Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter. Allmänheten är välkomna till restaurang Jon Jesper under vardagarna.

Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.

Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny

Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!

I samma lokal finns även Jon Jespers café, med ett mindre utbud av kalla och varma drycker samt smörgåsar och kakor. Öppet 7.30-14.45 under sommaren.

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka: pensionärer 105 kr / övriga 115 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.

* Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, eftersom tillgången varierar.

Vecka 33 (11-15 augusti)

Måndag: Spenatsoppa med kokt ägg Dessert: Vit kladdkaka med röda vinbär
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Onsdag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka
Torsdag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Fredag: Flygande Jakob med ris/potatis och vinbärsgelé

Vecka 34 (18-22 augusti)

Måndag: Skördesoppa med blomkål och morot Dessert: Körsbärskaka
Tisdag: Fiskgratäng* med ansjovis, kapris och dill, serveras med kokt potatis
Onsdag: Pannbiff med potatis, gräddsås och pressgurka
Torsdag: Stekt falukorv med potatismos och cole slaw
Fredag: Stekt kyckling med potatis och paprikasås

Vecka 35 (25-29 augusti)

Måndag: Husets fisksoppa Dessert: Kvargkaka med citron
Tisdag: Jon Jespers krämiga lasagne med morot och tomat, serveras med örtdressing. Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Onsdag: Stekt fläsk med kokt potatis, bruna bönor och löksås
Torsdag: Köttkorv med kokt potatis och senapssås
Fredag: Indisk kycklinggryta med curry och kokosmjölk, serveras med ris/potatis

Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Fiskart presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar.

Vecka 32 (4-10 augusti)

Måndag:
Middag: Broccolisoppa
Dessert: Cheesecake
Kvällsmål: Köttbullar med potatismos
Tisdag:
Middag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis och citron
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Onsdag:
Middag: Kålpudding med potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Äpplekräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Äggröra med bacon
Torsdag:
Middag: Frukostkorv med potatis och gräddig tomatsås
Dessert: Fruktsallad med vispad grädde
Kvällsmål: Morotssoppa
Fredag - Drottning Silvias namnsdag:
Middag: Stekt kycklingfilé med ädelostsås, kokt potatis och vinbärsgelé
Dessert: Silviakaka
Kvällsmål: Västerbottensostpaj med grönsallad
Lördag:
Middag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med ajvartäcke, serveras med kokt potatis
Rulltårtans dag Dessert: Rulltårtsbakelse
Kvällsmål: Ost- och skinksallad
Söndag:
Middag: Pannbiffar med potatis och grönpepparsås
Dessert: Vaniljglass med chokladsås
Kvällsmål: Fläskpannkaka med lingonsylt

Vecka 33 (11- 17 augusti)

Måndag:
Middag: Spenatsoppa med kokt ägg
Dessert: Vit kladdkaka med röda vinbär
Kvällsmål: Halv special med gurkmajonnäs
Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås
Onsdag:
Middag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka
Dessert: Krusbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Potatis- och purjolökssoppa
Torsdag:
Middag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Dessert: Glass
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med kesoröra
Fredag:
Middag: Flygande Jakob med ris/potatis och vinbärsgelé
Dessert: Konserverade aprikoser med vispad grädde
Kvällsmål: Kökets val av kvällsmål
Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad hummersås och kokt potatis
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Potatis- och köttfärsgratäng
Söndag:
Middag: Pepparotskött och kokt potatis
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Fyllda crêpes och grönsallad

Vecka 34 (18-24 augusti)

