Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter. Allmänheten är välkomna till restaurang Jon Jesper under vardagarna.

Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.

Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny

Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!

I samma lokal finns även Jon Jespers café, med ett mindre utbud av kalla och varma drycker samt smörgåsar och kakor. Öppet 7.30-16.

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka: pensionärer 105 kr / övriga 115 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.

Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, eftersom tillgången varierar.

Vecka 45 (3-7 november)

Måndag: Stekt falukorv med potatis och stuvad vitkål
Tisdag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili- och crèmefraichetäcke) serveras med kokt potatis
Onsdag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, champinjonsås och inlagd gurka
Torsdag: Gulaschsoppa på köttfärs. Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Fredag: Fisk* med mandeltäcke serveras med kokt potatis och smält smör

Vecka 46 (10-14 november)

Måndag: Chiligratinerad korv med potatismos
Tisdag: Stekt fisk* med kokt potatis och västkustsallad
Onsdag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Torsdag: Stekt fläsk med kokt potatis och löksås/bruna bönor
Fredag: Husets fisksoppa. Dessert: Citronkladdkaka

 

Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Fiskart presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar.

Vecka 45 (3-9 november)

Måndag:
Middag: Stekt falukorv med potatis och stuvad vitkål
Dessert: Konserverad frukt med vispad grädde
Kvällsmål: Potatis- och köttfärsgratäng
Tisdag:
Middag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili- och crèmefraichetäcke) serveras med kokt potatis
Dessert: Toscagratinerad ananas med vaniljglass
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Onsdag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, champinjonsås och inlagd gurka
Dessert: Kökets val av dessert
Kvällsmål: Pizzakväll inställd - ÄNDRAT till kökets val
Torsdag:
Middag: Gulaschsoppa på köttfärs
Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Kvällsmål: Raggmunkar med lingonsylt
Fredag:
Middag: Fisk* med mandeltäcke serveras med kokt potatis och smält smör
Dessert: Morotskaka med färskostglasyr
Kvällsmål: Köttbullar med stuvade makaroner och ketchup
Lördag:
Middag: Kycklinggryta med äpple och curry, serveras med kokt potatis/ris
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Tonfiskgratäng med kall sås
Söndag Fars dag:
Middag: Helstekt kotlettrad med potatis, gräddsås och vinbärsgelé
Dessert: Mousse
Kvällsmål: Risgrynsgröt

Vecka 46 (10-16 november)

Måndag:
Middag: Chiligratinerad korv med potatismos
Dessert: Kökets val av dessert
Kvällsmål: Spenatsoppa med ägghalva
Tisdag:
Middag: Stekt fisk* med kokt potatis och västkustsallad
Dessert: Knäckig paj med vaniljglass
Kvällsmål: Bondomelett
Onsdag:
Middag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Kavring/kokt potatis med gubbröra
Torsdag:
Middag: Stekt fläsk med kokt potatis och löksås/bruna bönor
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde
Kvällsmål: Köttbullar med morotslåda
Fredag:
Middag: Husets fisksoppa
Dessert: Citronkladdkaka
Kvällsmål: Kallskuret med krämig potatisgratäng
Lördag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, pepparsås och inlagd gurka/lingonsylt
Dessert: Konserverad frukt med vispad grädde
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt
Söndag:
Middag: Ädelostgratinerad kycklingfilé med potatis
Dessert: Marängswiss
Kvällsmål: Medelhavsgratäng med soltorkad tomat och fetaost

 

Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

Vecka 45 (3-9 november)

Måndag: Pepparrotskött med kokt potatis
Tisdag: Stekt falukorv med potatis och stuvad vitkål
Onsdag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili- och crèmefraichetäcke) serveras med kokt potatis
Torsdag: Potatis- och köttfärsgratäng
Fredag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, champinjonsås och inlagd gurka**
Lördag: Gulaschsoppa på köttfärs. Dessert: Morotskaka med färskostglasyr
Söndag Fars dag: Chicken à la King med kokt potatis

Vecka 46 (10-16 november)

Måndag: Helstekt kotlettrad med potatis, gräddsås och vinbärsgelé**
Tisdag: Kycklinggryta med äpple och curry, serveras med ris
Onsdag: Stekt fisk* med kokt potatis och västkustsallad
Torsdag: Chiligratinerad korv med potatismos
Fredag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Lördag: Stekt fläsk med kokt potatis och löksås/bruna bönor
Söndag: Fiskgratäng med kokt potatis