sidan.

 

Vecka 38 (15-19 september)

Måndag: Röd lins- och morotssoppa smaksatt med ingefära. Dessert: Ålandspannkakor (Tunna pannkakor med katrinplommonmos och kardemummagrädde)
Tisdag: Stekt fisk* med hackade inlagda rödbetor och kapris, serveras med kokt potatis och smält smör
Onsdag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, pepparsås och lingonsylt
Torsdag: Stekt falukorv med kokt potatis och stuvad vitkål
Fredag: Spaghetti och köttfärssås med riven ost

Vecka 39 (22-26 september)

Måndag: Potatis- och rotsellerisoppa. Dessert: Lingon- och kolakaka med vispad grädde
Tisdag: Ugnsgratinerad falukorv med täcke av tomat, bostongurka och senap, serveras med potatismos
Onsdag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel) med potatis och mustig tomatsås
Torsdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och hummersås
Fredag: Karins kycklinggryta med spenat och ädelost, serveras med havreris/potatis

Vecka 40 (29 september-3 oktober)

Måndag: Minestronesoppa med rökt skinka, hembakt foccacia till. Dessert: Mjuk kaka med kaffesmak
Tisdag: Stekt fisk* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Onsdag Vegetariska världsdagen: Lasagne med höstens smaker av rotfrukter och svamp
Torsdag: Kassler med kokt potatis och löksås
Fredag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris/potatis

 

Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Fiskart presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar.

Vecka 37 (8-14 september)

Måndag:
Middag: Gulaschsoppa
Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Korvgratäng med äpple och curry, serveras med potatis
Tisdag:
Middag: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med potatis
Dessert: Vaniljruta med rabarber
Kvällsmål: Köttbullar och stuvad blomkål
Onsdag:
Middag: Pannbiffar med potatis, stekt lök och skysås
Dessert: Körsbärssoppa med mandelskorpa
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Torsdag:
Middag: Krämig potatis- och skinkgratäng med Rhode Islanddressing
Dessert: Gammaldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Ängamatssoppa (redd grönsakssoppa)
Fredag:
Middag: Stekt kycklingfilé med ugnsrostade rotsaker och bearnaisesås
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Kavringssmörgås och kokt potatis med gubbröra
Lördag:
Middag: Kokt fisk* toppad med purjolök, serveras med kokt potatis och vitvinsås
Dessert: Marängsviss
Kvällsmål: Paj med brieost och mango chutney
Söndag:
Middag: Skinkstek med potatis, gräddsås och äppelmos
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med kesoröra

Vecka 38 (15-21 september)

Måndag:
Middag: Röd lins- och morotssoppa smaksatt med ingefära
Dessert: Ålandspannkakor (Tunna pannkakor med katrinplommonmos och kardemumma-grädde)
Kvällsmål: Janssons frestelse
Tisdag:
Middag: Stekt fisk* med hackade inlagda rödbetor och kapris, serveras med kokt potatis och smält smör
Dessert: Fruktsoppa och kardemummaskorpa
Kvällsmål: Korvgratäng med broccoli
Onsdag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, pepparsås och lingonsylt
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Mannagrynspudding med sylt
Torsdag:
Middag: Stekt falukorv med kokt potatis och stuvad vitkål
Dessert: Konserverade aprikoser med vispad grädde
Kvällsmål: Svampsoppa
Fredag:
Middag: Spaghetti och köttfärssås med riven ost
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Kvällsmål: Skink- och grönsakspaj
Lördag:
Middag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke) serveras med kokt potatis
Dessert: Morotskaka med färskostfrosting
Kvällsmål: Fyllda crèpes med grönsallad
Söndag:
Middag: Rimmad fläskbog med rotmos och senapssås
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Skivad kycklingfilé med krämig potatissallad

Vecka 39 (22-28 september)

