- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltidsenheten
- Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter. Under lunchtid på vardagar är restaurang Jon Jesper öppen för allmänheten.
Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.
Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny
Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!
Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka: pensionärer 105 kr / övriga 115 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.
OBS! Från och med 1 januari 2025 gäller en ny prislista, vänligen se pdf längre ner eller anslag i restaurangen.
* Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, det beror på tillgången.
Vecka 5 (27-31 januari)
Måndag: Nikkaluoktasoppa (köttfärssoppa). Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Tisdag: Stekt panerad strömming (sillflundra) med potatismos och lingonsylt
Onsdag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, pepparsås och lingonsylt
Torsdag: "Svensk kebabtallrik" - Stekt strimlad skinka och purjolök smaksatt med kryddpeppar, serveras med potatismos och Rhode Islanddressing
Fredag: Kyckling med indiska smaker (garam masala), serveras med ris/potatis
Vecka 6 (3-7 februari)
Måndag: Spenatsoppa med ägghalva. Dessert: Morotskaka med färskostglasyr
Tisdag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med ajvartäcke, serveras med kokt potatis
Onsdag: Stekt fläsk med potatis, bruna bönor och löksås
Torsdag: Korv stroganoff med kokt potatis eller svenskt havreris
Fredag: Köttfärslimpa med gräddsås, potatis och lingonsylt
Vecka 7 (10-14 januari)
Måndag: Kokosdoftande rotfrukts- och grönsakssoppa med röd curry. Dessert: Ananaspaj med vaniljglasss
Tisdag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås
Onsdag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Torsdag: Krämig kassler med mango och ingefära, serveras med potatis/ris
Fredag: Stekt kycklingfilé med potatis, gorgonzolasås och grillade tomater
Vecka 8 (17-21 januari)
Måndag: Ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: Pannkakor med sylt och grädde
Tisdag: Stekt parmesanpanerad fiskfilé* med potatis, rödbetor och skirat smör
Onsdag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, champinjonsås och inlagd gurka
Torsdag: Gratinerad frukostkorv med potatismos
Fredag: Mannerströms vitlöksdoftande currykyckling, serveras med ris/potatis
Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny
* Fiskart presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.
Med reservation för ändringar.
Vecka 3 (13-19 januari)
Måndag Tjugondedag Knut:
Middag: Potatis- och purjolökssoppa
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Tisdag:
Middag: Fisk- och skaldjursgryta med kokt potatis
Dessert: Päronhalvor med lingongrädde
Kvällsmål: Köttfärslåda med paprika, ost och oregano
Onsdag:
Middag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka
Dessert: Dessertsoppa
Kvällsmål: Råraka med lingonsylt
Torsdag:
Middag: Köttkorv med kokt potatis och senapssås
Dessert: Rabarberkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Krämig tomatsoppa
Fredag:
Middag: Kyckling Marengo (med täcke av tomat, vitt vin och champinjon), serveras med kokt potatis
Dessert: Vaniljglass med bärkompott
Kvällsmål: Svamppaj med dressing
Lördag:
Middag: Citrongratinerad fiskfilé* med kokt potatis
Dessert: Morotskaka med färskostfrosting
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med baconströssel och kesoröra
Söndag:
Middag: Biff stroganoff med kokt potatis och inlagd gurka
Dessert: Mousse
Kvällsmål: Medelhavsgratäng smaksatt med soltorkad tomat och fetaost
Vecka 4 (20-26 januari)
Måndag:
Middag: Kycklingsoppa med rotsaker
Dessert: Banankaka med choklad
Kvällsmål: Janssons frestelse
Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och stuvad spenat
Dessert: Fruktsallad med vaniljgrädde
Kvällsmål: Falsk kalvdans, serveras med sylt
Onsdag:
Middag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs)
Dessert: Dessertsoppa
Kvällsmål: Äggröra med stekt bacon
Torsdag:
Middag: Tomat- och äppelgratinerad falukorv med potatismos
Dessert: Gammaldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde
Fredag:
Middag: Stekt kycklingfilé med dragonsås och potatis
Dessert: Husets val av dessert
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Lördag:
Middag: Ångkokt fiskfilé* med kokt potatis och hummersås
Dessert: Apelsinkaka
Kvällsmål: Korvgratäng med broccoli
Söndag:
Middag: Skinkstek med potatis och gräddsås
Dessert: Jordgubbskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Skånsk äggakaka med rökt fläsk, serveras med lingonsylt
