- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltidsenheten
- Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter. Allmänheten är välkomna till restaurang Jon Jesper under vardagarna.
Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.
Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny
Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!
I samma lokal finns även Jon Jespers café, med ett mindre utbud av kalla och varma drycker samt smörgåsar och kakor. Öppet 7.30-16.
Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka: pensionärer 105 kr / övriga 115 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.
Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, eftersom tillgången varierar.
Vecka 46 (10-14 november)
Måndag: Chiligratinerad korv med potatismos
Tisdag: Stekt fisk* med kokt potatis och västkustsallad
Onsdag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Torsdag: Stekt fläsk med kokt potatis och löksås/bruna bönor
Fredag: Husets fisksoppa. Dessert: Citronkladdkaka
Vecka 47 (17-21 november)
Måndag: Lasagne al forno (med köttfärs och ostsås)
Tisdag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås
Onsdag: Grekisk färsbiff med fetaost och soltorkad tomat, serveras med råstekt potatis och tzatziki
Torsdag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Fredag: Fiskpudding med kokt potatis, smält smör och gröna ärter
Vecka 48 (24-28 november)
Måndag: Korv stroganoff med kokt potatis alternativt havreris
Tisdag: Stekt fisk* med kokt potatis, remouladsås och citronklyfta
Onsdag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, stekt lök, skysås och lingon
Torsdag: Gul ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: pannkakor med sylt och grädde
Fredag: Flygande Jakob (klassisk kycklingrätt från 70-talet) serveras med potatis/ris
Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny
* Fiskart presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.
Med reservation för ändringar.
Vecka 46 (10-16 november)
Måndag:
Middag: Chiligratinerad korv med potatismos
Dessert: Kökets val av dessert
Kvällsmål: Spenatsoppa med ägghalva
Tisdag:
Middag: Stekt fisk* med kokt potatis och västkustsallad
Dessert: Knäckig paj med vaniljglass
Kvällsmål: Bondomelett
Onsdag:
Middag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Kavring/kokt potatis med gubbröra
Torsdag:
Middag: Stekt fläsk med kokt potatis och löksås/bruna bönor
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde
Kvällsmål: Köttbullar med morotslåda
Fredag:
Middag: Husets fisksoppa
Dessert: Citronkladdkaka
Kvällsmål: Kallskuret med krämig potatisgratäng
Lördag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, pepparsås och inlagd gurka/lingonsylt
Dessert: Konserverad frukt med vispad grädde
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt
Söndag:
Middag: Ädelostgratinerad kycklingfilé med potatis
Dessert: Marängswiss
Kvällsmål: Medelhavsgratäng med soltorkad tomat och fetaost
Vecka 47 (17-23 november)
Måndag:
Middag: Lasagne al forno (med köttfärs och ostsås)
Dessert: Fruktoppa
Kvällsmål: Korv med mos och gurkmajonnäs
Tisdag:
Middag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Onsdag:
Middag: Grekisk färsbiff med fetaost och soltorkad tomat, serveras med råstekt potatis och tzatziki
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Janssons frestelse
Torsdag:
Middag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Potatis- och palsternackssoppa
Fredag:
Middag: Fiskpudding med kokt potatis, smält smör och gröna ärter
Dessert: Konserverad frukt med vispad grädde
Kvällsmål: Köttbullar med äggröra
Lördag:
Middag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med kokt potatis
Dessert: Vaniljglass med kanel- och honungssteka äpplen
Kvällsmål: Potatisbullar med lingonsylt
Söndag:
Middag: Coq au vin (vindoftande kycklinggryta med champinjoner och syltlök), serveras med kokt potatis
Dessert: Mousse
Kvällsmål: Husets soppa
Vecka 48 (24-30 november)
Måndag:
Middag: Korv stroganoff med kokt potatis
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmål: Omelett med stuvade rotsaker
Tisdag:
Middag: Stekt fisk* med kokt potatis, remouladsås och citronklyfta
Dessert: Konserverad frukt med vispad grädde
Kvällsmål: Svampsoppa
Onsdag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, stekt lök, skysås och lingonsylt
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Råraka med tonfiskröra
Torsdag:
Middag: Gul ärtsoppa med rimmat fläsk
Dessert: Tunna pannkakor med sylt och vispad grädde
Kvällsmål: Skinkfrestelse
Fredag:
Middag: Flygande Jakob (klassisk kycklingrätt från 70-talet) serveras med potatis/ris
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Broccoli- och ädelostpaj
Lördag:
Middag: Pocherad fisk* med kokt potatis och vitvinssås
Dessert: Ostkaka med sylt och vispad grädde
Kvällsmål: Köttbullemacka med rödbetssallad
Söndag 1:a advent:
Middag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med kokt potatis
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Rotfruktsgratäng med ost och örter
Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny
Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.
Med reservation för ändringar.
Vecka 46 (10-16 november)
Måndag: Helstekt kotlettrad med potatis, gräddsås och vinbärsgelé**
Tisdag: Kycklinggryta med äpple och curry, serveras med ris
Onsdag: Stekt fisk* med kokt potatis och västkustsallad
Torsdag: Chiligratinerad korv med potatismos
Fredag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Lördag: Stekt fläsk med kokt potatis och löksås/bruna bönor
Söndag: Fiskgratäng med kokt potatis
Vecka 47 (17-23 november)
Måndag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, pepparsås och inlagd gurka**
Tisdag: Ädelostgratinerad kycklingfilé med kokt potatis
Onsdag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås
Torsdag: Lasagne al forno (med köttfärs och ostsås)
Fredag: Grekisk färsbiff med fetaost och soltorkad tomat, serveras med råstekt potatis och tzatziki
Lördag: Janssons frestelse med köttbullar
Söndag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Vecka 48 (24-30 november)
Måndag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med kokt potatis
Tisdag: Coq au vin (vindoftande kycklinggryta med champinjoner och syltlök) serveras med kokt potatis
Onsdag: Stekt fisk* med kokt potatis och remouladsås
Torsdag: Korv stroganoff med kokt potatis
Fredag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, stekt lök, skysås och lingon**
Lördag: Ärtsoppa och pannkakor
Söndag 1:a advent: Fläskfilé med krämig potatisgratäng