Måndag Höstdagjämning:
Middag: Potatis- och rotsellerisoppa
Dessert: Lingon- och kolakaka med vispad grädde
Kvällsmål: Kalvsylta och köttbullar, serveras med potatismos och rödbetssallad
Tisdag:
Middag: Ugnsgratinerad falukorv med täcke av tomat, bostongurka och senap, serveras med potatismos
Dessert: Nyponsoppa med mandelbiskvier
Kvällsmål: Kräftskiva på avdelning!
Onsdag:
Middag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel med parmesan), serveras med potatis och mustig tomatsås
Dessert: Rulltårtsbakelse
Kvällsmål: Äggröra med bacon
Torsdag:
Middag: Pocherad fisk* med kokt potatis och hummersås
Dessert: Vaniljglass med kanel- och honungsstekta äpplen på Äpplets dag
Kvällsmål: Broccolisoppa
Fredag:
Middag: Karins kycklinggryta med spenat och ädelost, serveras med potatis
Dessert: Chokladkaka med ättika, serveras med vispad grädde
Kvällsmål: Alspånsrökt, skinnfri kycklingprinskorv och morotslåda
Lördag:
Middag: Dragongratinerad fiskfilé* med potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Potatisbullar med lingonsylt
Söndag:
Middag: Köttfärslimpa med potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde
Kvällsmål: Risgrynsgröt

Vecka 40 (29 september-5 oktober)

Måndag:
Middag: Minestronesoppa med rökt skinka, hembakt foccacia till
Dessert: Mjuk kaka med kaffesmak på Kaffedagen
Kvällsmål: Omelett med skaldjursstuvning
Tisdag:
Middag: Stekt fisk* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Dessert: Mangosoppa med småkaka
Kvällsmål: Broccolilåda med kycklingfärs
Onsdag:
Middag: Lasagne med höstens smaker av rotfrukter och svamp
Vegetariska världsdagen Dessert: Ananaspaj med grädde
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Torsdag:
Middag: Kassler med kokt potatis och löksås
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Blomkålssoppa
Fredag:
Middag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris/potatis
Dessert: Husets val av dessert
Kvällsmål: Stekt falukorv med potatismos
Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad dillsås och kokt potatis
Kanel-bullens dag Dessert: Ostkaka med sylt och grädde
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng
Söndag:
Middag: Pannbiff med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Gräddtårta på Gräddtårtans dag passar väl bra!
Kvällsmål: Fläskpannkaka med lingonsylt

 

Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

Vecka 37 (8-14 september)

Måndag: Helstekt kotlettrad med potatis, champinjonsås och vinbärsgelé**
Tisdag: Gulaschsoppa. Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Onsdag: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med potatis
Torsdag: Korvgratäng med äpple och curry, serveras med potatis
Fredag: Pannbiffar med potatis, stekt lök och skysås
Lördag: Krämig potatis- och skinkgratäng med Rhode Islanddressing
Söndag: Bräckt kassler med rotfruktsgratäng och gelé**

Vecka 38 (15-21 september)

Måndag: Skinkstek med potatis, gräddsås och äppelmos**
Tisdag: Röd lins- och morotssoppa smaksatt med ingefära. Dessert: pannkakor
Onsdag: Stekt fisk* med hackade inlagda rödbetor och kapris, serveras med kokt potatis och smält smör
Torsdag: Prinskorv med Janssons frestelse
Fredag: Pannbiffar med potatis, pepparsås och lingonsylt**
Lördag: Stekt kycklingfilé med ugnsrostad rotsaker och bearnaisesås
Söndag: Fiskfärsbiffar med kokt potatis och romsås

Vecka 39 (22-28 september)

Måndag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke) serveras med kokt potatis
Tisdag: Rimmad fläskbog med rotmos och senapssås
Onsdag: Potatis- och rotsellerisoppa. Dessert: Lingon- och kolakaka
Torsdag: Ugnsgratinerad falukorv med täcke av tomat, bostongurka och senap, serveras med potatismos
Fredag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel) med potatis och mustig tomatsås
Lördag: Pocherad fisk* med kokt potatis och hummersås
Söndag: Spaghetti och köttfärssås med riven ost

Vecka 40 (29 september-5 oktober)

Måndag: Dragongratinerad fiskfilé* med potatis
Tisdag: Köttfärslimpa med potatis, gräddsås och lingonsylt**
Onsdag: Stekt fisk* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Torsdag: Skördesoppa med blomkål och morot. Dessert: Ananaspaj
Fredag: Karins kycklinggryta med spenat och ädelost, serveras med potatis
Lördag: Kassler med kokt potatis och löksås
Söndag: Lasagne al forno (med köttfärs och ostsås)