Måndag:
Middag: Skördesoppa med blomkål och morot
Dessert: Körsbärskaka
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng
Tisdag:
Middag: Fiskgratäng* med ansjovis, kapris och dill, serveras med kokt potatis
Dessert: Husets dessertsoppa
Kvällsmål: Raggmunk med lingonsylt
Onsdag:
Middag: Pannbiff med potatis, gräddsås och pressgurka
Dessert: Kökets val av dessert
Kvällsmål: Fransk potatissallad med ägghalvor och tonfiskröra
Torsdag:
Middag: Stekt falukorv med potatismos och cole slaw
Dessert: Rabarberkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Matjessill med färskpotatis, gräddfil och gräslök
Fredag:
Middag: Stekt kyckling med potatis och paprikasås
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Broccolipaj med dressing
Lördag: Grästorps-kalaset och Köttbullens dag
Middag: Toast Skagen,
Ugnsstekt lax med dillslungad potatis, romsås och ångade grönsaker
Dessert: Pannacotta med hallon
Kvällsmål:
Smörgås med köttbullar och rödbetssallad
Söndag:
Middag: Sirapsgratinerad fläsknoisette med potatis
Dessert: Mangomousse
Kvällsmål: Potatisbullar med keso/lingonsylt

Vecka 35 (25-31 augusti)

Måndag:
Middag: Husets fisksoppa
Dessert: Kvargkaka med citron
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Tisdag:
Middag: Jon Jespers krämiga lasagne med morot och tomat, serveras med örtdressing
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Kvällsmål: Kalles mumsiga låda
Onsdag:
Middag: Stekt fläsk med kokt potatis, bruna bönor och löksås
Dessert: Apelsinkräm serveras med mandelskorpa
Kvällsmål: Klar kött- och grönsakssoppa
Torsdag:
Middag: Köttkorv med kokt potatis och senapssås
Dessert: Kökets val av dessert
Kvällsmål: Ljummen kesokaka med sylt/bär
Fredag:
Middag: Indisk kycklinggryta med curry och kokosmjölk, serveras med ris/potatis
Dessert: Fruktsallad med vaniljglass
Kvällsmål: Korv med blomkålsgratäng
Lördag:
Middag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med bacon- och purjolökstopping
Dessert: Mjuk kaka med bär serveras med vaniljsås
Kvällsmål: Husets soppa
Söndag:
Middag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Ugnspannkaka med lingonsylt

Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

Vecka 32 (4-10 augusti)

Måndag: Bräckt kassler med potatis och löksås
Tisdag: Broccolisoppa Dessert: Cheesecake
Onsdag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis
Torsdag: Kålpudding med potatis, gräddsås och lingonsylt**
Fredag: Köttbullar med potatismos
Lördag: Frukostkorv med potatis och gräddig tomatsås
Söndag: Kycklinggryta med svartvinbärssmak, serveras med potatis och svart vinbärsgelé**

Vecka 33 (11-17 augusti)

Måndag: Pannbiffar med potatis och grönpepparsås
Tisdag: Spenatsoppa med slantad chorizo Dessert:Vit kladdkaka med röda vinbär
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Torsdag: Korv med mos och gurkmajonnäs
Fredag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka**
Lördag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs)
Söndag: Stekt kycklingfilé med ädelostsås, kokt potatis och vinbärsgelé**

Vecka 34 (18-24 augusti)

Måndag: Pepparotskött och kokt potatis
Tisdag: "Skördesoppa med blomkål och morot Dessert: Körsbärskaka"
Onsdag: Fiskgratäng* med ansjovis, kapris och dill, serveras med kokt potatis
Torsdag: Potatis- och skinkgratäng
Fredag: Pannbiff med potatis och gräddsås
Lördag: Stekt falukorv med potatismos och cole slaw
Söndag: Flygande Jakob med ris

Vecka 35 (25-31 augusti)

Måndag: Ugnsstekt lax med dillslungad potatis och romsås
Tisdag: Sirapsgratinerad fläsknoisette med potatis
Onsdag: Pannbiffar med potatis och gräddsås
Torsdag: Stekt fläsk med kokt potatis, bruna bönor och löksås
Fredag: Klar kött- och grönsakssoppa Dessert: Ostkaka
Lördag: Köttkorv med kokt potatis och senapssås
Söndag: Stekt kyckling med potatis och paprikasås