Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter.

På vardagar är restaurang Jon Jesper öppen för allmänheten 11.30-13.30.

Sedan 3 februari finns i samma lokaler Jon Jespers café, med ett mindre utbud av kalla och varma drycker samt smörgåsar och kakor. Öppet 7.30-16.00.

Välkomna!

Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.

Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny


Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka: pensionärer 105 kr / övriga 115 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.

OBS! Från och med 1 januari 2025 gäller en ny prislista, vänligen se pdf längre ner eller anslag i restaurangen.

* Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, eftersom tillgången varierar.

Vecka 18 (28 april - 2 maj)

Måndag: Kräftsoppa. Dessert: Knäckig rabarberpaj med vaniljsås
Tisdag: Senapsgratinerad falukorv och potatismos
Onsdag Valborgsmässoafton: Jon Jespers pannbiffar med potatis och rosépepparsås
Torsdag 1 maj - öppet: Ugnsbakad fiskfilé* med mandeltäcke, serveras med kokt potatis och skirat smör
Fredag: Chicken à la King (krämig kycklinggryta med paprika och svamp), serveras med kokt potatis

Vecka 19 (5-9 maj)

Måndag: Potatis- och purjolökssoppa. Dessert: Ananaspaj med vaniljglass
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Onsdag: Jon Jespers pannbiffar med gräddsås, potatis och lingonsylt
Torsdag: Korv stroganoff med kokt potatis
Fredag: Stekt kyckling med dragonsås och kokt potatis

Vecka 20 (12-16 maj)

Måndag: Grön sparrissoppa toppad med knaperstekt bacon. Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Tisdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och vitvinssås
Onsdag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka
Torsdag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Fredag: Kycklinggryta med curry och kokosmjölk, serveras med ris/potatis

 

Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Fiskart presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar.

Vecka 18 (28 april - 4 maj)

Måndag:
Middag: Kräftsoppa
Dessert: Knäckig rabarberpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Tisdag:
Middag: Senapsgratinerad falukorv och potatismos
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Kasslergratäng
Onsdag Valborgsmässoafton:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis och rosépepparsås
Dessert: Hovdessert (=Marängsviss) på Kungens födelsedag
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås
Torsdag 1 maj:
Middag: Ugnsbakad fiskfilé* med mandeltäcke, serveras med kokt potatis och skirat smör
Dessert: Mazarinkaka
Kvällsmål: Crème Ninon (slät grön ärtsoppa), serveras med pepparrotsgrädde
Fredag:
Middag: Chicken à la King (krämig kycklinggryta med paprika och svamp), serveras med kokt potatis
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Grillad korv med potatismos och gurkmajonnäs
Lördag:
Middag: Kaviargratinerad fiskfilé*, serveras med kokt potatis
Dessert: Gino (ugnsgratinerad frukt med vit choklad), serveras med vaniljglass
Kvällsmål: Ost- och skinkpaj med kall dressing
Söndag:
Middag: Benfri fläskkotlett med potatis och rödvinssås
Dessert: Kanelstekta äpplen med vaniljsås
Kvällsmål: Medelhavsgratäng smaksatt med soltorkad tomat och fetaost

Vecka 19 (5-11 maj)

Måndag:
Middag: Potatis- och purjolökssoppa
Dessert: Ananaspaj med vaniljglass
Kvällsmål: Köttbullar och potatismos
Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Dessert: På "hembakatdagen" testar vi ett nytt recept - vilket det blir är en överraskning!
Kvällsmål: Äggröra och prinskorv
Onsdag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med gräddsås, potatis och lingonsylt
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde
Kvällsmål: Janssons frestelse
Torsdag:
Middag: Korv stroganoff med kokt potatis
Dessert: Rabarberkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med fetaostkräm
Fredag Europadagen:
Middag: Stekt kyckling med dragonsås och kokt potatis
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Lördag:
Middag: Ostgratinerad fiskfilé* med gräslök ("Fisk Bonjour"), serveras med kokt potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Kallskuret med potatisgratäng och fräsch sallad
Söndag:
Middag: Sirapsgratinerad fläsknoisette, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Chokladbollskaka
Kvällsmål: Husets soppa

Vecka 20 (12-18 maj)

Måndag:
Middag: Grön sparrissoppa toppad med knaperstekt bacon
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Raggmunk och blodpudding, serveras med lingonsylt
Tisdag:
Middag: Pocherad fisk* med kokt potatis och vitvinssås
Dessert: Ananasmousse
Kvällsmål: Skinkgratäng
Onsdag:
Middag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka
Dessert: Nyponsoppa med grädde och mandelbiskvier
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås
Torsdag:
Middag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Blomkålssoppa
Fredag:
Middag: Kycklinggryta med curry och kokosmjölk, serveras med ris/potatis
Dessert: Kladdkaka med smaksatt grädde
Kvällsmål: Ost- och grönsakspaj med kall dressing
Lördag:
Middag: Lax med kräftsmak, serveras med kokt potatis
Dessert: Dronning Mauds dessert (med grädde, portvin och choklad)
Kvällsmål: Crêpes med grönsallad + snacks till kvällen
Söndag:
Middag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Konserverade aprikoser med vaniljglass
Kvällsmål: Räksmörgås

 

Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

Vecka 18 (28 april - 4 maj)

Måndag: Portergryta med kokt potatis och svart vinbärsgelé**
Tisdag: Kräftsoppa. Dessert: Knäckig rabarberpaj med vaniljsås
Onsdag: Senapsgratinerad falukorv och potatismos
Torsdag: Kasslergratäng med ris
Fredag: Jon Jespers pannbiffar med potatis och rosépepparsås
Lördag: Ugnsbakad fiskfilé* med mandeltäcke, serveras med kokt potatis och skirat smör
Söndag: Ugnsstekt kyckling med fetaost och soltorkad tomat, serveras med potatis

Vecka 19 (5-11 maj)

Måndag: Benfri fläskkotlett med potatis och rödvinssås
Tisdag: Potatis- och purjolökssoppa. Dessert: Ananaspaj
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Torsdag: Pannbiffar med gräddsås, potatis och lingonsylt**
Fredag: Janssons frestelse och köttbullar
Lördag: Korv stroganoff med kokt potatis
Söndag: Chicken à la King (krämig kycklinggryta med paprika och svamp), serveras med kokt potatis

Vecka 20 (12-18 maj)

Måndag: Sirapsgratinerad fläsknoisette, serveras med potatis och vinbärsgelé**
Tisdag: Grön sparrissoppa toppad med bacon. Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Onsdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och vitvinssås
Torsdag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka**
Fredag: Skinkgratäng
Lördag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Söndag: Stekt kyckling med dragonsås och kokt potatis