Vecka 5 (27 januari - 2 februari)
Måndag:
Middag: Nikkaluoktasoppa (köttfärssoppa med vitkål)
Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Kvällsmål: Skink- och makaronilåda
Tisdag:
Middag: Stekt panerad strömming (sillflundra) med potatismos och lingonsylt
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde
Kvällsmål: Prinskorv med stuvad blomkål
Onsdag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, pepparsås och lingonsylt
Dessert: Marinerade körsbär med glass
Kvällsmål: Omelett med räkstuvning
Torsdag:
Middag: "Svensk kebabtallrik" - Stekt strimlad skinka och purjolök smaksatt med kryddpeppar, serveras med potatismos och Rhode Islanddressing
Dessert: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Slät sparrissoppa
Fredag:
Middag: Kyckling med indiska smaker (garam masala), serveras med ris/potatis
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Köttbullar med morotslåda
Lördag:
Middag: Lutfisk med kokt potatis, vit sås och gröna ärter
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Potatisbullar med lingonsylt
Söndag:
Middag: Sirapsgratinerad fläsknoisette med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och konserverade mandarinklyftor
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt och grädde
Vecka 6 (3-9 februari)
Måndag:
Middag: Spenatsoppa med ägghalva
Dessert: Morotskaka med färskostglasyr
Kvällsmål: Köttbullar och Stuvade makaroner
Tisdag:
Middag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med ajvartäcke, serveras med kokt potatis
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Stekt falukorv med stekt potatis och cole slaw
Onsdag:
Middag: Stekt fläsk med potatis, bruna bönor och löksås
Dessert: Husets dessertsoppa
Kvällsmål: Ljummen kesokaka med bär
Torsdag:
Middag: Korv stroganoff med kokt potatis
Dessert: Hemkokt apelsinkräm
Kvällsmål: Morotssoppa
Fredag:
Middag: Köttfärslimpa med gräddsås, potatis och lingonsylt
Dessert: Mandelpersika med kryddig grädde
Kvällsmål: Ost- och grönsakspaj med dressing
Lördag:
Middag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med bacon- och purjolökstopping, serveras med kokt potatis
Dessert: Chokladkaka
Kvällsmål: Potatis och köttfärsgratäng
Söndag:
Middag: Fläskköttsgryta med rotfrukter, serveras med kokt potatis
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Vecka 7 (10-16 januari)
Måndag:
Middag: Kokosdoftande rotfrukts- och grönsakssoppa med röd curry
Dessert: Ananaspaj med vaniljglasss
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Tisdag:
Middag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde och chokladsås
Kvällsmål: Varmkorv och potatismos
Onsdag:
Middag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Kanel- och honungsstekta äppleklyftor med vaniljsås
Kvällsmål: Omelett med skinkstuvning
Torsdag:
Middag: Krämig kassler med mango och ingefära, serveras med potatis
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Broccolisoppa
Fredag "Alla hjärtans dag":
Middag: "Stekt kycklingfilé med potatis, gorgonzolasås
och grillade tomater"
Dessert: Vaniljhjärtan
Kvällsmål: Rotfruktsgratäng med ost och örter
Lördag:
Middag: Kaviargratinerad fiskfilé*, serveras med kokt potatis
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Skånsk äggakaka med rökt fläsk, serveras med lingonsylt
Söndag:
Middag: Pepparrotskött med kokt potatis
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Potatisbullar med lingonsylt
Vecka 8 (17-23 januari)
Måndag:
Middag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk
Dessert: Pannkakor med sylt och grädde
Kvällsmål: Janssons frestelse
Tisdag:
Middag: Stekt parmesanpanerad fiskfilé* med potatis, rödbetor och skirat smör
Dessert: Nyponsoppa med mandelbiskvier
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Onsdag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, champinjonsås och inlagd gurka
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Äggstanning med rotfrukter
Torsdag:
Middag: Gratinerad frukostkorv med potatismos
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Klassisk kött- och grönsakssoppa
Fredag:
Middag: Mannerströms vitlöksdoftande currykyckling, serveras med ris/potatis
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng
Lördag:
Middag: Fiskbullar, kokt potatis och hemlagad dillsås
Dessert: Ostkaka med sylt
Kvällsmål: Köttfärsfyllda crêpes och grönsallad
Söndag:
Middag: Skinkstek med potatis, gräddsås och äppelmos
Dessert: Mousse
Kvällsmål: Morotsbiffar och örtsås
Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny
Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.
