- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltidsenheten
- Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till dagverksamheterna i kommunen. Under lunchtid på vardagar är restaurang Jon Jesper öppen för allmänheten.
Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.
Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny
Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!
Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka 95 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.
Från den 20 november gäller ny prislista, se anslag i restaurangen eller pdf nedan.
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
Vecka 48 (27 november - 1 december)
Måndag: Stekt fläsk med kokt potatis och löksås/bruna bönor
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Onsdag: Kycklinggryta med dragon och paprika, serveras med kokt potatis
Torsdag: Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Fredag: Bulgarisk linssoppa med hembakt bröd och pålägg. Dessert: Husets cheesecake
Vecka 49 (4-8 december)
Måndag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Tisdag: Fiskpudding med kokt potatis och skirat smör
Onsdag: Skinkstek med potatis och gräddig äppelsås
Torsdag: Mustig soppa med köttfärs och rotfrukter. Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Fredag Kyckling Marengo (med tomat, vitt vin och champinjon), serveras med kokt potatis
Vecka 50 (11-15 december)
Måndag: Ugnsgratinerad falukorv med curry och äpple, serveras med potatismos
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Onsdag, Luciadagen: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Torsdag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: Tunna pannkakor med sylt och grädde
Fredag: Kassler med potatis och dragonsås
Vecka 51 (18-22 december)
Måndag: Julkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Tisdag: Lutfisk, kokt potatis, tjock god vit sås och gröna ärter
Onsdag: Coq au vin (kycklinggryta med champinjoner och syltlök), sereras med kokt potatis
Torsdag: Klar kött- och grönsakssoppa. Dessert: Saffranskaka med vispad grädde och bär
Fredag: Honungsglacerade revbensspjäll med ugnsstekta rotfrukter och apelsinsås
Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.
Med reservation för ändringar.
Vecka 48 (27 november - 3 december)
Måndag:
Middag: Stekt fläsk med kokt potatis och löksås/bruna bönor
Dessert: Krusbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Champinjonsoppa
Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde och mandelbiskvier
Kvällsmål: Köttbullar och morotslåda
Onsdag:
Middag: Kycklinggryta med dragon och paprika, serveras med kokt potatis
Dessert: Mormors kaffekräm med en hint av amarettolikör
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med ädelostkräm
Torsdag Kåldolmens dag:
Middag: Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde
Kvällsmål: Ost- och broccoligratäng
Fredag:
Middag: Bulgarisk linssoppa med hembakt bröd och pålägg
Dessert: Husets cheesecake
Kvällsmål: Stekt falukorv med potatismos och cole slaw (krämig vitkålssallad)
Lördag:
Middag: Kokt fisk* med äggsås och kokt potatis
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng
Söndag 1:a advent:
Middag: Pannbiff med potatis och grönpepparsås
Dessert: Savaräng med konserverad frukt och vispad grädde
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt och grädde
Vecka 49 (4-10 december)
Måndag:
Middag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Dessert: Rabarberkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Krämig blomkålssoppa
Tisdag:
Middag: Fiskpudding med kokt potatis och skirat smör
Dessert: Mangosoppa med vaniljglass
Kvällsmål: Rotfruktsplättar med kesoröra/lingonsylt
Onsdag:
Middag: Skinkstek med potatis och gräddig äppelsås
Dessert: Fruktcocktial med vispad grädde
Kvällsmål: Broccolilåda med kycklingfärs
Torsdag:
Middag: Mustig soppa med köttfärs och rotfrukter
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Stekt korv och stekt potatis
Fredag:
Middag: Kyckling Marengo (med tomat, vitt vin och champinjon), serveras med kokt potatis
Dessert: Apelsinkaka
Kvällsmål: Äggstanning med rotfrukter
Lördag:
Middag: Köttfärslimpa med potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Jordgubbskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Räkpaj med kall dillsås
Söndag 2:e advent & Nobeldagen:
Middag & dessert: Se separat Nobelmeny!