Med reservation för ändringar.
Vecka 3 (13-19 januari)
Måndag: Jon Jespers pannbiffar, kokt potatis och gräddsås
Tisdag: Potatis- och purjolökssoppa. Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Onsdag: Fisk- och skaldjursgryta med kokt potatis
Torsdag: Köttfärslåda med paprika, ost och oregano
Fredag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka**
Lördag: Köttkorv med kokt potatis och senapssås
Söndag: Kyckling Marengo (med täcke av tomat, vitt vin och champinjon), serveras med kokt potatis
Vecka 4 (20-26 januari)
Måndag: Biff stroganoff med kokt potatis och inlagd gurka**
Tisdag: Kycklingsoppa med rotsaker. Dessert: Banankaka med choklad
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och stuvad spenat
Torsdag: Janssons frestelse och köttbullar
Fredag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs)
Lördag: Tomat- och äppelgratinerad falukorv med potatismos
Söndag: Stekt kycklingfilé med dragonsås och potatis
Vecka 5 (27 januari - 2 februari)
Måndag: Skinkstek med potatis och gräddsås
Tisdag: Nikkaluoktasoppa (köttfärssoppa med vitkål). Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Onsdag: Stekt panerad strömming (sillflundra) med potatismos och lingonsylt**
Torsdag: Prinskorv med stuvad blomkål och kokt potatis
Fredag: Pannbiffar med potatis, pepparsås och lingonsylt**
Lördag: "Svensk kebabtallrik" - Stekt strimlad skinka och purjolök smaksatt med kryddpeppar, serveras med potatismos och Rhode Islanddressing
Söndag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor**
Vecka 6 (3-9 februari)
Måndag: Sirapsgratinerad fläsknoisette med potatis och vinbärsgelé **
Tisdag: Spenatsoppa med choritzoslantar. Dessert: Morotskaka med färskostglasyr
Onsdag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med ajvartäcke, serveras med kokt potatis
Torsdag: Stekt falukorv med stekt potatis och cole slaw
Fredag: Stekt fläsk med potatis, bruna bönor och löksås
Lördag: Korv stroganoff med kokt potatis
Söndag: Stekt kyckling med krämig potatisgratäng
Vecka 7 (10-16 januari)
Måndag: Köttfärslimpa med gräddsås, potatis och inlagd gurka**
Tisdag: Fläskköttsgryta med rotfrukter, serveras med kokt potatis
Onsdag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås
Torsdag: Varmorv och potatismos
Fredag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt** Och ett Vaniljhjärta på Alla hjärtans dag!
Lördag: Krämig kassler med mango och ingefära, serveras med ris
Söndag: Fläskfilé med potatis och bearnaisesås
Vecka 8 (17-23 januari)
Måndag: Pepparrotskött med kokt potatis
Tisdag: Ärtsoppa och pannkakor
Onsdag: Stekt parmesanpanerad fiskfilé* med potatis, rödbetor och skirat smör
Torsdag: Janssons frestelse med köttbullar
Fredag: Pannbiff med potatis, champinjonsås och inlagd gurka**
Lördag: Gratinerad frukostkorv med potatismos
Söndag: Färslåda med parmesan och basilika, serveras med potatis och örtsås