Kvällsmål: Fyllda crêpes och grönsallad
Vecka 50 (11-17 december)
Måndag:
Middag: Ugnsgratinerad falukorv med curry och äpple, serveras med potatismos
Dessert: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Morotssoppa
Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Dessert: Fruktsoppa och mandelskorpa
Kvällsmål: Frasbakad palsternacksgratäng med svamp
Onsdag Luciadagen:
Middag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Mjuk pepparkaka
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Torsdag:
Middag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk
Dessert: Tunna pannkakor med sylt och vispad grädde
Kvällsmål: Köttbullar med potatismos
Fredag:
Middag: Kassler med potatis och dragonsås
Dessert: Kanel- och honungsstekta stekta äpplen med vanijsås
Kvällsmål: Omelett med stuvad spenat
Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad hummersås och kokt potatis
Dessert: Ostkaka med sylt
Kvällsmål: Potatis- och köttfärsgratäng
Söndag 3:e advent:
Middag: Kyckling med fetaost och soltorkade tomater, serveras med potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Potatisbullar med kesoröra
Vecka 51 (18-24 december)
Måndag:
Middag: Julkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Dessert: Skogsbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Broccolisoppa
Tisdag:
Middag: Lutfisk, kokt potatis, tjock god vit sås och gröna ärter
Dessert: Mangosoppa med vaniljglass
Kvällsmål: Skånsk äggakaka med rökt fläsk, serveras med lingonsylt
Onsdag:
Middag: Coq au vin (kycklinggryta med champinjoner och syltlök), sereras med kokt potatis
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås
Torsdag:
Middag: Klar kött- och grönsakssoppa
Dessert: Saffranskaka med vispad grädde och bär
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Fredag Vintersolståndet:
Middag: Honungsglacerade revbensspjäll med ugnsstekta rotfrukter och apelsinsås
Dessert: Lingon och dumle i ugn, serveras med vaniljglass
Kvällsmål: Janssons frestelse
Lördag H M Drottningens födelsedag:
Middag: Pocherad fisk* med vitvinssås och kokt potatis
Dessert: Mjuk pepparkaka med frosting
Kvällsmål: Risgrynsgröt & godis för helgen
Söndag 4:e advent & Julafton:
Middag: Jon Jespers varma julbord
Dessert: Körsbärssoppa med mandelskorpa
Kvällsmål: Jon Jespers kalla julbord
Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny
Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.
Med reservation för ändringar.
Vecka 48 (27 november - 3 december)
Måndag: Sirapsgratinerad fläsknoisette med potatis
Tisdag: Stekt fläsk med kokt potatis och löksås/bruna bönor
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Torsdag: Kycklinggryta med dragon och paprika, serveras med kokt potatis
Fredag: Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Lördag: Stekt falukorv med ost- och broccoligratäng
Söndag 1:a advent: Bulgarisk linssoppa. Dessert: Cheesecake
Vecka 49 (4-10 december)
Måndag: Pannbiff med potatis och grönpepparsås
Tisdag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Onsdag: Fiskpudding med kokt potatis och skirat smör
Torsdag: Skinkstek med potatis och gräddig äppelsås
Fredag: Mustig soppa med köttfärs och rotfrukter. Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Lördag: Stekt korv och stekt potatis
Söndag 2:a advent & Nobeldagen: Kyckling Marengo (med tomat, vitt vin och champinjon), serveras med kokt potatis
Vecka 50 (11-17 december)
Måndag: Ugnsstekt lax med kokt potatis och hollandaisesås
Tisdag: Ugnsgratinerad falukorv med curry och äpple, serveras med potatismos
Onsdag Luciadagen: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Torsdag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Fredag: Ärtsoppa och pannkakor
Lördag: Köttbullar med potatismos och gräddsås
Söndag 3:e advent: Kassler med potatis och dragonsås
Vecka 51 (18-24 december)
Måndag: Kyckling med fetaost och soltorkade tomater, serveras med potatis
Tisdag: Julkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Onsdag: Lutfisk, kokt potatis, tjock god vit sås och gröna ärter
Torsdag: Coq au vin (kycklinggryta med champinjoner och syltlök), sereras med kokt potatis
Fredag: Klar kött- och grönsakssoppa. Dessert: Saffranskaka
Lördag: Honungsglacerade revbensspjäll med ugnsstekta rotfrukter och apelsinsås
Julafton: Jon Jespers jullunch